mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mifocink exkluzív: Soproni futballháború, ahol a 300 ezres meccspénzt kínáló megye III-as klub legyőzte a megyei I-es Soproni FAC-ot - és mindenki mást

img

Korábban foglalkoztunk már a soproni NB II-es csapat kálváriájával, a játékosok helyzetével. A Sopron VSE nem is élte túl az előző bajnokságot, csődje után 140 millió forintos adósságot hagyott maga mögött. Most Gőbl Gábor, soproni önkormányzati képviselő feljelentést tett emiatt, de a mifocink.com-nak azt is elmondta, a városban valódi futballháború zajlik, melynek következő áldozata a szintén patinás Soproni FAC..

Kondás Elemér: Elárulom, miért nem kellenek nekünk magyarok!

img

A napokban foglalkoztam a Kisvárdával, illetve azzal, hogy miért lenne kockázatosabb magyar játékosokkal szerepelni, mint egy halom, ismeretlen külföldit szerződtetni. Most Kondás Elemér, a csapat vezetőedzője magyar szinten meglepő őszinteséggel beszél a csapatról és a légiósokról. Az első fordulóban 4-0-ra kaptak ki a ViditőlAz MTK mögött jutottak fel az NB I-be, s az élvonal abszolút újoncának számítanak, hiszen..

Révész Attila kisvárdai sportigazgató a zsoldosoktól várta a szenvedélyt

img

A Kisvárda 4-0-s vereséggel kezdte történelme első NB I-es bajnokságát. Persze, a bajnok Viditól ki lehet kapni, ám a klubnál érdekesség, hogy egyáltalán nem bíztak a feljutást kiharcoló csapatban, egycsapatnyi légióst igazoltak, ám most Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója olyat hiányolt tőlük, ami nem is lehet meg bennük. No és felvetette, lehet rosszakat igazoltak. Szerintem meg biztos. Révésznek nem..

Eddig egy egész csapatnyi, azaz 23 új légiós érkezett az NB I-be

img

Nincs mit szépíteni, ki kell mondani: lassan nemhogy külföldön, de a hazai bajnokságban sem játszik már magyar játékos, az MLSZ semmit nem tesz ez ellen. Pedig így nehéz lesz válogatottat építeni. Csányi Sándor Leekens leváltásakor és Rossi kinevezésekor kijelentette, a célok nem változtak, azaz a csapatnak ott kell lennie a 2020-es Eb-n. melyen egyébként az új Puskás Ferenc Stadion is helyszín lesz.Ehhez azonban..

„Minden szükséges dolog benne van, csak kis helyen!"

img

Kupacsapataink megrázták magukat – nagyjából. Az Vidi kiszenvedte, az Újpest és a Honvéd nagyszerű játékkal elérte, a Fradi…nos, a Fradi elbukta a továbbjutást. Hogy miért? Ezt biztos vannak, akik nálam jobban tudják, ám nagyon úgy néz ki, a légiósok kiválasztása során nagy százalékban mellényúlnak az Üllői úton. Valahogy úgy kell kezdeni hátrányból egy meccset, mint azt a Honvéd és az Újpest kezdte. Mind a két..

2/2. Papírforma?

img

Tegnap továbbjutott két kupacsapatunk. Mondhatnánk, papírforma, de azért láttok, hogy például a Vidi mennyire megszenvedett luxemburgi ellenfelével. A fehérváriaknak és a kispestieknek már előre kell nézniük, habár…. Egy csapat akkor lesz jobb és jobb, ha tanul a saját – és a más – hibájából. Nos, a Vidi végül nagy nehezen továbbjutott a luxemburgi F91 Dudelange csapatán, és akkor még finoman fogalmaztunk. Van..

Ehhez nem kellenek a légiósok!

img

Ha valakinek eddig nem lett volna tiszta, hol is tart a magyar klubfutball, akkor az az elmúlt három napban tiszta képet kaphatott. Négy csapatunk az Európa-Kupában mindössze két döntetlenre volt képes, nem épp világverő ellenfelekkel szemben. A „kupaszerda” legnagyobb tanulsága az, hogy teljesen felesleges sok-sok milliókért annyi idegenlégióst hozni Magyarországra, mert hamis az az állítás, hogy csak velük léphet..

Ugye Fiola Attila csak viccelt?

img

Fiola Attila olyat mert mondani a tegnapi, futballnak csúfolt Vidi-produkció után, amelyre talán még nem volt példa a magyar futballban. Szerinte szinte nem tudtak felkészülni a luxemburgi ellenfélből, mert túl sok játékost szerződtettek. „Túl sok új játékosunk van, még nem sikerült őket csapattá gyúrni, még akadozik a játék” Ugye, ismerik ezeket a mondatokat? Általában a magyar csapatok edzői szokták ezt mondani..

Szenvedett, aki látta!

img

A Vidi ma tökéletesen megmutatta, miért kell a magyar bajnoknak július 10-én pályára lépnie a Bajnokok Ligája elő elő elő selejtezőjében. A magyar bajnok 1-1-es döntetlent játszott a luxemburgi bajnok ellen idegenben, és nincs egyetlen pozitívum sem, amit el lehet mondani a meccsről. Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – A. Hadzic – Pátkai, Huszti – Kovács I. – Lazovics, M. Scsepovics. Öt magyar, hat..

Európa, jövünk!

img

Bár még javában zajlik a világbajnokság, egyes klubcsapataink játékosainak fontosabb dolguk akad, mint a meccsnézés. A Vidi, az Újpest, a Honvéd és a Ferencváros játékosainak például fontos fellépése van az európai kupaporondon. A sort ma a Videoton, bocsánat, Mol Vidi kezdi a Bajnokok Ligájában, az ellenfél a luxembrugi F91 Dudelange. Akik egy kézlegyintéssel elintéznék az ellenfelet, annak felhívjuk a figyelmét a..Next posts