mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Honvéd bajnoki címe több, mint egy bajnoki cím!

img

Idén a Videoton lesz a bajnok – mondták a bajnokság előtt rengetegen. Hogy miért? Mert felülről így rendelték el – szólt a válasz. A Honvéd azonban nagyszerű szakmai munkának köszönhetően beleszólt a „nagyok” dolgába, és ezzel  ismét -  tavalyhoz képest hasonlóan – ismét bebizonyosodott, hogy nincs előre lefixált bajnokság. Egy évvel ezelőtt a Fradi utcahosszal nyerte a bajnokságot. Akkor is sokan azt mondták,..

Fricska a károgóknak!

img

Nagy fricskát kaptak azok a károgók, akik a 12 csapat NB I-es bajnokság ellen vannak. Egy forduló van ugyanis hátra, izgalmakban – persze, ezt magyar szinten kell érteni – pedig nincs hiány. Még három csapat is kieshet, ráadásul bajnoki döntőt játszik a Videoton és a Honvéd. Mi a bizonyíték a jó döntésre, ha nem ez!FEHÉR GYÖRGY A fél ország felzúdult, amikor az MLSZ úgy döntött, 12 csapatosra szűkíti az NB I..

És taps! És taps! És taps!

img

Kérem szépen, most tényleg van mit tapsolni. Mindezt felállva és hangosan kell megtenni. Az U17-es válogatottunk ugyanis már az Európa-bajnokság első meccsen megmutatta: nem véletlenül jutott ki a kontinensviadalra. Fiataljaink hátrányból fordítva győzték le az egyik favoritnak tartott Franciaországot. A korosztályos csapat már az elitkörbe bebizonyította, igenis van tartása, hiszen az elmúlt években,..

Détári Lajos: Nem hiányzom a magyar futballnak

img

A napokban ünnepelte 54. születésnapját Détári Lajos, a Honvéd hatvanegyszeres válogatott labdarúgója, akit sokan az utolsó magyar világklasszisnak tartanak. A játékosként négy országban is megfordult Détári az utóbbi időben a partvonalon kívülre került. – Milyen volt a születésnapom? – kérdezett vissza a Lokál érdeklődésére Détári. – Ötven fölött az ember már nem ünnepli kitörő örömmel azt, hogy egyre jobban..