mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Háború – a csődig?

img

Azt gondolom, hogy Roderick Duchatelet nem mérte fel pontosan, kivel, kikkel, milyen erővel áll szemben. Azt is gondolom, az újpesti drukkerek  addig feszítik a húrt, amíg az összes hazai meccset zárt kapuk mögött kell majd játszania a csapatnak. És akkor még nem beszéltünk az esetleges pontlevonásról. Roderick Duchatelet tántoríthatatlan – legalábbis egyelőre. Ez a szerencsevadász belga önhatalmúan..

Vajon miért éri meg nyár közepén kezdeni a bajnokságot?

img

Csak nem akarnak visszatérni a nézők a lelátókra. Persze, mit is várjunk akkor, ha a nyár közepén kezdődik a bajnokság és akkor, ha az MLSZ már a második fordulóban zárt kapus meccset rendel el – hozzátéve, hogy jogosnak tűnik a büntetés, de minden bizonnyal nem ez lesz a megoldás. Mindeközben külföldön azért marad el edzőmeccs, mert túl sok néző akarta megnézni. Nem változik a helyzet, alig mennek ki a nézők a..

Realitás

img

Kellene valami okosat írni, de nagyon nehéz. A Vasas és a Honvéd után a Fradi is kipottyant az európai kupaporondról, azaz ma, július 21-én csupán egyetlen magyar induló van versenyben.  A Fradi sajnos nem tudta felborítani a papirformát (Fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia) Valahogy nem jön a nagy áttörés a Fradinak az európai kupákban.És itt most nem BL-csoportkőrröl beszélek, hanem mondjuk legalább egy play-off..

Azért szép volt, Honvéd!

img

A bravúr nem jött össze, de azért most nem szabad egy rossz szót sem kiejteni, leírni a Honvéddal kapcsolatban. Mert bár a magyar csapat kettős vereséggel esett ki a Bajnokok Ligájából, a Honvéd becsülettel helyt állt egy jobb csapat ellen. Ha valamit tutira vettek Izraelben, az a Hapoel Beer Seva továbbjutása volt. Nem azért, mert lebecsülték volna a Honvédot, hanem azért mert a Hapoel egyszerűen jobb csapat,..

Bravúrra várva!

img

A szurkolók bravúrra várnak. Kisebb csodára. Mert azon senki nem vitatkozott, hogy a Budapest Honvéd-Hapoel Beer Seva kettős BL-mérkőzés esélyese az izraeli csapat, ám a kispestiek a múlt heti meccsen olyan eredményt ért el, hogy továbbjuthat. Lanzafema gólja, a 2-1-es vereség még sokat érhet!  Egyetlen gól. Ennyi hiányzik a bravúrhoz. Egyetlen gól. Ennyi hiányzik a továbbjutáshoz. Mármint egy rúgott gól úgy, hogy..

Rózsa úr...be kellene fejezni ezt a flegma viselkedést!

img

Nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, mert általában azt vallom, hogy ők semmivel sem teljesítenek rosszabbul, mint a futballisták. Ám amellett a flegma, „királykodó” magatartás mellett, amit Rózsa Norbert az ELTE kispályás bajnokságon hétről-hétre bemutat, nem lehet, nem szabad szó nélkül elmenni. Rózsa Norbert azt gondolja, így kell vezetni egy meccset Mondanám, hogy mit várunk egy utcák-terek bajnokságtól,..

Egy sima egy fordított? Nem, két sima!

img

Bevallom, nem erre számítottam – már ami a Vasas Európa Liga meccsét érinti. Izraelben sokkal jobban játszott a csapat, de valljuk be, tegnap pillanatnyi esélyes sem volt a továbbjutáshoz. A Ferencváros azonban hozta a kötelezőt, így jöhet a következő kör. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a Fradi tegnapi meccséből. A zöld-fehérek nagyobb megerőltetés nélkül hozták a kötelezőt, és bár én is..

Én szégyellem magam – remélem a Videoton és... a riporter is

img

3-3. A máltai negyedik ellen. Ezt bizony nem lehet, nem szabad kitenni a vitrinbe. Ezt bizony nemhogy elfelejteni, sokkal inkább el kell titkolni. Ám a Videoton értékelhetetlen teljesítményét sikerült alulmúlni a televíziós közvetítésnek – és bocsánat, hogy ezzel foglalkozom. Bármilyen szakmai elemzés, bármilyen vélemény szükségtelen. A milliárdokból gazdálkodó Videoton úgy jutott tovább az Európa..

Nooormááális?

img

Nos, a kérdésre egyértelmű a válasz. Nem. Mert aki ad hoc módon, önhatalmúan, minden nyomás és tiltakozás ellenére megváltoztatja Magyarország legnagyobb klubjának címerét, az biztosan nem normális! „Akik ezt a döntést hozták, már rég nem lesznek itt, amikor az én szívem még mindig az Újpestért dobog majd, amikor én még mindig az Újpestért dolgozom”.A ma már klasszikussá vált mondatot Kovács Zoltán mondta néhány..

Edzőképző felvételi 2017, Magyarország

img

Korábban is foglalkoztunk azzal, hogyan is működik a honi edzőképző tanfolyamok felvételije. A C licences felvételi például maga volt a vicc, most azonban két olyan edző fakadt ki, akik a pro licences tanfolyamra – ami egyébként egymillió forintba kerül – szerettek volna elmenni. Ők azok (Wágner Ádám és ikertestvére, Wágner Gábor), akik egyébként megmentették Nagy Ádámot a magyar futballnak.   Nagy Ádámot..