mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Menesztették a Fradi-stadion vezetőjét

Szekeres Tamás, az „Új Albert-stadiont” üzemeltető LUSS Kft ügyvezetője nemrégiben kifejtette, tökéletesen üzemel a stadion, amely a meccsek mellett más rendezvényeknek is otthon ad. Nos, úgy néz ki, mégsem olyan tökéletes a működés, hiszen Szekeres Tamást lényegében kirúgták.   A Rangadó.hu értesülése szerint menesztették a Ferencváros új stadionját üzemeltető LUSS Kft. ügyvezetőjét, Szekeres Tamást. A Fradi..

Szép volt kaposvári vezetők!

Ismét bebizonyosodott, hogy felelőtlen klubvezetés felelőtlen döntéseivel milyen gyorsan le lehet rombolni tíz év munkáját. Kaposváron pont ez történt. Ráadásul néhány héttel ezelőtt eladták a klub egy részét egy olyan embernek, akit korábban pénzügyi visszaéléssel vádoltak, sőt, emberrablásért el is ítéltek. Csoda, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szakszervezete ma felszólító levelet küldött a klubnak a játékosok..

Tán az oroszokat is meg kellett volna kérdezni!

A napokban írtam egy anyagot arról, hogy a menedzserek által „támogatott” cikkek szerint Dzsudzsák Balázst ismét fel Európa meg akarja venni. Nem rosszindulatból, de azt írtam, hogy ez semmi más, mint sima marketing kommunikáció. Ma az oroszok is megszólaltak az ügyben. Nem fogják kitalálni, mit mondtak.  Az elmúlt hetekben a menedzser által „biztatott” újságban és internetes oldalakon számos olyan cikk jelent,..

Ugrás az elitbe

Ha van a futball berkein belül sikeres szakág itthon, akkor a srandfoci az. És most ne legyintsenek egyet, ez már egy igazi, profi sportág, Ráadásul a magyar strandlabdarúgó-válogatott története legsikeresebb évét zárta, kiharcolta a részvételt a 2015-ös Európai Olimpiai Játékokon és feljutott a kontinens legjobb válogatottjai közé, az Euroliga A-divíziójába. Weisz Tamás együttese 'most vagy soha' hangulatban..

Zavadszky Gáborra és Fehér Mikire is focival emlékeztek

Két nagyszerű ember, két nagyszerű sportoló. Zavadszky Gábor és Fehér Miki fájdalmasan korán ment el. Szerencsére vannak, akik még ápolják emléküket: Zavadszky tiszteletére az MTK és az  MTK Baráti Kör, Fehér Miki emlékére pedig a Győr rendezett teremtornát. A Zavadszky emléktorna egykori a Körcsarnokot, sőt, egyik évben még a Papp László Sportcsarnokot is megtöltötte, de a szervezés egyre nehezebbé vált, na és..

A propagandagépezet beindult

Megszámolni is nehéz lenne, hányszor mondtam véleményt „fizetett cikkekről”. A propagandagépezet ismét beindult, az újságok, internetes oldalak – nyilván, menedzseri „nyomásra” – már fél Európában eladták Dzsudzsák Balázst. Ismét. Emlékeznek még arra a felmérésre, amelyben többek között megkérdeztem, hogy mennyire fontos a jó sajtó egy futballista számára? Tudják, abban a felmérésben mondta a megkérdezett NB I-es..

Magyar játékosokat dicsérnek Lengyelországban. Nem kicsit. Nagyon!

Guzmics Richárd és Lovrencsics Gergő is előkelő helyen végzett a PilkaNozna posztonkénti rangsorában. Lovrencsics Gergő már-már igazi sztár Poznanban. Tavaly is szerepelt vicces videón, most is benne volt a klub karácsonyi üdvölő filmjében. Sőt, a klub tv csatornája karácsonyi interjút is készített a magyar szélsővel. Lovrencsics Gergő a Poznan egyik erőssége  – A kedvenc karácsonyi ételem a három..

Jó év volt ez - a futsalosainknak

A futsal 2010-ben lett mindenki számára ismert, amikor Budapesten Európa-bajnokságot rendeztünk. Bár azóta nem sikerült kijutnunk világversenyre, a futball kispályás változatában a magyar válogatottat Európa TOP 12-jében, és a világ TOP 16-jában tartják számon. És hogy milyen volt az idei év? Férfi csapatunk a márciusi Eb-selejtezőkre készült, a női válogatott megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját. Futsal 2014..

Nemzetközi sikerek a magyar játékvezetésben

Sokszor, sokan mondják, hogy mindig csak a negatív dolgokat emelem ki a magyar futballból. Ezeknek az embereknek azt szoktam mondani, írnék én pozitívumokról, ha lennének. Nos, most van.  Az UEFA ugyanis közzétette a játékvezetők 2015-ös besorolását, melyből kiderült, már el is felejtették a magyarok két évvel ezelőtti,  Európa-bajnoki hibáját.  Kassai Viktor ugyanis továbbra is az elit csoport tagja, míg Bognár..

Puzsér Róbert: Falrepesztő közhelyek röpködnek a tévéstúdiókban

Puzsér Róbert futballműsort gründolt, mert nem tetszik neki az eddigi szakértés. Az ismert kritikus és megmondóember a Rangadó.hu-nak a magyar foci abszurditásáról is beszél és a nemzetközi futball edző-monopóliumát is bírálja. – Milyen jelenség idegesíti leginkább a mai futballban?– Nem csak Magyarországra jellemző, hogy egy futballedzőkből álló krém nem enged senkit a szakma közelébe, aki nem tartozik közéjük –..Next posts