mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bizony, erre kevesen fogadtak volna! Vagy sokan!

img

'Szeretném elhinni, hogy semmi köze ennek az eredménynek ahhoz, hogy a diókat felvásárolta Lölő'  - írta az egyik barátom a Ferencváros-Diósgyőr lefújásának pillanatában. A téli pihenő utáni első bajnoki meccsen ugyanis a sereghajtó Diósgyőr a világ legfurcsább edzői húzásával 1-0-ra nyerni tudott az Üllői úton. Bizony kevesen fogadtak volna arra, hogy a Diósgyőr nyerni tud az Üllői úton. A Fradi ugyanis még..

Hogy lehet Mészáros Lőrincé a Diósgyőr?

img

Fura összefonódások vannak ebben a nagyszerű magyar futballban és az is érdekes, hogy vannak, akik egyre több futballklubot akarnak maguknak. A miértekre nagyon nincs válasz, mint ahogy arra sem, hogyan lehet egy embernek két NB I-es csapatban is érdekeltsége. Tulajdonosváltáson esett át a héten a Diósgyőr. Az, hogy egy orvos vajon miért akar magának NB I-es csapatot, erősen homály fedi. Mondhatnánk, hogy..

Amit Diósgyőrben műveltek Geri Gergellyel, az vicc! Bár azt hiszem, a tréner nem nagyon nevet!

img

Van abban valami szép, amikor elvállalsz egy munkát, amikor vezetőedző leszel egy NB I-es klubnál, amikor rád bíznak valamit – aztán egy hónap múlva kirúgnak, mondván, új tulajdonos jött. Amit Diósgyőrben műveltek Geri Gergellyel, az vicc. Bár azt hiszem, a tréner nem nagyon nevet.   Gyorsan tisztázzuk le: már akkor tudva lévő volt, hogy tulajdonos-váltás lesz Diósgyőrben, amikor december 8-án kinevezték Geri..

Valljuk be, ez azért egy kicsit érthetetlen!

img

Tegnap jelentették be, hogy Dárdai Palkó, azaz Dárdai Pál a Herthából Fehérvárra szerződik. Az első szó, ami erről eszembe jut az, hogy….   Érthetetlen. Ki akarnak a Bundesligából Magyarországra szerződtetni? Persze, azokon kívül, akik nem játszanak a Bundesligában. Meg azokon kívül, akik itthon sok több pénzt kereshetnek sokkal kevesebb munkával, mint a Bundesligában! Az is érdekes, hogy a bejelentés..

Rogannal nem látták nemzetközi szereplés elérését, ezért hoztak Újpestre egy edzőt – akivel kiesett a Vasas

img

Nem vitás, tavaly Predrag Rogan szinte csodát tett az Újpesttel. A lilák gőzerővel robotoltak a kiesés felé, a vezetőség végül búcsút intet Vigjnevics mesternek, és lényegében a semmiből előhúzták Rogant, aki benntartotta a csapatot. Az új bajnokságban aztán mindössze 16 meccs jutott a trénernek, a téli szünetben váltás mellett döntöttek Újpesten. Persze, ehhez joga van a tulajdonosnak, de olyan hülye – már..

2020 a magyar válogatott éve volt!

img

Rólam sokan mondják, hogy túl kritikus vagyok, én ilyenkor mindig azt mondom: inkább reálisan próbálok írni a magyar futballról. A realítás pedig most azt mondatja velem, hogy ha pozitívumot kell keresni az egész világot sújtó koronavírus járványban, akkor a magyar labdarúgó válogatott szereplésében mindenképpen megtaláljuk azt. Legutóbb 2016-ban lehetett leírni azt, hogy a magyar futballválogatott, ha nem is..