mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amit Diósgyőrben műveltek Geri Gergellyel, az vicc! Bár azt hiszem, a tréner nem nagyon nevet!

Van abban valami szép, amikor elvállalsz egy munkát, amikor vezetőedző leszel egy NB I-es klubnál, amikor rád bíznak valamit – aztán egy hónap múlva kirúgnak, mondván, új tulajdonos jött. Amit Diósgyőrben műveltek Geri Gergellyel, az vicc. Bár azt hiszem, a tréner nem nagyon nevet.

 

Gyorsan tisztázzuk le: már akkor tudva lévő volt, hogy tulajdonos-váltás lesz Diósgyőrben, amikor december 8-án kinevezték Geri Gergelyt. Már akkor tudták a klubvezetők, hogy más diktálja majd a tempót, mégis munkát adtak valakinek, aki hosszabb időre készült.

"Egy dolgot ígérhetek, kemény munkát. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk. Megnéztem a játékosállományt és a csapat néhány mérkőzését, de a személyes találkozás sokkal fontosabb a játékosokkal"
- mondta kinevezése után, az első munkanapján Geri Gergely. Tán ő sem számított arra, hogy ilyen rövid – és a három vereséget nézve sikertelen – lesz a diósgyőri korszaka.

Persze, a tulajdonosnak joga van azzal dolgozni, akivel szeretne, de azt gondolom, a józan ész azt diktálta volna, hogy a  vezetők vagy várjanak a decemberi edzőváltással, vagy csak kinevezett edzőt jelöljenek ki.
Az egészben azonban az a legérdekesebb, hogy a tulajdonosváltás csak az edzői csapatot érintette – a vezetést nem. Az új edzőt, Zoran Zekicet ugyanaz a Benczés Miklós sportigazgató magasztalta az egekbe, mint aki egy hónappal ezelőtt Gerivel tette ugyanezt, azaz az ő állását nem befolyásolta a tulajdonosváltás. Sőt, igazából a „beszélőkéjét” sem, hiszen alig néhány szót változtatott az egy hónappal ezelőtti bemutatón. Csak ugye a tréner, azaz a főszereplő lett más.

"Kiváló eredményekkel és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembert igazoltunk a DVTK vezetőedzői posztjára.  Korábban több nehéz feladatot is sikerrel oldott meg, és hiszek benne, hogy közösen sikerrel vesszük az elmúlt évtized legnagyobb kihívását" – mondta Benczés.
Nos valóban kiváló eredménynek nevezhetjük, hogy Zekic előbb a „tisztaságáról híres” moldáv bajnokságban tudott bajnoki címet és kupát nyerni a nemzetközi porondon méltán elismerésre méltó és megbecsült Sheriff Tiraspollal, majd az  NK Osijeket vezette ki a nemzetközi kupahadszintérre.

Hozzá kell, tenni, ahogy nem értettem, honnan „ásták elő” Gerit, pont ugyanúgy nem értem a mostani váltást sem, de azt, hogy jó döntés volt-e, vagy sem, csak a jövő dönti el.

 

 



Valljuk be, ez azért egy kicsit érthetetlen! Hogy lehet Mészáros Lőrincé a Diósgyőr?