mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A szombathelyi helyzet előre vetíti a magyar futball jövőjét?

img

Szombathelyen megmutatták, hogy lehet tönkretenni egy futballcsapatot ott, ahol lényegében minden adott ahhoz, hogy jó csapat legyen. Ám a történtek túlmutatnak ezen: sőt, előre vetíti azt, mi lehet a helyzet akkor, ha felborul, felbomlik egy rendszer, amelyik féktelenül és ellenőrizetlenül önti a pénzt a futballba.   Padlón a Hali... Korábban több alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy Szombathelyen valamit..

Vincze Ottó: Rengeteg tehetséges gyerek focizik az országban

img

Vincze Ottó labdarúgó-pályafutása befejezése után a jövő nagy futballistáinak felkutatására tette fel az életét. Mindezt most a Danone Focikupa a Gyermekekért torna magyarországi tiszteletbeli nagyköveteként teszi úgy, hogy még a legapróbb falvakba is elmegy, hogy saját szemével lássa a tehetségeket. Vincze Ottó elmondta, nem idegen tőle ez a terület, hiszen pályafutása befejezése után azonnal megtalálták olyan..

A Pátkai

img

Pátkai Máté megjárta a hadak útját. Néhány évvel ezelőtt egy önös érdekeket néző klubvezető majdnem tönkretette a karrierjét, de Pátkai „nem engedte”, hogy ez megtörténjen, és bár már az elmúlt években klubcsapataiban is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, mostanra a nemzeti csapatból is kihagyhatatlan játékos lett. Olyan, aki fontos mérkőzéseket dönt el. A megérdemelt gólöröm (Fotó: Csudai..

Emelem kalapom!

img

A selejtezők megkezdése előtt voltak olyan hangok, melyek azt sugallták, már a második mérkőzés után elveszítjük az összes esélyünket arra, hogy kijussunk az Eb-re. Bevallom, leginkább én is ezen az állásponton voltam. Ám aki ismer, az tudja, én örülök legjobban annak, ha azt kell mondanom egy ilyen esetben, hogy tévedtem.   Azért valljuk be, nem volt ok nélküli a fent említet hozzáállás. Egyrészről nemzeti..

A Loki példaként állítható a magyar futball elé

img

Nem vitás, az elmúlt bajnokság legnagyobb nyertese a Loki. Az a csapat, amely korábban csak az utolsó fordulóban maradt bent az NB I-ben, hogy aztán bebizonyítsa: a klubhoz ezer szállal kötődő magyar edzővel, és szinte légiósok nélkül, magyar, sőt leginkább saját nevelésű játékosokkal is lehet sikert elérni! A Debrecen korábban is híres volt arról, hogy szereti a saját fiataljait beépíteni a csapatba, sőt, híres..

No de ki az a Hornyák Zsolt?

img

Bár nem oly rég arról számoltunk be, hogy minden bizonnyal Lipcsei Péter lesz a Puskás Akadémia vezetőezője, a Ferencváros végül megtartotta magának Lipcseit. Helyette végül Hornyák Zsolt került a felcsútiak kispadjára. Azt gondolom, Lipcsei jó választás lett volna Felcsúton. Azt gondolom, Lipcsei, mint edző, nagyon hasonlít Pintér Attilára, márpedig a Puskás Akadémia akkor tudott valamire való eredményt..