mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tökéletes időzítés! De vajon a választás is az?

img

Nagy hirtelen bemutatták az új magyar szövetségi kapitányt. Miután egyetlen percet sem dolgozott Magyarországon, ezért csak a jövő dönti el, hogy tökéletes választás-e a belga George Leekens (azért az mondjuk nem túl jó jel, hogy például 33 év alatt ez a 24. munkahelye), ám az biztos, hogy tökéletes időpontban nevezték ki. Bernd Storck esetében azt mondtam, hogy mivel a csapat nem jutott ki a 2018-as..

Hogy lesz ebből 2020-as Eb-részvétel?

img

A vb-selejtezők zárófordulója után szinte azonnal nyilvánosságra hozta az UEFA, hogyan alakul majd a Nemzetek Ligája besorolása, ahonnan kvalifikálni lehet a 2020-as Európa-bajnokságra. Kiderült, hogy a magyar válogatott a C-ligába került, ahol többek között megtaláljuk Románia, Skócia, Szlovénia, valamint a vb-résztvevő Szerbia és a vb-pótselejtezőt játszó Görögország csapatát is.  De vajon milyen esélyünk van..

Így fizeti meg az MLSZ a szurkolók kárát!

img

Bár az MLSZ nem válaszolt a Luxemburg elleni válogatott meccsel kapcsolatban feltett kérdéseinkre, szépen csendben feltettek egy közleményt weblapjukra, mely szerint megtérítik azon szurkolók költségeit, akiket hátrány ért azért, mert a válogatott mérkőzést egy nappal korábban rendezik a tervezetnél. Mint ismert, a Luxemburg–Magyarország barátságos válogatott mérkőzés időpontja november 10-ről egy nappal korábbra,..

Győzött a futball!

img

Tegnap az Üllői úton győzött a futball. Egy megegyezésnek köszönhetően visszatérnek a lelátóra a Fradi-szurkolók, ám ez a megegyezés túlmutat egy egyszerű megállapodásnál. Ezért a „visszatérésért” ugyanis Kubatov Gábor óriási engedményeket tett, míg a szurkolók vezetői felelőséget vállaltak társaikért. Kezdjük az elején! Bevallom, nem nagyon értem ezt a „szurkolók vezetői” kifejezést. Egyrészről korábban rengeteg..

Felrobban az internet: a szurkolók az MLSZ-t szidják!

img

  Derült égből villámcsapásként érte a magyar szurkolókat, hogy egyik pillanatról a másikra megváltozott a Luxemburg-Magyarország felkészülési mérkőzés időpontja. A találkozót az eredetileg november 10-én pénteken rendezték volna de a luxemburgi szövetség tájékoztatása szerint az MLSZ kérésére egy nappal korábban, azaz november 9-én rendezik. A mifocink.com információi szerint több 300 magyar szurkolónak van meg a..

Így hogyan lehet csapatot építeni?

img

A volt szövetségi kapitány, Várhidi Péter az egyik legnagyobb hibának sok más mellett azt tartotta a Storck-érában, hogy a szakember csapatépítésében (csapatépítésében?) semmi tudatosságot és koncepciót nem lehet felfedezni. Storck ad-hoc jelleggel próbálgatta a játékosokat, több tétmeccset is kísérletezésre használt, az újoncainak a nagy többségét pedig úgy felejtette el, mintha nem is léteztek volna... Kíváncsiak..

Kenesei Krisztián: A legjobban a csibészek hiányoznak az NB I-ből!

img

Kenesei Krisztián egyértelműen a magyar futball meghatározó alakja. Az NB I-ben korábban 436 meccsen 191 találatot szerzett, gólkirály is volt. A mai napig nem szakadt el a futballtól, olyannyira, hogy a harmadosztályú III. Kerület játékosaként, valamint az MTK edzőjeként egyaránt tevékenykedik szeretett sportágáért, éppen ezért van rálátása a futballban zajló folyamatokra. Andics Gábor, a Sport Pulsz munkatárásának..

Nagy magyar futballvalóság: teljesen mindegy, ki lesz a kapitány

img

Most, hogy Benrd Storck távozott mint szövetségi kapitány, és távozott, mint szakmai igazgató, újra ott állunk, mint Pintér Attila kinevezése előtt. Pontosabban nem ott állunk, hiszen akkor még reménykedtünk, és a reményt a Dárda-Storck kettős valóra váltotta, kijutottunk az Eb-re, ám mostanra kiderült, hogy a válogatott a siker ellenére menthetetlen. Mára egyértelművé vált: nem sikerült kihasználni az Eb-re való..

Nem csak Storck volt a hibás, de mindenképpen távoznia kellett!

img

Minden munkaköréből távozik Berndt Storck a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. Az Európa-bajnoki pótselejtezőn Kleinheisler beállításával mesterit húzó német szakember mindössze 13 pontot szerzett egy olyan világbajnoki csoportban, ahol Lettországgal, Feröerrel és Andorrával is egy csoportba voltunk, és valljuk be őszintén: ha magyar lenne, már az andorrai vereség után kirúgták volna. Magam is megkövettem Storckot..

Így mondják meg a korábbi kapitányok…a nagy semmit

img

Kedden értékeli az MLSZ elnöksége a világbajnoki selejtezősorozatot, vagyis Bernd Storck jövője is szóba kerül. És hogy mint mond erről a német szövetségi kapitány néhány elődje? Nos, a korábbi magyar kapitányok az erre a kérdésre adott válaszaikkal nem hazudtolták meg azokat az állapotokat, melyek a magyar futballban uralkodnak. Csányi Sándor MLSZ-elnök szavai nem sok jót sejtetnek, hiszen azt mondta, hogy a..Next posts