mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megdöbbentő vallomás: az NB I-be nagyrészt csak visszaadó pénzért lehet igazolni!

img

Megdöbbentő vallomást tett nekem egy jelenleg NB II-ben futballozó, korábban NB I-es utánpótlás akadémián nevelkedő játékos. Saját tapasztalatból azt mondta: ma Magyarországon szinte bárki megkaphatja az esélyt az NB I-ben – ha a megfelelő embernek visszaad a fizetéséből. Nem is keveset. És a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a társaságban lévő többi játékos is alátámasztotta ezt. Évek óta hallani azokat a folyosói..

A spori hibázott vagy Huszti?

img

Ma szembe találtuk magunkat a magyar futball egyik legnagyobb hibájával: szakkommentátoraink egész egyszerűen átverik a népet. Kérem szépen, teljesen felesleges vitát nyitni Huszti Szabolcs kiállításáról! A magyar középpályás nyújtott lábbal, szándékosan, a labda fölé tartva letalpalta az ellenfelét. Mi a piros, ha nem ez? A labda sehol....(fotó: Szabó Miklós/nso.hu) Csak ámulok és bámulok Bozsik mester és Simek..

Nagyot húzott a Fradi: világsztár lett az új vezetőedző

img

Tegnap azt írtam, ha most hirtelen mondanom kellene egy nevet, hogy ki üljön le Thomas Doll után a Ferencváros kispadjára, bizony bajba lennék. Nos, úgy néz ki, a Ferencváros vezetői nem voltak bajban, és végül Szergej Rebrov személyében olyan edzőt szerződtettek, aki a világ legjobb ötven edzője között van. Rebrov ezentúl a Fradi sikeréért dolgozik (Fotó: Török Attila/nso.hu) Nem kellett nagy jóstehetség ahhoz,..

Jöhet Lipcsei?

img

Thomas Doll távozott. Sokan, sokféle képen rebesgették már ezt, no és azt, hogy annyi kudarcot – a sok szép bajnoki érem mellett – egyetlen magyar edző sem élt volna túl. Vélhetően most sem a Paks elleni döntetlen miatt távozott a német. Orosz Pál és Kubatov Gábor is több alkalommal hangsúlyozta, hogy Thomas Doll az egyik legsikeresebb edző a klub történelmében. Ez igaz is, ha a megszerzett bajnoki érmeket és..

Az egyiknek sikerült! A másiknak miért nem?

img

A Vidi, még ha az elején szenvedett is, már elérte az Európa-liga csoportkört, de ebből még lehet BL-csoportkör is. Mindeközben a Ferencvárosnál is erre várnak már jó ideje, de valahogy nem sikerül ezt elérni, sőt, a zöld-fehéreknek általában már az első kör végállomást jelent. És hogy miért sikerül a Vidinek és hogy legfőképp miért nem siker a Fradinak? Bármilyen hihetetlen, de nagyon egyszerű a válasz. A Vidi az..

Hatékony célfutball!

img

A Vidi már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, de a Bajnokok Ligája sem elérhetetlen. A székesfehérvári csapat igazi célfutballt játszott az elmúlt két – pontosabb négy – meccsen, de kit érdekel ez, ha siker koronázza azt? És kit érdekel ma már az első fordulós luxemburgi szenvedés? Július elején kaptak hidegek-meleget a Vidi játékosai.Valljuk be, jogosan!A magyar bajnok úgy játszott döntetlent a..

Ha ez nem fogadási csalás, akkor semmi!

img

Kövezzenek meg, vagy legyen bármi, leírom, amit ma már mindenki emleget a magyar futballban. A Kisvárda meccsei olyan gyanúsak, hogy messziről bűzlenek. Ennyi kiállítást és büntetőt talán még egyetlen csapat sem hozott össze az első négy fordulóban. A Kisvárda az előző, NB II-es bajnokság második legsportszerűbb csapata volt. Ez azt jelenti, hogy a csapat játékosai kapták a legkevesebb piros és sárga lapokat a..

Mindenki a helyére került?

img

Amikor csodálkozásomat fejeztem ki, hogy az igazából az NB I-ben még semmit sem mutató Ugrai bekerült a válogatottba, volt olyan olvasó, aki nekem támadt. Ráadásul Ugrai kifejezetten jól mutatkozott be a nemzeti csapatban. Most viszont őt, és Busai Attilát is kitették a Diósgyőrből. Három meccs egy döntetlen két vereség.Valami nagyon nem stimmel Diósgyőrben, hiszen hiába a rengeteg pénz, hiába az új stadion, a..

Windecker József fél év után úgy válaszol, hogy nem mond el semmit!

img

Korábban a mifocink.com-on is olvashattak Windecker József sztorijáról, és arról, hogy az Újpest szerint a védőnek nem volt elég a „pénz-paripa-fegyver”, ezért a lila-fehér klub vezetői száműzték őt a csapatból. A játékos most, fél év elteltével, pontosabban Görögországba való igazolása után reagál mindenre, de úgy, hogy zseniális módon nem mond el semmit, nem tagad semmit! Több alkalommal írtunk arról, hogy..

Mindent le kell rombolni, mindenkit ki kell rúgni, és onnan újra felépíteni a magyar focit!

img

Klubcsapataink ismét beárazták a magyar futballt.  Az óriási mennyiségű – és dicséretes – kormányzati támogatás ellenére nemhogy a tavaszt nem éljük meg a nemzetközi kupákban, de még azt sem, amikor az európai bajnokságok elkezdődnek. Mindeközben az NB I-ben szereplő játékosaink fele külföldi, így esély sincs egy normális válogatott kialakítására. Lassan bebizonyosodik, hogy a magyar futball semmi más, mint néhány,..Next posts