mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Diósgyőr, Vidi, Fradi: Nem kispályások!

Lassan véget ér a labdarúgó bajnokság, téli pihenőre vonulnak a játékosok. Kezdődik viszont a teremfoci idény. És bizony egy-egy pénzdíjas tornán elő-előfordulnak olyan csapatok,..

Bundát kiállt a fél ország!

A futballszurkolók egy része ma már igen érzékenyen reagál egy-egy furcsa eredményre. Márpedig furcsa eredmények,..

A realitás az, hogy...

Őrület, hogy történjen bármi a magyar labdarúgásban, egy-egy selejtező sorsolása után az emberek azt mondogatják, hogy..

Bundát kiállt a fél ország!

img

A futballszurkolók egy része ma már igen érzékenyen reagál egy-egy furcsa eredményre. Márpedig furcsa eredmények,..

A realitás az, hogy...

img

Őrület, hogy történjen bármi a magyar labdarúgásban, egy-egy selejtező sorsolása után az emberek azt mondogatják, hogy..

Megdöbbentő vallomás: az NB I-be nagyrészt csak visszaadó pénzért lehet igazolni!

img

Megdöbbentő vallomást tett nekem egy jelenleg NB II-ben futballozó, korábban NB I-es utánpótlás akadémián nevelkedő játékos. Saját tapasztalatból azt mondta: ma Magyarországon szinte bárki megkaphatja az esélyt az NB I-ben – ha a megfelelő embernek visszaad a fizetéséből. Nem is keveset. És a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a társaságban lévő többi játékos is alátámasztotta ezt. Évek óta hallani azokat a folyosói..

A spori hibázott vagy Huszti?

img

Ma szembe találtuk magunkat a magyar futball egyik legnagyobb hibájával: szakkommentátoraink egész egyszerűen átverik a népet. Kérem szépen, teljesen felesleges vitát nyitni Huszti Szabolcs kiállításáról! A magyar középpályás nyújtott lábbal, szándékosan, a labda fölé tartva letalpalta az ellenfelét. Mi a piros, ha nem ez? A labda sehol....(fotó: Szabó Miklós/nso.hu) Csak ámulok és bámulok Bozsik mester és Simek..

Nagyot húzott a Fradi: világsztár lett az új vezetőedző

img

Tegnap azt írtam, ha most hirtelen mondanom kellene egy nevet, hogy ki üljön le Thomas Doll után a Ferencváros kispadjára, bizony bajba lennék. Nos, úgy néz ki, a Ferencváros vezetői nem voltak bajban, és végül Szergej Rebrov személyében olyan edzőt szerződtettek, aki a világ legjobb ötven edzője között van. Rebrov ezentúl a Fradi sikeréért dolgozik (Fotó: Török Attila/nso.hu) Nem kellett nagy jóstehetség ahhoz,..

Jöhet Lipcsei?

img

Thomas Doll távozott. Sokan, sokféle képen rebesgették már ezt, no és azt, hogy annyi kudarcot – a sok szép bajnoki érem mellett – egyetlen magyar edző sem élt volna túl. Vélhetően most sem a Paks elleni döntetlen miatt távozott a német. Orosz Pál és Kubatov Gábor is több alkalommal hangsúlyozta, hogy Thomas Doll az egyik legsikeresebb edző a klub történelmében. Ez igaz is, ha a megszerzett bajnoki érmeket és..

Az egyiknek sikerült! A másiknak miért nem?

img

A Vidi, még ha az elején szenvedett is, már elérte az Európa-liga csoportkört, de ebből még lehet BL-csoportkör is. Mindeközben a Ferencvárosnál is erre várnak már jó ideje, de valahogy nem sikerül ezt elérni, sőt, a zöld-fehéreknek általában már az első kör végállomást jelent. És hogy miért sikerül a Vidinek és hogy legfőképp miért nem siker a Fradinak? Bármilyen hihetetlen, de nagyon egyszerű a válasz. A Vidi az..

Hatékony célfutball!

img

A Vidi már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, de a Bajnokok Ligája sem elérhetetlen. A székesfehérvári csapat igazi célfutballt játszott az elmúlt két – pontosabb négy – meccsen, de kit érdekel ez, ha siker koronázza azt? És kit érdekel ma már az első fordulós luxemburgi szenvedés? Július elején kaptak hidegek-meleget a Vidi játékosai.Valljuk be, jogosan!A magyar bajnok úgy játszott döntetlent a..

Ha ez nem fogadási csalás, akkor semmi!

img

Kövezzenek meg, vagy legyen bármi, leírom, amit ma már mindenki emleget a magyar futballban. A Kisvárda meccsei olyan gyanúsak, hogy messziről bűzlenek. Ennyi kiállítást és büntetőt talán még egyetlen csapat sem hozott össze az első négy fordulóban. A Kisvárda az előző, NB II-es bajnokság második legsportszerűbb csapata volt. Ez azt jelenti, hogy a csapat játékosai kapták a legkevesebb piros és sárga lapokat a..

Mindenki a helyére került?

img

Amikor csodálkozásomat fejeztem ki, hogy az igazából az NB I-ben még semmit sem mutató Ugrai bekerült a válogatottba, volt olyan olvasó, aki nekem támadt. Ráadásul Ugrai kifejezetten jól mutatkozott be a nemzeti csapatban. Most viszont őt, és Busai Attilát is kitették a Diósgyőrből. Három meccs egy döntetlen két vereség.Valami nagyon nem stimmel Diósgyőrben, hiszen hiába a rengeteg pénz, hiába az új stadion, a..

Mindent le kell rombolni, mindenkit ki kell rúgni, és onnan újra felépíteni a magyar focit!

img

Klubcsapataink ismét beárazták a magyar futballt.  Az óriási mennyiségű – és dicséretes – kormányzati támogatás ellenére nemhogy a tavaszt nem éljük meg a nemzetközi kupákban, de még azt sem, amikor az európai bajnokságok elkezdődnek. Mindeközben az NB I-ben szereplő játékosaink fele külföldi, így esély sincs egy normális válogatott kialakítására. Lassan bebizonyosodik, hogy a magyar futball semmi más, mint néhány,..

Van még lejjebb?

img

Nagy kérdés, hova tud még tovább süllyedni a magyar futball? Az biztos, hogy az előző fordulóban parádés visszavágót produkáló Honvéd most nem tudta megismételni teljesítményét, így sikerült kiesni egy luxemburgi csapat ellenében az Európa-ligából, bebizonyítva azt, hogy pont azért játszanak csapataink már júliusban selejtezőt, mert ezt a szintet képviseljük - vagy még ezt sem! Progres Niederkorn. A kispesti..Next posts