mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Windecker József fél év után úgy válaszol, hogy nem mond el semmit!

Korábban a mifocink.com-on is olvashattak Windecker József sztorijáról, és arról, hogy az Újpest szerint a védőnek nem volt elég a „pénz-paripa-fegyver”, ezért a lila-fehér klub vezetői száműzték őt a csapatból. A játékos most, fél év elteltével, pontosabban Görögországba való igazolása után reagál mindenre, de úgy, hogy zseniális módon nem mond el semmit, nem tagad semmit!



Több alkalommal írtunk arról, hogy valamilyen módon gátat kell szabni annak, hogy a játékosok ezért a nagy semmiért, amit futball néven bemutatnak, milliós nagyságú alapfizetéseket kapjanak.

Télen úgy látszott, az Újpest az egyik ilyen játékosát „megállítja”, azaz miután állítólag Windecker József nemet mondott a havi 2 millió feletti fizetésre, a lakásra és a kocsira, kitette a keretből a játékost, aki tavasszal egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott.

Windecker most Görögországba igazolt, és eligazolása után most, fél év elteltével „megeredt a nyelve, bocsánat, tolla”, hiszen a Facebook-oldalán reagált az akkori vádakra..

– Azt hiszem, nem kell hosszú interjúkban és bejegyzésekben megindokolnom a döntésemet. Szürreális teóriákhoz elég a közösségi médián keresztül tájékozódni és laikus véleményeket olvasni. Azonban, ami valójában történt, arra én is sokáig kerestem az okokat, így nem várhatom, hogy kívülállók megértsék. Az Újpest gyerekkoromtól fogva sokkal több volt számomra, mint egy magyar klub, és ezen nem fognak tollvonások, üzleti érdekek és tulajdonosok változtatni. Ezért búcsúzni sem szeretnék. A játékosok közül sokan a barátaim, akiknek a jövőben is teljes szívből fogok drukkolni, a szurkolók közül pedig rengetegen álltak ki mellettem jobb és rosszabb napokon is, emiatt a lila színt én soha nem leszek képes a történtekkel azonosítani, ahogy a futballt sem a pénzzel. Szeretnék köszönetet mondani minden egyes Újpest-szurkolónak, aki megkérdőjelezte a híreket, és csak kicsit is szkeptikus tudott maradni a lejáratásom során. Továbbá a családomnak és a barátaimnak, hogy kérésemre némán tűrték, ahogy rágalmaznak és mindvégig bíztak bennem és a döntéseimben. Hálás vagyok a menedzseremnek, aki az egészet végigcsinálta velem, ismeri a céljaimat és segít azok elérésében. Semmit sem vártam annyira, mint hogy végre lehetőségem legyen szavak helyett tettekkel bizonyítani: ez a sport nekem nem csupán hivatás és megélhetés, hanem minden – írta Windecker.

Na kérem, legyen bármi is az igazság, ez így nem megy.
Több, MLSZ-t érintő cikkemben is foglalkoztam azzal, hogy ténybeli dolgokra, kérdésekre csak ténybeli dolgokat tartalmazó válasszal lehet reagálni, mert az válasz.

Windecker bejegyzése nem az.

A játékos úgy mondja azt, hogy lejáratták, hogy közben egyetlen, Újpest által megfogalmazott vádat nem cáfol.

Nem mondja azt, hogy a klub nem ajánlott neki  havi 2 milliót, lakást, kocsit.

Nem cáfol semmit, miként azt sem mondja el, miért nem hosszabbított, miért történt az, ami történt.

És hogy mi történt valójában?

Nos, élek a gyanúval, hogy Windecker, vagy/és menedzsere már télen pontosan tudta, hova tud a játékos nyáron távozni, nyílván sokkal több pénzért, mint havi 2 millió, de azt is tudta/tudták, hogy ha a játékos  szerződést hosszabbít a klubbal, erre nem lesz lehetősége, így nemet mondtak az Újpest ajánlatára, és kibekkelték az elmúlt fél évet.

Minden más valószínűleg csak mese habbal.

Persze, ha nem így van, a mifocink.com lehetőséget ad Windecker Józsefnek és menedzserének arra, hogy elmondják a tényekkel alátámasztott igazságot, de nagyon meg lennénk lepve, ha jelentkeznének!

 

 



Mindent le kell rombolni, mindenkit ki kell rúgni, és onnan újra felépíteni a magyar focit! Mindenki a helyére került?