mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pénz beszél!

img

Több alkalommal hangsúlyoztam, a magyar futball legnagyobb hibája, hogy nem üzleti, hanem – mondjuk úgy – „állami” alapon működik. Bár a Videoton FC. névváltoztatása leginkább egy biznisz háttéralkujának tűnik, azért valljuk be: semmi más nem történt, minthogy egy cégnevet viselő klub nevét – amelyik cég egyébként már évek óta nem fizet egy fillért sem – megváltoztatták egy másik, elméletileg százmilliókat adó cég..

Buzsáky Ákos mélyvízben!

img

A III. Kerületi TVE hazánk egyik legrégebbi és legpatinásabb futballklubja, mely legutoljára a 90-es évek elején szerepelt az NB I-nen. (Erről itt olvashatnak exklúzív interjút a csapat akkori tulajdonosával.) A jelenleg az NB III-ban szereplő klubnál az egykori válogatott játékost, Buzsáky Ákost nevezték ki szakmai igazgatónak.   A lejáró szerződésű Tóth András munkáját új szakmai stáb veszi át. A cél az, hogy a..

Itt a követendő példa: "Jóllakott" futballisták ellen különadó a bérre és fizetési sapka

img

Több alkalommal volt már arról szó – sőt, több régi, nagy futballista elmondta - , hogy a magyar futball azért sem tud előrébb lépni, mert játékosaink jól elvannak ebben a nagy semmiben, ami körülveszi őket, sőt, milliomosok belőle. Nos, az MLSZ számára most egy olyan ázsiai ország mutat példát, amelyik nemhogy ott van a világbajnokságon, de meccset is nyert ott.   Egy honi klubvezető szerint az egyik új, nyári..

Világcsúcs: Nyolc év alatt nyolc kapitány, akikből négyet rúgtak ki! De ki ezért a felelős az MLSZ-ben?

img

Elsőként szögezzük le: semmi bajom Leekens menesztésével, és semmi bajom Rossi kinevezésével. Több alkalommal megírtam: teljesen mindegy, ki a kapitány, amíg nem változik valami a bajnokságban, ugyanazok az emberek játszanak majd a csapatban.  Az viszont óriási kérdés, hogy amióta Csányi Sándor az MLSZ elnöke, azaz 2010 óta Leekens a negyedik szövetségi kapitány, aki megbukott, akit kirúgtak, ám azt nem tudni, ezért..

Totális káosz a magyar futballban

img

Labdarúgásunk töretlenül halad a totális káosz felé. A Storck által szétvert magyar utánpótlás-bajnokság haldoklik, 18 éves kor után megszűnt a fiatalok képzése, így az U19-ből kiöregedő játékosoknak esélyül sincs bekerülni abba a 12 csapatos NB I-be, ahol a játékosok nagy része külföldi, így szinte esély sincs „normális” válogatottat összerakni. A káoszt tetézi, ha igaznak bizonyulnak a sajtóhírek, és kirúgják az..

Marco Rossi: Ki vagyok én, hogy nemet mondjak a válogatottnak?

img

Egészen elképesztő fogadtatást kapott a Honvéd-drukkerektől Marco Rossi, aki a fanatikusok törzshelyén közös falfestményre került Puskás Ferenccel. Közben pedig vizsgálódnak a szlovák aranyérmes Trnava körül, így akár előbbre is léphet a bronzérmes DAC-cal az olasz tréner. Rossi  azt is elárulta, hogy igent mondana-e, ha felkérnék magyar szövetségi kapitánynak. 'Ez a fogadtatás egyszerűen csodálatos volt, de..

Esterházyt még mindig idegesíti a mexikói blama

img

Ma kedződik a labdarúgó-világbajnokság, a megszokott módon, nélkülünk. A legutóbbi magyar érdekeltségű torna egyik főszereplője, Esterházy Márton a mai napig nem tudja elfelejteni az 1986-os vb-t.      – Már huszonöt éve mondogattam, hogy csak akkor jutunk ki Eb-re, vb-re, ha felemelik a létszámot – nyilatkozta a Lokálnak a hajdani 29-szeres válogatott csatár. – Világklasszisok játszottak a magyar csapatokban a..

Amíg ennyi légiós játszik a 12 csapatos bajnokságban, soha nem lesz jó magyar válogatott

img

Korábban már több alkalommal kifejtettem, kifejezetten jó változtatásnak tartom a 12 csapatos bajnokságot, ha a bajnokság izgalmát – és nem a színvonalát – nézem. Az is biztos viszont, hogy valamilyen formában korlátozni kell a légiósok számát, mert egészen egyszerűen nem játszik annyi magyar játékos, hogy abból egy ütőképes magyar válogatottat lehessen összerakni. Úgy néz ki, eddig Geroge Leekens sem tud csodát..

Nem mindennapi védelmet kapott Leekens – és ha belegondolunk, minden szó igaz!

img

A George Leekens által irányított magyar válogatott tegnap a negyedik meccsén a harmadik vereségét szenvedte el – egy döntetlenre futotta még az erőből – a szurkolók pedig már a belga kapitány lemondását követelik.   Leekens lényegében most mindenhonnan csak szidást kap – kivéve például Magyar Istvántól.  Ő Georges Leekens egykori játékostársa, a Bruges-ben játszottak együtt a Fradi-szélső disszidálása után 1980 és..

A ZTE tulajdonosa itthoni 2 milliárdból "csinál" futballt - Szlovéniában

img

Nem oly rég írtunk a Zalaegerszegen kialakult helyzetről, és arról, hogy a tulajdonos, Végh Gábor nem nagyon érti, hogy amíg ő a költségvetés felét odaadja a klubnak, addig a másik fele miért nem érkezik meg „valahonnan”. Nos, azóta kiderült, Végh Gábor „futballbizniszébe” jócskán érkezik állami pénz, nem is kevés, mintegy 6,4 millió – azaz majdnem hat év fél millió - euró, csak azt nem Zalaegerszeg, hanem a..Next posts