mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A válogatott sikerének legnagyobb vesztese

img

Nem kell sokat keresgélni, ha meg kell nevezni azt, aki a legnagyobb vesztese a magyar válogatott elmúlt évekbeli legnagyobb sikerének. Dzsudzsák Balázs lényegében saját magát írta ki a válogatottból, története remélhetőleg példa lesz minden fiatalnak!   Sosem tudjuk meg, hogy Dzsudzsák Balázsból lehetett-e volna igazi sztár, ha jókor jó súgókra hallhat, és jó döntéseket hoz. Bár sokan a magyar futball..

Egy vereség sosem jó eredmény, de ez bizony nemzetközi szint volt!

img

A világ legnagyobb közhelye, de ezt bizony nem érdemelte meg a Ferencváros. De…ez a játék akár Európa-liga folytatást is érhet! Amikor Uzuni bepöckölte, tán az egész ország ámult és bámult. Sőt, még Cristiano Ronaldo is. Sőt, ő még kiabált is. Aztán sajnos gól lőtt, szinte a semmiből. Aztán Morata a 92. percben még egyet fejelt, a Fradi pedig az utolsó utáni percben kapott góllal kapott ki a Juventus..

Szántai Levente 30 évesen döntött úgy, hogy sportpszichológus lesz!

img

Szántai Levente gyermekkorában magyar bajnoki címről, válogatottságról, sikeres labdarúgókapus-karrierről álmodott. Bár mindez megadatott neki, 30 évesen, egy beszélgetés után úgy döntött, sportpszichológus lesz. A Pesti Hírlapnak mesélt a hirtelen váltásról, terveiről és új munkájáról. Szántai Levente Újpesten kezdte a pályafutását, és már gyerekként pontosan tudta, mit miért csinál. „Még csak 8 éves voltam,..

Pinyőt senki nem tudta meglepni – csak a saját kapusa

img

Pintér Attila jött, látott….és meglepődött. Pedig mezőkövesdi belépője pont olyan volt, amilyet tőle vártam. Határozott, magabiztos. Aztán jött az a fránya lövés oldalról. A futballedzők élete kiszámíthatatlan. Kuttor Attilát néhány hónappal ezelőtt már sokan az új Menottinak, vagy legalábbis szövetségi kapitánynak – na persze csak Rossi után – kiáltották ki. Persze, ez nem is csoda, hiszen a válogatott védőből..

Futballkarácsony Magyarországon

img

Angliában bevett szokás, hogy a csapatok lényegében átfocizzák a Karácsonyt. Most kicsiben az NB I is lemásolja ezt, hiszen bár a két ünnep között – legalábbis egyelőre így néz ki – nem lesz mérkőzés, Szenteste előtt egy nappal, december 23-án két összecsapást is rendeznek. Eddig pihenőn voltak az NB I-es játékosok Karácsonykor. Sőt, a játékosok, de még a klubvezetők is ódzkodtak a decemberi meccsektől. Most..

Csodák márpedig vannak

img

Csak ámulunk és bámulunk. Három évvel az andorrai égés után most labdarúgó válogatottunk teljesítményére lassan elfogynak a jelzők. A pozitív jelzők. Tavasszal azt írtam, hogy azzal, hogy a koronavírus járvány miatt előbb az Eb-pótselejtezőt, majd az egész Európa-bajnokságot elhalasztották, nagy esélyt kapott Marco Rossi. Esélyt arra, hogy összerakja azt a válogatottat, amely akkor még nem nagyon hasonlított egy..

Valahogy úgy kellene fejlesztenünk, ahogy Izlandon tették – de azért győzzük le őket!

img

Csütörtökön talán az elmúlt négy év legfontosabb mérkőzését játssza a magyar labdarúgó válogatott. Az ellenfél Izland, a tét az Európa-bajnokságra való kijutás. És bizony volt idő, amikor Izlandot egy kézlegyintéssel elintéztük – igaz, akkor kaptuk a legnagyobb pofonokat – mondván, halászok és postások játszanak a csapatban, de ma már egyáltalán nem így van. Sokkoló érzés volt érzés volt a tv előtt ülni, és..

Tágra zárt szemek

img

Vagy mi vagyunk hülyék, vagy mindenki más. Mert úgy érzem – persze, lehet, hogy tévedek – hogy a profi bajnokságaink lassan összeomlóban vannak, miközben érthetetlen módon az MLSZ azokat a csapatokat bünteti, ahol a játékosok betegek lettek! Azért van annak valami bája, hogy amíg világjárványról, home office-ról, felelős védekezésről beszélünk, és naponta „vernek fejbe” megbetegedési és halálozási..

Az Újpest nem áll ki a Diósgyőr ellen

img

Az Újpest labdarúgó csapata múlt héten az MTK elleni meccs elhalasztását kérte, mert a keretében szinte minden játékos koronavírusos. Az MTK nem ment bele a halasztásba – és simán, 4-0-ra nyert. A héten sem lett jobb a helyzet Újpesten, ezért a lilák a Diósgyőrtől is kérték a mérkőzés elhalasztását. A Diósgyőr sem ment ebbe bele. Az Újpest pedig úgy döntött, 3-0-al, mérkőzés nélkül odaadja a pontot a Diósgyőrnek,..