mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Futbólia eltitkolt sztorijai!

Futbóliában mindig történik valami! Mert Futbóliában mindenki (is) ért a focihoz. Futbóliában minden szép és jó,..

Futbólia eltitkolt sztorijai!

img

Futbóliában mindig történik valami! Mert Futbóliában mindenki (is) ért a focihoz. Futbóliában minden szép és jó,..

Futballkarácsony Magyarországon

img

Angliában bevett szokás, hogy a csapatok lényegében átfocizzák a Karácsonyt. Most kicsiben az NB I is lemásolja ezt, hiszen bár a két ünnep között – legalábbis egyelőre így néz ki – nem lesz mérkőzés, Szenteste előtt egy nappal, december 23-án két összecsapást is rendeznek. Eddig pihenőn voltak az NB I-es játékosok Karácsonykor. Sőt, a játékosok, de még a klubvezetők is ódzkodtak a decemberi meccsektől. Most..

Csodák márpedig vannak

img

Csak ámulunk és bámulunk. Három évvel az andorrai égés után most labdarúgó válogatottunk teljesítményére lassan elfogynak a jelzők. A pozitív jelzők. Tavasszal azt írtam, hogy azzal, hogy a koronavírus járvány miatt előbb az Eb-pótselejtezőt, majd az egész Európa-bajnokságot elhalasztották, nagy esélyt kapott Marco Rossi. Esélyt arra, hogy összerakja azt a válogatottat, amely akkor még nem nagyon hasonlított egy..

Valahogy úgy kellene fejlesztenünk, ahogy Izlandon tették – de azért győzzük le őket!

img

Csütörtökön talán az elmúlt négy év legfontosabb mérkőzését játssza a magyar labdarúgó válogatott. Az ellenfél Izland, a tét az Európa-bajnokságra való kijutás. És bizony volt idő, amikor Izlandot egy kézlegyintéssel elintéztük – igaz, akkor kaptuk a legnagyobb pofonokat – mondván, halászok és postások játszanak a csapatban, de ma már egyáltalán nem így van. Sokkoló érzés volt érzés volt a tv előtt ülni, és..

Tágra zárt szemek

img

Vagy mi vagyunk hülyék, vagy mindenki más. Mert úgy érzem – persze, lehet, hogy tévedek – hogy a profi bajnokságaink lassan összeomlóban vannak, miközben érthetetlen módon az MLSZ azokat a csapatokat bünteti, ahol a játékosok betegek lettek! Azért van annak valami bája, hogy amíg világjárványról, home office-ról, felelős védekezésről beszélünk, és naponta „vernek fejbe” megbetegedési és halálozási..

Az Újpest nem áll ki a Diósgyőr ellen

img

Az Újpest labdarúgó csapata múlt héten az MTK elleni meccs elhalasztását kérte, mert a keretében szinte minden játékos koronavírusos. Az MTK nem ment bele a halasztásba – és simán, 4-0-ra nyert. A héten sem lett jobb a helyzet Újpesten, ezért a lilák a Diósgyőrtől is kérték a mérkőzés elhalasztását. A Diósgyőr sem ment ebbe bele. Az Újpest pedig úgy döntött, 3-0-al, mérkőzés nélkül odaadja a pontot a Diósgyőrnek,..