mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Futballkarácsony Magyarországon

Angliában bevett szokás, hogy a csapatok lényegében átfocizzák a Karácsonyt. Most kicsiben az NB I is lemásolja ezt, hiszen bár a két ünnep között – legalábbis egyelőre így néz ki – nem lesz mérkőzés, Szenteste előtt egy nappal, december 23-án két összecsapást is rendeznek.

Eddig pihenőn voltak az NB I-es játékosok Karácsonykor. Sőt, a játékosok, de még a klubvezetők is ódzkodtak a decemberi meccsektől.
Most azonban nincs mese: két meccset is játszanak az NB I-ben december 23-án.
Ehhez az is kellett, hogy a Zalaegerszeg, a Budafokhoz hasonlóan példát mutasson emberségből és szolidaritásból a Ferencvárosnak, az MTK-nak, a Diósgyőrnek – és az összes többi csapatnak.

A ZTE ugyanis – ellenben a már említett Diósgyőrrel és MTK-val – minden fenntartás nélkül elfogadta a koronavírus által megtizedelt Újpest halasztási kérelmét. Nem védekezett azzal, mint korábban az Újpest két ellenfele, mely szerint nem szeretnének ők hátrányba kerülni a halasztással, sőt, nem foglalkoztak azzal sem, hogy a karácsonyi készülődés kicsit eltolódik.

A ZTE szó nélkül belement, hogy december 23-án játsszák le az Újpest elleni meccset, mint ahogy korábban a Budafok is belement, hogy ezen a napon rendezzék a Honvéd elleni összecsapást.

Futballkarácsony lesz Magyarországon, köszönhetően két olyan csapatnak, melynek vezetői és játékosai rájöttek: vannak sokkal fontosabb dolgok mint a gólok és a pontok.
hangos taps jár a Zalaegerszegnek, mint ahogy a Budafoknak is.
A többiek meg…okuljanak és tanuljanak tőlük!



Csodák márpedig vannak Pinyőt senki nem tudta meglepni – csak a saját kapusa