mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szántai Levente 30 évesen döntött úgy, hogy sportpszichológus lesz!

Szántai Levente gyermekkorában magyar bajnoki címről, válogatottságról, sikeres labdarúgókapus-karrierről álmodott. Bár mindez megadatott neki, 30 évesen, egy beszélgetés után úgy döntött, sportpszichológus lesz. A Pesti Hírlapnak mesélt a hirtelen váltásról, terveiről és új munkájáról.

Szántai Levente Újpesten kezdte a pályafutását, és már gyerekként pontosan tudta, mit miért csinál.

„Még csak 8 éves voltam, amikor a IV. kerületi tévének adott interjúban kijelentettem, hogy az Újpest felnőtt csapatának kapusa akarok lenni. Gyerekkori álmom 18 éves koromra valóra is vált” – mondta lapunknak Szántai, aki három év alatt kilenc bajnokin védte csapata hálóját. Pályafutása során szerepelt az MTK-ban, Tatabányán, Diósgyőrben, a REAC-ban, Mezőkövesden és Szegeden is. Tagja volt a magyar U21-es válogatottnak, 2008-ban pedig Erwin Koeman behívta válogatott keretébe a görögök és a horvátok elleni mérkőzésre, de pályára nem lépett.  

„Az MTK-val bajnokságot nyertem, majd a Mezőkövesddel történelmi sikert, az első osztályba való feljutást is ünnepelhettem. Azonban valószínűleg többet is kihozhattam volna magamból egy jól képzett sportpszichológus segítségével. Nem voltam kiemelkedő képességű kapus, amit elértem, a szorgalmamnak és kitartásomnak köszönhettem. Mint minden sportolónak, nekem is voltak hullámvölgyeim. Ezeken legtöbbször egyedül, illetve a feleségem támogatásával tettem túl magam, akivel 18 éve egy pár vagyunk. Összességében elégedett vagyok, visszatekintve a sportolói karrieremre.” 

A sztori már-már mesébe illő, de tény, Szantai egy edzőtáborban döntötte el, hogy sportpszichológus lesz.

 „Egy edzőtáborozás során beszélgettem Bodnár Istvánnal – jelenleg a Paks futballistája –, aki megkérdezte tőlem, miért nem tanulok pszichológusnak, hiszen olyan jól szót értek az emberekkel. Ekkor 30 éves voltam.

Azt, hogy mi történt ezután, ide kattintva tudjátok elolbasni. Érdemes és példaértékű!

 



Pinyőt senki nem tudta meglepni – csak a saját kapusa Egy vereség sosem jó eredmény, de ez bizony nemzetközi szint volt!