mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az elmúlt évek felelőtlensége vagy egyéni bosszú jelentette a balmazi foci "halálát"?

img

Ami Balmazújvárosban történt, nagyon sok, rossz dolgot vetíthet előre a magyar futballban. Persze akkor, ha a „hátszél” megszűnik. Márpedig Balmazújvárosban olyannyira megszűnt, hogy a csapat elveszítette az NB II-es licencét is.   Tényleg kellett az NB I? Vagy nem ott csúszott el minden? Pedig a balmazújvárosi fociba tolták a pénzt rendesen. Már akkor kialakították a pálya fűtését, amikor az NB I-ről még nem..

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

img

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő után hazajön az ember, és a közösségi hálón azzal találja magát szembe, hogy egyik barátja és kollégája hirtelen meghalt. Mindössze 48 évesen!   Nagyon kevés, nagyon rövid ideig dolgoztam együtt B. Nagy Zoltánnal, mégis kölcsönösen tiszteltük, szerettük egymást. Újságíróként külön utakon..

4/4

img

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is jusson. Erre pedig már „emberemlékezet” óta nem volt példa.     Tudom, hogy még csak július eleje van, és hogy régebben, a nagy elődöknél az volt a téma, hogy „csak” a legjobb nyolcba, vagy inkább a legjobb négy közé jutnak-e kupacsapataink, de igenis örüljünk annak, hogy az első körben minden..

Versenyben vagyunk

img

Jó hír, hogy csapataink még versenyben vannak az európai kupákban. Rossz hír, hogy ez az egész őrület, melyet Bajnokok Ligájának vagy épp Európa-ligának hívnak, még csak most kezdődik. Európa élcsapatai – melyek közé mi is vágyunk – még pihennek. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne érhetne oda bármelyik csapatunk a csoportkörbe. Csupán azt jelenti, hogy az út nagyon hosszú és rögös. Elsőként a Ferencvároson a sor,..