mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

4/4

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is jusson. Erre pedig már „emberemlékezet” óta nem volt példa.

 

 

Tudom, hogy még csak július eleje van, és hogy régebben, a nagy elődöknél az volt a téma, hogy „csak” a legjobb nyolcba, vagy inkább a legjobb négy közé jutnak-e kupacsapataink, de igenis örüljünk annak, hogy az első körben minden kupacsapatunk nyerni tudott.

Sőt, igazából mind a négy kupacsapatunk közel áll a továbbjutáshoz.

A Fehérvár 5-1-es és a Loki 3-0-ás győzelmével már szinte biztosan nézegetheti a következő ellenfelét, és bár a Honvéd is eldönthette volna a továbbjutás, hiszen 4-0 helyett lett 3-1, azért azt hiszem, a kispestieknek sem kell majd sokat izgulniuk a visszavágón.

Egyedül a Ferencváros az, amely csapatra nehéz pillanatok várhatnak, hiszen a zöld-fehérek 2-1-re nyertek, az egy gólos előny nem életbiztosítás, főleg úgy nem, hogy a bolgárok szereztek egy gólt az Üllői úton. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a Fradi jobb csapat, mint a Ludogorec, és ezt az első mérkőzésen is bizonyította. Igaz, az Üllői úton nem szakítottak azzal a „hagyománnyal”, hogy minden nyáron új csapatot építenek, azaz most is egy halom új játékos érkezett, ez nem lehet akadály.

A Ferencváros ugyanis képes gólt szerezni, sőt, azt gondolom, képes nyerni is Bulgáriában, ebben az esetben pedig mind a négy csapatunk továbbjut.

Igaz, még csak július van, de jelenleg ennek is örülnünk kell.
És örüljünk is!



Versenyben vagyunk Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!