mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kire emlékszik majd egy stadionnyi ember 20-30-40 év múlva?

img

Gyászszünettel kezdődött a tegnapi Fradi-Újpest. A játékosok (akiknek fingjuk nem volt, kit is gyászolnak) és a szurkolók a napokban elhunyt egykori ferencvárosi legendára, Branikovits Lászlóra emlékeztek. Erről jutott eszembe, hogy 20-30-40 év múlva kire fognak majd emlékezni a mai Ferencvárosból, Újpestből, vagy a többi magyar csapatból. A válasz egyértelmű: senkire! Dibusz, Lovrencsics, Dvali, Blazic, Heister,..

Futbólia eltitkolt sztorijai!

img

Futbóliában mindig történik valami! Mert Futbóliában mindenki (is) ért a focihoz. Futbóliában minden szép és jó, Futbóliában minden szuperül működik. Vagy mégsem?   Olyannyira, hogy az ország vezetőinek saját csapataik, stadionjaik vannak. És már nem csak az első osztályban. Futbóliában lassan mindent az határoz meg, mennyire van valaki „közel a tűzhöz”. Mert Futbóliában cégek és magánszemélyek támogatásába..

És Rossi kitalálta a tutit!

img

Persze, ez azért lehet túlzás, de tény, Marco Rossi vezetésével rég nem látott eredményes futballt mutat be a válogatott. Hogy mást ne mondjunk: egymás után három tétmeccset nyertünk meg idegenben, amire 35 éve nem volt példa. Még Mezey György ült a kispadon akkor, amikor egymás után három idegenbeli tétmeccset tudott nyerni a válogatott. Akkor sorrendben Hollandiát, Ciprust és Ausztriát győztük le – és voltunk..

Most kellene valami „okosat” kitalálni!

img

A magyar labdarúgó válogatott lényegében minden Európa-bajnoki vagy világbajnoki selejtezőben játszik legalább egy, sorsdöntőnek nevezett mérkőzést. Most sincs ez másképp: nemzeti csapatunknak október 8-án Bulgáriában kellene kiharcolnia a továbbjutást, és tenni egy utolsó előtti lépést a 2021-es Európa-bajnokság felé.     Szinte hihetetlen, de igaz: 45 évvel ezelőtt nyertünk utoljára a bolgárok ellen. A magyar..

Amikor a Gazdaminiszter eltitkolja, hogy van egy saját futballklubja!

img

Futbóliában mindenki szereti a focit. Futbóliában mindenki ért a futballhoz. Futbóliában mindig történik valami a futballban. Futbóliában mindig van, amit valamiért szeretnének elhallgatni a futballról. Mint például azt, hogy Futbólia egyik vezetője „szerzett” magának egy klubot. Futbólia egyik legnagyobb és legpatinásabb klubja az ország fővárosának peremkerületében működik. A „kis” klubban korábban játszott,..

A magyar futball legendái nem az al-Vahdánál, az al-Ittihadnál vagy épp el-Ajnél születnek!

img

Dzsudzsák Balázs hazatért Debrecenbe. Még Szíjjártó Péter is parolázott egyet vele. A 33 éves, hónapokig csapat nélküli középpályást úgy fogadták, és úgy mutatták be, mintha egy igazi világsztár érkezett volna a Lokihoz, sőt, a legtöbb helyen már legendának nevezik. Nos, lehetett volna az, de abban azért mindenki egyetérthet velem, hogy a magyar futball-legendák biztosan nem a az al-Vahdánál, az al-Ittihadnál vagy..