mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Stadionavató - anno

img

Hatvanhat éve, 1953. augusztus 20-án avatták fel a magyar sport akkori legnagyobb létesítményét, a Népstadiont. Bár az átadóra nem skészült el ugyan teljesen, de káprázatos pompával adták át az első ötéves terv 'nagy vívmányát' a 'győzelmes szocializmus' nevében a 'dolgozó népnek'. És én ott lehettem ezen a megnyitón - is.         Hatvan éve pompás külsőségek hivatottak feledtetni, hogy hátra volt..

Most jön az, amiben a legjobbak vagyunk: az esélylatolgatás

img

A tények: Bulgária ellen idegenben kezdjük azt a „kétmeccses” menetelést, melynek a végén ott lehetünk az Európa-bajnokságon. Vajon a következő Eb-n örülhetünk magyar gólnak? Rengeteg időnk van.Mármint esélyt latolgatni, számolni, bizakodni. Merthogy megvan a pót-pótselejtező sorsolása, mely szerint előbb idegenben le kellene győzni Bulgáriát, majd itthon az Izland-Románia győztesét, és máris megválthatjuk a..

Megdöbbentő: A finn Teemu Pukki egymaga több gólt lőtt a selejtezőkben, mint a magyar válogatott

img

Egy nap telt el a walesi vereség után, és már több értékelés látott napvilágot arról, miért nem jutott ki a válogatott az Eb-re – legalábbis egyenes ágon. Persze, leginkább azok mondták meg a tutit, akik eddig is azt mondták, csak épp más előjellel. Bár mi nem bocsátkoznánk messzemenő elemzésbe, de egy megdöbbentő tényt azért megosztanánk.   Bár sokan az utolsó forduló előtt azzal villogtak, hogy csupán..

Ez azért nem sikerült…mert gyengébbek vagyunk!

img

Nem sikerült nyerni Walesben. Kezünkben volt a sorsunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nem azért, mert ezen a meccsen valamit elrontottunk – mármint válogatott szinten – hanem mert a valóság az, hogy ennyivel gyengébbek vagyunk, mint Wales. Bevallom, engem már az is meglepett, hogy ki-ki meccset játszhattunk az Eb-selejtező utolsó fordulójában. Most mondhatnám, hogy már a sorsolás pillanatában megmondtam,..

Nincs mese, nincs mellébeszélés! Nyerni kell és kész!

img

Eljött hát az idő. Nincs mellébeszélés, nem vita. Ha nyerünk Walesben, ott vagyunk az Európa-bajnokságon. Minden más eshetőségről elég utána beszélni….de legyen az, hogy nyerünk Walesben. A magyar válogatott verességgel avatta fel a Puskás Arénát, de ez most teljesen mindegy. Nem az a lényeg, hogy mi volt az eredmény pénteken – én például biztosra vettem a döntetlent – hanem az, hogy mi lesz az eredmény kedden. ..

Mi előre szóltunk a Paksiaknak!

img

Semmi meglepetés nem történt. Paksról menesztették Szivics-edzőt, ami akkor borítékolható volt, amikor kinevezték. Ráadásul mi előre szóltunk: rossz döntést hoztak a vezetők.   No nem az volt az első rossz döntés, hogy Szivicset, szerződtették – hanem az, hogy elküldték Csertőit, aki a paksi lehetőségeket kihasználva kihozta a csapatból a maximumot. Állandóságot képviselt ebben a magyar futballban.Ezzel az..