mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mi előre szóltunk a Paksiaknak!

Semmi meglepetés nem történt. Paksról menesztették Szivics-edzőt, ami akkor borítékolható volt, amikor kinevezték. Ráadásul mi előre szóltunk: rossz döntést hoztak a vezetők.


 

No nem az volt az első rossz döntés, hogy Szivicset, szerződtették – hanem az, hogy elküldték Csertőit, aki a paksi lehetőségeket kihasználva kihozta a csapatból a maximumot. Állandóságot képviselt ebben a magyar futballban.
Ezzel az állandósággal szakítottak Pakson, ráadásul hozták azt a Szivicset, akinek előélete koránt sem makulátlan itthon.

Eleve senki nem tudja, hogy és kik „találták” őt ki, hiszen legutóbb 2017-ben dolgozott Magyarországon. Akkor Mezőkövesden két győzelem mellett két döntetlen és hat vereség volt a mérlege, nem csoda, hogy gyorsan ki is rúgták.

Hozzá kell tenni, Szivicsnek sok helyen jó híre van, ami nem is csoda, hiszen a legtöbben fanatikus edzőnek tartják. Nem mellesleg az eredményeit sem lehet elvitatni, hiszen Kecskeméten történelmet írt, mikor az NB I-ben vezette a csapatot, amellyel később Magyar Kupát is nyert, míg a Diósgyőrrel Ligakupa-győztes lett és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Pakson sem ismeretlen a neve, hiszen 2012-ben már volt a csapat edzője.

Az öltözői pletykák azonban másról is szólnak.
Például visszaadó pénzekről, furcsa eredményekről, jól fizető sok kapott gólról, kiállításokról!

Szivics előző paksi kalandja sem hozott áttörés a klub életében, és ez a mostani szerepvállalás sem kerül be aranybetűkkel a történelemkönyvekbe. A paksiak jelenleg a 10. helyen állnak a táblázaton, 11 összecsapás alatt 10 pontot szerzett az alakulat. A gárda az előző három meccsét elvesztette az NB I-ben.

Hogy ki lesz az új edző, még homály fedi, de ilyenkor bennem mindig felmerül egy kérdés: vajon milyen büntetést kap az, aki kitalálta Szivicset – és az összes elküldött edzőt.



Gróf Dávidnak köszönhetően menetel a Fradi?! Nincs mese, nincs mellébeszélés! Nyerni kell és kész!