mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez azért nem sikerült…mert gyengébbek vagyunk!

Nem sikerült nyerni Walesben. Kezünkben volt a sorsunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nem azért, mert ezen a meccsen valamit elrontottunk – mármint válogatott szinten – hanem mert a valóság az, hogy ennyivel gyengébbek vagyunk, mint Wales.

Bevallom, engem már az is meglepett, hogy ki-ki meccset játszhattunk az Eb-selejtező utolsó fordulójában. Most mondhatnám, hogy már a sorsolás pillanatában megmondtam, hogy a negyedik hely a reális, de az igazság az, hogy valóban már az elején megmondtam, és ezt ide kattintva bárki elolvashatja.

Persze, ha már eljutottunk idáig, egyrészről jár a gratuláció, másrészről kötelező az optimizmus.

Márpedig én eléggé optimista voltam a mai nap. Olyannyira, hogy barátaim, munkatársaim meg is lepődtek, hiszen én általában reálisabban látom a dolgokat, mint azok, akik rózsaszín szemüvegen keresztül nézik a magyar futballt.

Ennek ellenére én még ma délután is azt éreztem, hogy ezt a meccset most megnyerjük. Olyannyira azt éreztem, hogy egy „szemmel közepesen látható” összeget is tettem a magyar győzelemre.

Aztán a meccsen újra szembejött a valóság.
Ez pedig nem más, mint hogy nincs olyan bajnokságunk, amely egy ilyen meccsre felkészítsen játékosokat, Gulácsin kívül nincs olyan légiósunk, aki felvenné a versenyt ilyen játékosokkal.

Lassabbak, körülményesebbek….gyengébbek vagyunk.

Mondhatnám, hogy nincs ezzel baj, ha azok, akiknek ez lenne a dolguk, mindezt reálisan látnák és reálisan kommunikálnák, de ez nincs így.

A valóság az, hogy az Eb-részvételről döntő meccsen kettőt lőttünk kapura – azt is egy támadáson belül, és ez bizony édes kevés.

Mint mondtam, kommunikációban, esélylatolgatásban világbajnokok vagyunk. Ezt már Hajdú B. István a meccs utolsó perceiben, a lefújás után pedig a stúdióban bebizonyítottuk  - pedig még csak ennek a meccsnek lett  vége.
Merthogy most, hogy a Nemzetek Ligája rájátszásában - pénteken lesz a sorsolás - még van valami esélyünk.

És bármibe le merem fogadni, hogy a kommunikációs és esélylatolgatós "cb-címünket",újra bebizonyítjuk majd!



Nincs mese, nincs mellébeszélés! Nyerni kell és kész! Megdöbbentő: A finn Teemu Pukki egymaga több gólt lőtt a selejtezőkben, mint a magyar válogatott