mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Magyar foci 2016: Az NB III-as Győr pihentette a legjobbjait a Vasas ellen

img

Olyat már számtalanszor láttunk, hogy egy első osztályú csapat pihenteti a legjobbjait egy alacsonyabb osztályú csapat ellen a kupában. Olyat azonban még nem, hogy az NB III-es csapat edzője dönt úgy: a hétvégi bajnoki miatt pihenjenek a legjobbak egy NB I-es csapat ellen. Most ez is megtörtént. No és persze van ehhez magyarázat is. A győri edző már a meccs előtt fealdat az összecsapást, igaz, a fiatalok igy is..

Ezért szeretem Torghelle Sanyit

img

Air Sanyi! Senkinek nem kell bemutatni. Tudását, küzdeni akarását azok is elismerik, akiknek nem ő a kedvenc játékosa. Én speciel játéka mellett azért is szeretem, mert soha nem kamuzik. Mindig megmondja a „frankót”, soha nem beszél mellé. És ezt ma is bizonyította. Hétvégén az MTK a Videotonnal játszik. Ennek gyanánt a Nemzeti Sportban kettős interjú jelent meg vele és Juhász Rolanddal. És amíg Juhász nagyjából..

Tényleg sikeres évet zárt a válogatott?

img

Ha 100 embert megkérdeznénk arról, hogy sikeres évet zárt-e a válogatott, nagy valószínűséggel százan igennel válaszolnának. De vajon tényleg így van? Akkor is, ha benézünk az Európa-bajnokság okozta eufória mögé? Legyünk őszinték: egy fenét. Remélem, senki nem küld el a fenébe, hiszen kétség nem fér ahhoz, hogy ha azt nézzük, hogy 30 év elteltével ismét Európa-bajnokságon szerepelt, akkor sikeres évet zárt a..

Csík húzza a repülőt?

img

Gyorsan leszögezem: nem láttam a Vasas-Fradi meccset, csak az összefoglalót. Abból úgy éreztem, az első büntető könnyű szívvel lett megadva, de a többi jogosnak tűnt. Ám a lényeg nem ez, hanem az, hogy ki és miért gondolja úgy, hogy megmondhatja, csapatának melyik játékvezető ne vezessen meccset. Az MLSZ viszont most a sarkára állt.   Szóval a meccsről annyit, az első büntetőnél, a visszajátszások után sem láttam..

Ilyen kamu búcsúmeccset még nem látott a világ

img

Búcsúmeccsre kerül ma sor az „új Albert Flórián Stadionban”. Egy nagyszerű MLSZ-es kezdeményezés, melyen Svédország ellen megadják a tiszteletet azoknak a futballistáknak, akik az elmúlt években sokat tettek a válogatottért. Épp ezért érthetetlen, hogy a szövetség miért asszisztál a búcsúmeccshez, amiből – sajnos ki kell mondani – a szövetségi kapitány viccet, cikit, kamut csinált. Fehér György   Eredetileg két..

Nagy magyar futballvalóság!

img

Labdarúgásunk utánpótlásnevelése fejlődik – a hivatalos kommunikáció szerint. Ám ha benézünk a kulisszák mögé, ha átlépünk a futballakadémiák csillogó-villogó kirakatain (az eredményeket most ne nézzük., már más a kép. A mifocink.com most megtette ezt, Scherer Gábor, és egy budapesti, amatőr bajnokságban szereplő klub, a Hidegkúti SC edzőjén keresztül megmutatjuk, milyen az, amikor a szövetségben átgondolatlan..

Nálunk még az is titok, mennyi mezt adnak el a klubok!

img

Hogy mennyire van marketing-értéke a magyar futballnak, pontosabban milyen bevételre tehetnek szert az NB I-es csapatok mezeladásból? Nos, a Lokál felmérése szerint ebben is jelentősen elmaradunk Európától. No és a kommunikációban is: a lap kérdésére a 12 NB I-es csapatból mindössze három volt hajlandó válaszolni. Fradi mezből négyezer fogy egy évben - ezzel vezet a zöld-fehér klub  A futballmezek vásárlása és..

Kitették a szívüket

img

Futbólia él. A magyar válogatott él, sőt, óriási népszerűségnek örvend a szurkolóknál. Valahogy a srácok maguk mellé állították a drukkereket, akik még akkor is szakadatlanul biztatták a csapatot Andorra ellen, amikor nem ment túl jól a játék. FEHÉR GYÖRGY Nagyon kellett ennek az országnak, ezeknek a szurkolóknak az Európa-bajnoki szereplés. Mert most látszik csak igazán, mennyire szeretik a drukkerek a futballt..

Nyerünk? Nyerünk!

img

Szoktam mondani, hogy reálisan kell nézni a magyar futball helyzetét. Szoktam mondani, hogy erős ellenfelek ellen nem kell, nem szabad elhitetni az emberekkel, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ám Andorra ellen azért bátran kijelenthetjük: nyernünk kell. Még tart az Európa-bajnokság okozta hurráhangulat – már ami a szurkolók lelkesedését illeti. Hiszen mi mással magyarázható, hogy az MLSZ által „megálmodott horrorárak”..

Mi folyik itt...Felcsúton?

img

Szíjjártó István, a Puskás Akadémia nem oly rég kirúgott vezetőedzője volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. Érdemes megnézni, mert sok minden kiderül abból, mi is történik Felcsúton – és abból is, hogy oly nagyon nem értenek arrafelé ehhez a sporthoz. Sajnos! A műsor ide kattintva nézhető meg. Érdemes!Next posts