mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő után hazajön az ember, és a közösségi hálón azzal találja..

4/4

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

4/4

img

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

Magyar foci 2016: Az NB III-as Győr pihentette a legjobbjait a Vasas ellen

img

Olyat már számtalanszor láttunk, hogy egy első osztályú csapat pihenteti a legjobbjait egy alacsonyabb osztályú csapat ellen a kupában. Olyat azonban még nem, hogy az NB III-es csapat edzője dönt úgy: a hétvégi bajnoki miatt pihenjenek a legjobbak egy NB I-es csapat ellen. Most ez is megtörtént. No és persze van ehhez magyarázat is. A győri edző már a meccs előtt fealdat az összecsapást, igaz, a fiatalok igy is..

Ezért szeretem Torghelle Sanyit

img

Air Sanyi! Senkinek nem kell bemutatni. Tudását, küzdeni akarását azok is elismerik, akiknek nem ő a kedvenc játékosa. Én speciel játéka mellett azért is szeretem, mert soha nem kamuzik. Mindig megmondja a „frankót”, soha nem beszél mellé. És ezt ma is bizonyította. Hétvégén az MTK a Videotonnal játszik. Ennek gyanánt a Nemzeti Sportban kettős interjú jelent meg vele és Juhász Rolanddal. És amíg Juhász nagyjából..

Tényleg sikeres évet zárt a válogatott?

img

Ha 100 embert megkérdeznénk arról, hogy sikeres évet zárt-e a válogatott, nagy valószínűséggel százan igennel válaszolnának. De vajon tényleg így van? Akkor is, ha benézünk az Európa-bajnokság okozta eufória mögé? Legyünk őszinték: egy fenét. Remélem, senki nem küld el a fenébe, hiszen kétség nem fér ahhoz, hogy ha azt nézzük, hogy 30 év elteltével ismét Európa-bajnokságon szerepelt, akkor sikeres évet zárt a..

Csík húzza a repülőt?

img

Gyorsan leszögezem: nem láttam a Vasas-Fradi meccset, csak az összefoglalót. Abból úgy éreztem, az első büntető könnyű szívvel lett megadva, de a többi jogosnak tűnt. Ám a lényeg nem ez, hanem az, hogy ki és miért gondolja úgy, hogy megmondhatja, csapatának melyik játékvezető ne vezessen meccset. Az MLSZ viszont most a sarkára állt.   Szóval a meccsről annyit, az első büntetőnél, a visszajátszások után sem láttam..

Ilyen kamu búcsúmeccset még nem látott a világ

img

Búcsúmeccsre kerül ma sor az „új Albert Flórián Stadionban”. Egy nagyszerű MLSZ-es kezdeményezés, melyen Svédország ellen megadják a tiszteletet azoknak a futballistáknak, akik az elmúlt években sokat tettek a válogatottért. Épp ezért érthetetlen, hogy a szövetség miért asszisztál a búcsúmeccshez, amiből – sajnos ki kell mondani – a szövetségi kapitány viccet, cikit, kamut csinált. Fehér György   Eredetileg két..

Nagy magyar futballvalóság!

img

Labdarúgásunk utánpótlásnevelése fejlődik – a hivatalos kommunikáció szerint. Ám ha benézünk a kulisszák mögé, ha átlépünk a futballakadémiák csillogó-villogó kirakatain (az eredményeket most ne nézzük., már más a kép. A mifocink.com most megtette ezt, Scherer Gábor, és egy budapesti, amatőr bajnokságban szereplő klub, a Hidegkúti SC edzőjén keresztül megmutatjuk, milyen az, amikor a szövetségben átgondolatlan..

Nálunk még az is titok, mennyi mezt adnak el a klubok!

img

Hogy mennyire van marketing-értéke a magyar futballnak, pontosabban milyen bevételre tehetnek szert az NB I-es csapatok mezeladásból? Nos, a Lokál felmérése szerint ebben is jelentősen elmaradunk Európától. No és a kommunikációban is: a lap kérdésére a 12 NB I-es csapatból mindössze három volt hajlandó válaszolni. Fradi mezből négyezer fogy egy évben - ezzel vezet a zöld-fehér klub  A futballmezek vásárlása és..

Kitették a szívüket

img

Futbólia él. A magyar válogatott él, sőt, óriási népszerűségnek örvend a szurkolóknál. Valahogy a srácok maguk mellé állították a drukkereket, akik még akkor is szakadatlanul biztatták a csapatot Andorra ellen, amikor nem ment túl jól a játék. FEHÉR GYÖRGY Nagyon kellett ennek az országnak, ezeknek a szurkolóknak az Európa-bajnoki szereplés. Mert most látszik csak igazán, mennyire szeretik a drukkerek a futballt..

Nyerünk? Nyerünk!

img

Szoktam mondani, hogy reálisan kell nézni a magyar futball helyzetét. Szoktam mondani, hogy erős ellenfelek ellen nem kell, nem szabad elhitetni az emberekkel, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ám Andorra ellen azért bátran kijelenthetjük: nyernünk kell. Még tart az Európa-bajnokság okozta hurráhangulat – már ami a szurkolók lelkesedését illeti. Hiszen mi mással magyarázható, hogy az MLSZ által „megálmodott horrorárak”..

Mi folyik itt...Felcsúton?

img

Szíjjártó István, a Puskás Akadémia nem oly rég kirúgott vezetőedzője volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. Érdemes megnézni, mert sok minden kiderül abból, mi is történik Felcsúton – és abból is, hogy oly nagyon nem értenek arrafelé ehhez a sporthoz. Sajnos! A műsor ide kattintva nézhető meg. Érdemes!Next posts