mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nyerünk? Nyerünk!

Szoktam mondani, hogy reálisan kell nézni a magyar futball helyzetét. Szoktam mondani, hogy erős ellenfelek ellen nem kell, nem szabad elhitetni az emberekkel, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ám Andorra ellen azért bátran kijelenthetjük: nyernünk kell.



Még tart az Európa-bajnokság okozta hurráhangulat – már ami a szurkolók lelkesedését illeti. Hiszen mi mással magyarázható, hogy az MLSZ által „megálmodott horrorárak” ellenére telt ház lesz a meccsen. Arra ugyan még nem érkezett válasz, ki és miért gondolta úgy, hogy a világverő Andorra ellen 4000-től 40 ezer forintig árulják a jegyeket, és bár mint mondtam, telt ház lesz az „új Albert Flórián Stadionban”, azért ezeket az árakat közel sem nevezhetjük szurkolóbarát áraknak.

No de gyorsan vissza a meccshez, amelyen mi mást is várhatnánk, mint győzelmet.

Mert hiába a kapitány óvatoskodó elemzése, hiába a vendégek állítólagos kemény védekezése, hiába a Svájc ellen elért jó eredményük (arra felé a 2-1-es vereség jó eredménynek számít), azért a magyar válogatottnak minden körülmények között illene legyőzni a miniállam csapatát.

Mert ez a realitás.

És hogy mit mond Bernd Storck….?
N
os, valahogy elvesztek azok a nyilatkozatok, melyekben volt is valami érdekes.
Mert a mai „j
ó úton haladunk, ismét szeretnénk megmutatni a tudásunk. Egyetlen sérültünk van, Gera Zoltán játéka kérdéses. Nagyon erős csapattal szeretnénk kiállni Andorra ellen, minden pályára lépő játékostól azt várom, hogy bizonyítson. Azzal, hogy napok óta esik az eső, nem szeretnénk külön foglalkozni, nem hiszem, hogy előnyt vagy hátrányt jelentene bármely csapat számára. A mögöttünk álló időszak nem indokol semmilyen változtatást – például, hogy három védővel álljunk fel –, a válogatott által használt és begyakorolt rendszerekben hiszünk” nyilatkozat úgy nagyjából pont semmiről nem szól.

Lassan megszokhatjuk, hogy egyetlen edzőtől vagy klubvezetőtől sem lehet valami „érdekeset”, valami extrát kérdezni, mert az eltérő a megszokott 10-15 mondatottól.

Most mondanám, hogy ugyan kit érdekel ez, ha a csapat holnap jó és nézőszórakoztató játékkal legyőzi Andorrát, csak nem szabad elfelejteni, hogy nekem (nekünk) közben kellene valami olyat is írni, aminek olvasása közben nem alszik el senki.

De ehhez partner is kellene.
Mert tudják mit?
Azt gondolom, hogy ez az a meccs, ami előtt – természetesen tisztelve az ellenfelet - bátran ki lehetne jelenteni, hogy nyerni akarunk, mégpedig sok góllal.! 



Mi folyik itt...Felcsúton? Kitették a szívüket