mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A diósgyőri vezetők akkor is elmennek majd az MLSZ-hez, ha a javukra tévednek a játékvezetők?

img

Nem nagyon értem a diósgyőri tulajdonosok viselkedését. Kétségtelen tény, hogy eddig elég sok, súlyos játékvezető tévedés érte a csapatot, ami bizony pontokba is került, de az azért mégiscsak furcsa, hogy a tulajdonosok ezért egészen az MLSZ székházig mennek. Ilyen erővel a helyzeteket kihagyó játékosaik háza elé is vonulhatnának. És vajon akkor is felutaznak majd Budapestre, amikor a „sporik” az ő javukra..

Milliók a semmiért: az InStat megmutatta, hihetetlenül túlfizetettek az NB I-es játékosok!

img

Hatezer labdarúgót vetettek alá a napokban egy felmérésnek, amiben arra keresték a választ, hogy a túl-, avagy éppen alulfizetett játékosok vajon mennyivel keresnek többet annál – amennyit a pályán nyújtott teljesítményük alapján érdemelnének? Kiderült, hogy a Barcelona argentin zsenije, Lionel Messi például a gólszerzési, passzolási képességek és a futásjellemvonások alapján éppen a dupláját kapja annak, amit..

5 NB I-es stadion épül jelenleg 52 milliárdból, az eddig átadott 6 stadionra 34 milliárdot költöttek

img

A héten foglalkoztunk már azzal a témával, hogy bár sorra „nőnek ki” ki a földből az új stadionok, természetesen mindent állami pénzből finanszírozva, ám ezért semmit nem kér az állam „cserébe”, míg például Spanyolországban megbüntetik azokat a klubokat, ahol nem képesek legalább 70 százalékban megtölteni a stadionjukat szurkolókkal. Cikkünkhöz kapcsolódóan a Sport Plusz című hetilap utánajárt, hol, kiknek és..

Itt a spanyol példa: büntetést azoknak a kluboknak, ahol kevés a néző!

img

Fel tudja valaki sorolni, mennyi stadiont épített eddig a magyar állam? És azt, hogy ez mennyibe is került pontosan?  És arra emlékszik valaki, hogy az MLSZ (vagy az állam) mindezért bármilyen minimális elvárást támasztott a csapatokkal szemben a nézőszámot tekintve? Ugye hogy nem! Spanyolországban bezzeg pénzbírsággal büntették az egyik klubot mert –fegyelem! – túl kevés ember ment ki eddig a meccseinkre. A..

900 ezer… egy győztes meccsért!

img

Szinte minden nap halljuk, milyen sokat keresnek a magyar futballisták. Szinte minden nap halljuk, hogy ezért milyen keveset teljesítenek. Szinte mindenkiről tudjuk….nem egyáltalán nem tudjuk. Szinte egyetlen magyar futballistáról sem tudjuk, mennyit keres valójában. A mifocink.com most egy érdekes, vagy mondjuk úgy, értékes információhoz jutott. Azt mondják, magyar szokás, hogy az emberek pénztárcájában..

Így kell elvenni az akadémiai jogokat!

img

'Nyilvánvaló, hogy ami nem működik megfelelően, az nem tud megfelelő eredményt hozni. Az az akadémiai rendszer, amit elképzeltünk magunknak, kezdve a gyerekek beiskolázásától, napi két edzéssel, táplálkozási tanácsadással, erőnléti edzők alkalmazásával, és így tovább, ez egy-két helyen nagyjából megvalósult, de nem mindenhol, így ahol nem, onnan elvesszük az akadémiai minősítést”   Na persze ugye senki nem..

Pacsi Bálint: Huszonkét éves álom, hogy a Haladás vezetőedzője legyek!

img

A hétvégén a Videoton ellen kell javítania az eddigi eredményeken a 10. helyen álló Haladásnak, ám a zöld fehéreket már nem Mészöly Géza, hanem az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatói székét átmenetileg a Hali vezetőedzői posztjára cserélő új tréner Pacsi Bálint készítette fel. Az új edző a pro-licencet 2015-ben szerezte meg, majd Amszterdamban és Lisszabonban is edzői kurzust végzett (Fotó: CSG.)Két..

A sporttörvény tiltja, de lehetőséget is ad arra, hogy a gyerekek pénzt kapjanak a kluboktól

img

A napokban foglalkoztunk azzal a sokakat felháborító témával, mely szerint vannak olyan NB I-es klubok, ahol már az U16-os korosztályban, azaz a 15 éves gyerekek egy része is nem csekély fizetésért játszik. Természetesen megkerestük az ügyben az MLSZ-t, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy bér jellegű fizetés ebben a korban tilos, ám az ide vonatkozó törvény lehetőséget ad arra, hogy a gyerekeknek pénzt..

Pintér kilenc hónap alatt eltüntette szinte az összes akadémistát a felnőttek közül

img

Azt hiszem, nem nagy bátorság kijelenteni, hogy erős csapat épülget a Puskás Akadémiánál, igaz, mindez összevásárolt játékosokkal történik. Nincs is ezzel semmi gond, a világ számos csapatánál látunk ilyet, ám mivel lassan egyetlen akadémista sincs a keretben, korszakalkotó ötlet lenne - ha már nyáron úgyis megváltoztatták a címert – hogy a névből is vegyék ki az Akadémia szót. A korosztályos csapatoknál maradhatna,..

Jaj de jó hogy....mi is jó?

img

Lehet, én vagyok rosszul „bekötve”, de nem nagyon értem, hogy mi is jó abban, hogy tegnap vereséget szenvedett a magyar válogatott. Persze, tudom, hogy Portugália volt az ellenfél, és „csupán” 1-0-ra kaptunk ki, de azért nekem kicsit furcsa, hogy mindenhol azért dicsérik a válogatott játékosokat, mert megtették a minimumot, azaz nemzeti mezben küzdöttek, hajtottak, helyt álltak. Azt nem szabad elvitatni, ez..Next posts