mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Végül is nyertünk!

img

Egy nappal a „kupacsütörtök” után még mindig nem tudom eldönteni, hogy most sikeres elő-elő-elő selejtezőkön vagyunk túl, vagy sem. Az biztos, hogy az én értékrendemnek – ami valljuk be, sokkal inkább táplálkozik a múltból, mint a jelenből – a Vasas egygólos veresége a legnagyobb siker. „Andorra után bármilyen kis sikert meg kell becsülni” hallottam ma vagy tízszer, miközben arról beszélgettünk barátaimmal, hogy..

Bernd Storck legnagyobb sikerét tegnap érte el

img

Én magam is megemeltem a kalapom akkor, amikor a Bernd Storck vezette válogatott a kapitány két két mesteri húzássának köszönhetően kétszer is legyőzte Norvégiát a pótselejtezőben. Akkor meg még inkább, amikor az Európa-bajnokságon nagyszerűen szerepelt a magyar válogatott. Ám azt akkor sem tagadta senki, hogy az a válogatott a Dárdai Pál által lerakott alapokra épült. Storck igazából az Eb óta járja a saját útját,..

Szégyen!

img

A magyar futball több mint 100 éves történelmében nincs egyetlen magyar edző sem, aki ne ajánlotta volna fel a lemondását egy Andorra elleni vereség után.  A magyar futball több mint 100 éves történelmében nincs egyetlen magyar edző sem, akit ne rúgott volna ki az MLSZ egy Andorra elleni vereség után. Erre Bernd Stock, akivel a magyar futball legnagyobb szégyenét érte el, maradhat kapitány! Szégyen! Gyorsan hozzá..

Storck úr, ez pofátlanság volt a javából!

img

Le merem írni, sőt, bárkivel szemben merem vállalni az álláspontomat: ezt egyetlen magyar szakembernek sem nézték volna el.  Berndt Storck azok után, hogy  ma 45 perccel az élő adás előtt mondta le az M4 interjúját. Úgy érzem, Bernd Storck két nap alatt lerombolt mindent, amit felépített. Úgy érzem, Csányi Sándor két nap alatt lerombolt mindent, amit évek óta építget. És nem csak azzal, hogy a magyar válogatott..

Nincs mese! Menni kell!

img

Van úgy, hogy menni kell! És most menni kell! Van úgy, hogy nem számít a múlt! És most nem számít! Van úgy, hogy nem számít a jövő! És most nem számít! Strock úr! Egy ilyen vereség után menni kell, mert….menni kell! Nem szabad, nem lehet maradni. Össze kell pakolni, meg kell köszönni a közös munkát, és menni kell. Uram bocsá el kell bújni. Mert egy ilyen vereség után nem számít a múlt, nem számít a norvégok elleni..

Méltóképp emlékeztek Kónya Gyulára Tiszafüreden

img

Kicsit megőszültek, kicsit talán lassabbak, mint a 80-as években, de focizni még nagyon tudnak! A tiszafüredi volt futballisták, mint minden évben, idén is megemlékeztek egykori edzőjükről, idősebb Kónya Gyuláról. És hogyan lehetne a szakemberre emlékezni, mintsem egy jó kis focimeccsel. Mindig vidámság tölti be a Tiszafüredi Sportcsarnokot akkor, amikor régi focisták, rég nem látott játékostársak, barátok..

A kupadöntő margójára

img

A Ferencváros tizenegyesekkel (és nem büntetőkkel!) megnyerte a Magyar Kupát. Ráadásul sorrendben harmadszor tette ezt meg, és ezért minden tiszteletet és dicséretet megérdemel. Ám szóljon most ez a cikk a Vasasról. Az angyalföldiekről, akik egy év leforgása alatta igazi csapattá értek. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy a Vasas bajnoki bronz és Magyar Kupa ezüstérmet szerez, biztosan sokan..