mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Felvidék történelmi mérkőzésen legyőzte Székelyföld válogatottját

img

Megszerezte történelmi első győzelmét a felvidéki válogatott, amely 1-0-ra nyert Székelyföld ellen. A történelmi mérkőzés főszereplői (fotó:mti.hu) Csütürtök délután, Dunaszerdahelyen rendezték a történelmi mérkőzésr, melyre mintegy ezer ember látogatott ki. Az első félidőben a székelyföldieknek volt több helyzete, de gól csak a második félidőben esett, azt pedig a 69. percben a Felvidék válogatottja szerzett...

Úgy látszik, a becsület végérvényesen kiveszett az újpesti vezetőségből

img

Aki olvassa cikkeimet, biztosan rájött, hogy nem vagyok a Győr megmentése mellett. Nem a Győrrel van problémám, hanem a rendszerrel, azaz, ha most a Győrt megmentik, akkor holnap mást is meg kell, és így sosem lesz rend. Ugyanezt mondtam tavaly, az Újpest esetében is. Ám az már mégiscsak pofátlanság, hogy a lilák voltak az elsők, akik nemet mondtak az MLSZ, Győrt megmentő ötletére. Azok a lilák, akik tavaly minden..

Thomas Doll: A mai meccs után már tudom, jövőre ki fog a Fradiban játszani, és ki nem

img

A Ferencváros hazai pályán mindössze 1-1-es döntetlent ért el a Magyar Kupa elődöntőjében a másodosztályú Szolnokkal szemben. A közönség hangos füttyszóval fejezte ki véleményét, de ennél fontosabb, amit Thomas Doll mondott a mérkőzés után. Thomas Doll ma döntött néhány játékos sorsáról (fotó:fradi.hu) Szégyen. Talán így is nevezhetjük, hogy az új „Albert-stadionban” csak a „Hajrá Szolnok” rigmust lehetett..

Balhé Győrben: Sztevanovic sportigazgató fojtogatta az egyik dolgozót – kirúgták

img

A Kisalföld információi szerint a Győri ETO FC sportigazgatója fojtogatta a technikai igazgató segítőjét.   A Kisalföld információi szerint közös megegyezéssel távozik a klubtól Szasa Sztevanovic, a Győri ETO FC sportigazgatója. A cikk szerint kedd délben a klub alkalmazottaiból és néhány bejáratos vendégből álló csapat a stadion tornatermében lábteniszezett, amikor a terembe lépve Szasa Sztevanovic..

Ha Kispesten ilyenek a jó igazolások, milyenek a rosszak?

img

George F. Hemingway kilenc új, nevesincs légióst mutatott be a bajnokság előtt. A Honvéd tulajdonosa akkor azt mondta, amióta Kispesten van, sosem sikerült még ilyen jól az átigazolási szezon. Az új játékosok közül az elmúlt fordulóban egy játékos volt kezdő,de megnéztük azt is, hogyan teljesítette a többiek. Megdöbbentő adatot találtunk. Sztárok? Josip Elez (20 éves), horvát, védő Ő volt az egyetlen játékos, aki..

Fordított diósgyőri világ

img

Árki Gábor sportigazgató talán tudtán kívül, de elárulta, mi a legnagyobb probléma Diósgyőrben, miért ment tönkre két-három év munkája, miért nincs eredmény, miért van helyette káosz, és miért akadt ki a jelenlegi vezetőedző. És a legnagyobb baj az, hogy Árki, bár elmondta a hibát, ő maga nem is tudja, hogy ez hiba. Árki Gábor elmondta, miért rossz a diósgyőri rendszer. Igaz, csak véletlenül. És talán ős em tudja,..

Mai "full" pozitív példa: Lipcsei Péternek és a Fradi U21-es csapatának a bajnoki cím ünneplése mellett is maradt ideje megkoszorúzni Fehér Miki sírját.

img

Néhány hónappal ezelőtt szomorú nyilatkozatot adott Lipcsei Péter, melyben kifejtette, nagy gondok vannak a fiatal ferencvárosi játékosok fejében. Azóta nagyot változott a világ, a Fradi U21-es csapata megnyerte a bajnokságot, miután Győrben nyerni tudtak 1-0-ra. A bajnokcsapatnak az ünneplés mellett maradt ideje az emlékezésre is (fotó:fradi.hu) A csapat természetesen nagy ünneplést csapott, de Lipcsei Péter nem..

Ez azért nagyon kemény: Az NB I-ben hét, az NB II-ben három csapat indulhatna, ha holnap kezdődne a bajnokság

img

Hétfői cikkemben azt írtam, kíváncsian várom, az MLSZ miként tartja be saját szabályait, azaz mely csapatok kapják meg az induláshoz szükséges licencet. Nos, be kell vallanom, meglepődtem. Ha holnap kezdődne az NB I., akkor az MLSZ hét csapatot engedne indulni – ebből kettő jelenleg másodosztályú -,  az NB II-ben pedig három csapat szerepelne. Azt is írtam tegnap, hogy én bizony egyetlen nap haladékot sem adnék a..

Kis magyar futball-licenc

img

Ma kiderül, mennyire tartja magát saját szabályaihoz az MLSZ. Ugyanis ma ülésezik a licencadó bizottság. Akinél hibát talál, annak a klubnak hét napja van a pótlásra. Bevallom, én egyet sem adnék.   Már csak azért sem, mert az a klub, a melyik augusztusban a profinak nevezett magyar bajnokság valamelyik osztályában akar indulni, az április végén legyen erre felkészülve. Ha nincs, akkor 'helló'. Persze, ne..

Tudják ki a Haladás vezetőedzője? Szentes Lázár

img

Tiszta vicc, ami a Haladásnál edzőváltás terén történik. Azt bizonyítja, hogy profinak nevezett futballunkban még mindig az „uram-bátyám mostantól én vagyok a főnök” felkiáltással történik minden. Azaz vagy történik, vagy nem.     Bár Szentes Lázár hétfőn lemondott, már aznap délután kiderült, hivatalosan ő marad az edző, merthogy azok, akik tulajdonosnak mondták magukat, nem is tulajdonosok. Pontosabban a..Next posts