mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bravó fiúk! Megyünk az Eb-re

img

Úgy néz ki, pislákoló reménysugarak vannak. Persze, azt mindenki sejti, hogy az U17-es válogatott játékosaiból nem holnapra lesznek a magyar futballt megmentő sztárok, de az mindenképp dicséretes, hogy csapatunk az elitkör utolsó meccsétől függetlenül már kijutottak az Európa-bajnokságra. Nem oly rég rendeztek egy elitkörös selejtezőt, amire nem lehetünk túl büszkék, hiszen az U19-es válogatottunk nemhogy pontot,..

A Wizz Air szurkolói különgépet indít a válogatott azerbajdzsáni selejtezőjére

img

A Wizz Air szurkolói különjáratot indít Bakuba, a magyar labdarúgó-válogatott következő Európa-bajnoki selejtezőjére. A Horvátország ellen aratott vasárnapi győzelem után a csapat június 8-án lép pályára Azerbajdzsán vendégeként. A különjárat június 8-án reggel indul Budapestről, kora délután érkezik Bakuba, és a mérkőzés után, az éjjeli órákban indul vissza Magyarországra. Jegyek 28,690 forinttól (egy útra,..

Dzsudzsák 100

img

Lehet jót és rosszat mondani Dzsudzsák Balázsra, de aki eléri a százszoros válogatottságot, amögött van valami. Biztos sokan emlékeznek arra, hogy én számos kritikát fogalmaztam meg a szélsővel kapcsolatban, de ez nem azt jelenti, hogy ne ismerném el teljesítményét. Sőt! Századik válogatottságát pedig egy remek teljesítménnyel ünnepelte meg.   Ki nem emlékezne még arra a debreceni szélsőre, aki a válogatottban..

Van fény az alagút végén

img

Fejhajtás! Amit kértem a fiúktól, amiben reménykedtem, a fiúk megtették nekem. Bebizonyították, hogy hülyeségeket írtam az elmúlt két napban. (Na jó, azért kérem, figyeljünk oda, mert van az írásokban igazság). A csütörtöki meccs után sokan temették a magyar futballt. Köztük én is. Valljuk be: nem nézett ki jól a magyar csapat. És mennyit változik a világ három nap alatt. Akkor letargikus állapotban voltunk,..

Reménysugárra várva

img

Most kellene valami bátorítót írni. Valami olyasmit, hogy „most aztán megmutatjuk”, vagy olyat, hogy csak kisiklás volt a szlovákok elleni  mérkőzés, de az a véleményem, hogy ezzel csak ártanánk. Ártanánk a játékosoknak, a szurkolóknak. A magyar futballnak. Ehelyett inkább várok egy jelre, egy reménysugárra. Tudják, hogy az elmúlt húsz évben hányszor olvastam, hogy az utolsó órában vagy a magyar futball? Aztán..

Lényegében nem beszélhetünk magyar válogatottról!

img

Csütörtökön ismét szembetaláltuk magunkat a nagy magyar valósággal. Azzal a valósággal, amit még mindig letagadnak – pedig pontosan tudják az igazat. A nagy valóság ugyanis az, hogy teljesen mindegy, ki a kapitány, hiszen magyar válogatottról nem lehet beszélni, hiszen nemhogy 11, de még öt olyan válogatott szintű labdarúgónk sincs, aki hétről-hétre pályára lépne valamilyen bajnokságban. A múltban élünk...

Kamufoci

img

Lehet, hogy most (ismét) sokan megharagszanak rám, de semmi olyan pozítivumot és fejlődést nem láttam a válogatott tegnapi játékában, amit a szakértők vagy épp a kommentátorok elmondtak. Leginkább egy nem sok elképzelésen alapuló kamufocit láttam, amivel soha nem érünk majd eredményt.   A tegnapi csapatból leginkább az a Szalai Ádám dicsérhető, aki mindent kihozott abból a pozícióból, ahol játszott...Mondjuk az,..

Merjünk! Nyerjünk!

img

Tudják mit? Magasról teszek a papírformára! Magasról teszek arra, hogy a realitás talaján élve azt kellene mondani, hogy ebben a selejtezőcsoportban a harmadik hely is bravúrnak számítana.Magasról teszek arra, hogy a realitás talaján élve azt kellene mondani, hogy leginkább egy negyedik hely néz ki nekünk. Magasról teszek arra, hogy a szlovák klubfutball minden bizonnyal előrébb jár, mint a magyar!Magasról..

Törő lassan újra formába lendül!

img

Ha Törő így folytatja, talán egy öregfiúk csapatában is helyet kaphat. Másfél évvel ezelőtt még csak a szanatórium folyosóján passzolgatott az Újpest legendás futballistája, most pedig rendszeresen rúgja a bőrt a pasaréti pályán.   Igaz, nem a megszokott, csibészes mosollyal az arcán, sokkal inkább makacs elszántsággal, lihegve vezeti a labdát, bár két komoly agyműtét után az is csoda, hogy itt tart. Azért engem..

Ünnepi díszbe öltözött a Kerület pálya

img

Nem mindennapi látkép tárul azok elé, akik felülről-oldalról nézhetik meg a III. Kerületi TVE sportpályát. Sir Lot A Dron segítségével most a mifocink.com olvasói is láthatják, ahogy a sporttelep lényegében díszbe öltözött, köszönhetően a sporttelep mögött nemzeti színbe öltöztetett gyárkéménynek.  Next posts