mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Profik vagyunk!

Profik vagyunk – mondta Lovrencsics Gergő a lefújás után. Hozzátette, hogy szégyelli magát a csapat nevében is, és persze azt, hogy 'tanulnunk kell!' Mondta mindezt azután a 90..

Egy, csak egy csapat a gáton

2019 augusztus 12., hétfő. A héten európai kupamérkőzések visszavágóit rendezik. Azután, hogy az első fordulót minden..

Egy, csak egy csapat a gáton

img

2019 augusztus 12., hétfő. A héten európai kupamérkőzések visszavágóit rendezik. Azután, hogy az első fordulót minden..

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

img

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő..

Bravó fiúk! Megyünk az Eb-re

img

Úgy néz ki, pislákoló reménysugarak vannak. Persze, azt mindenki sejti, hogy az U17-es válogatott játékosaiból nem holnapra lesznek a magyar futballt megmentő sztárok, de az mindenképp dicséretes, hogy csapatunk az elitkör utolsó meccsétől függetlenül már kijutottak az Európa-bajnokságra. Nem oly rég rendeztek egy elitkörös selejtezőt, amire nem lehetünk túl büszkék, hiszen az U19-es válogatottunk nemhogy pontot,..

A Wizz Air szurkolói különgépet indít a válogatott azerbajdzsáni selejtezőjére

img

A Wizz Air szurkolói különjáratot indít Bakuba, a magyar labdarúgó-válogatott következő Európa-bajnoki selejtezőjére. A Horvátország ellen aratott vasárnapi győzelem után a csapat június 8-án lép pályára Azerbajdzsán vendégeként. A különjárat június 8-án reggel indul Budapestről, kora délután érkezik Bakuba, és a mérkőzés után, az éjjeli órákban indul vissza Magyarországra. Jegyek 28,690 forinttól (egy útra,..

Dzsudzsák 100

img

Lehet jót és rosszat mondani Dzsudzsák Balázsra, de aki eléri a százszoros válogatottságot, amögött van valami. Biztos sokan emlékeznek arra, hogy én számos kritikát fogalmaztam meg a szélsővel kapcsolatban, de ez nem azt jelenti, hogy ne ismerném el teljesítményét. Sőt! Századik válogatottságát pedig egy remek teljesítménnyel ünnepelte meg.   Ki nem emlékezne még arra a debreceni szélsőre, aki a válogatottban..

Van fény az alagút végén

img

Fejhajtás! Amit kértem a fiúktól, amiben reménykedtem, a fiúk megtették nekem. Bebizonyították, hogy hülyeségeket írtam az elmúlt két napban. (Na jó, azért kérem, figyeljünk oda, mert van az írásokban igazság). A csütörtöki meccs után sokan temették a magyar futballt. Köztük én is. Valljuk be: nem nézett ki jól a magyar csapat. És mennyit változik a világ három nap alatt. Akkor letargikus állapotban voltunk,..

Reménysugárra várva

img

Most kellene valami bátorítót írni. Valami olyasmit, hogy „most aztán megmutatjuk”, vagy olyat, hogy csak kisiklás volt a szlovákok elleni  mérkőzés, de az a véleményem, hogy ezzel csak ártanánk. Ártanánk a játékosoknak, a szurkolóknak. A magyar futballnak. Ehelyett inkább várok egy jelre, egy reménysugárra. Tudják, hogy az elmúlt húsz évben hányszor olvastam, hogy az utolsó órában vagy a magyar futball? Aztán..

Lényegében nem beszélhetünk magyar válogatottról!

img

Csütörtökön ismét szembetaláltuk magunkat a nagy magyar valósággal. Azzal a valósággal, amit még mindig letagadnak – pedig pontosan tudják az igazat. A nagy valóság ugyanis az, hogy teljesen mindegy, ki a kapitány, hiszen magyar válogatottról nem lehet beszélni, hiszen nemhogy 11, de még öt olyan válogatott szintű labdarúgónk sincs, aki hétről-hétre pályára lépne valamilyen bajnokságban. A múltban élünk...

Kamufoci

img

Lehet, hogy most (ismét) sokan megharagszanak rám, de semmi olyan pozítivumot és fejlődést nem láttam a válogatott tegnapi játékában, amit a szakértők vagy épp a kommentátorok elmondtak. Leginkább egy nem sok elképzelésen alapuló kamufocit láttam, amivel soha nem érünk majd eredményt.   A tegnapi csapatból leginkább az a Szalai Ádám dicsérhető, aki mindent kihozott abból a pozícióból, ahol játszott...Mondjuk az,..

Merjünk! Nyerjünk!

img

Tudják mit? Magasról teszek a papírformára! Magasról teszek arra, hogy a realitás talaján élve azt kellene mondani, hogy ebben a selejtezőcsoportban a harmadik hely is bravúrnak számítana.Magasról teszek arra, hogy a realitás talaján élve azt kellene mondani, hogy leginkább egy negyedik hely néz ki nekünk. Magasról teszek arra, hogy a szlovák klubfutball minden bizonnyal előrébb jár, mint a magyar!Magasról..

Törő lassan újra formába lendül!

img

Ha Törő így folytatja, talán egy öregfiúk csapatában is helyet kaphat. Másfél évvel ezelőtt még csak a szanatórium folyosóján passzolgatott az Újpest legendás futballistája, most pedig rendszeresen rúgja a bőrt a pasaréti pályán.   Igaz, nem a megszokott, csibészes mosollyal az arcán, sokkal inkább makacs elszántsággal, lihegve vezeti a labdát, bár két komoly agyműtét után az is csoda, hogy itt tart. Azért engem..

Ünnepi díszbe öltözött a Kerület pálya

img

Nem mindennapi látkép tárul azok elé, akik felülről-oldalról nézhetik meg a III. Kerületi TVE sportpályát. Sir Lot A Dron segítségével most a mifocink.com olvasói is láthatják, ahogy a sporttelep lényegében díszbe öltözött, köszönhetően a sporttelep mögött nemzeti színbe öltöztetett gyárkéménynek.  Next posts