mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő után hazajön az ember, és a közösségi hálón azzal találja..

4/4

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

4/4

img

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

Totális vicc: Az MLSZ szerint semmi nem történt Felcsúton

img

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a honi sportsajtó lényegében „agyonhallgatja” a Puskás Akadémia-Vidi mérkőzésen történteket. Akkor kifejtettük, hogy bár a játékvezető senkit nem állított ki, az MLSZ fegyelmi eljárást kezdeményezett. Nos, most kiderült: az MLSZ szerint semmi nem történt a meccsen! Az MLSZ szerint ezen a felvételen nem látszik az, hogy bárki meg akart volna ütni vagy rúgni bárkit Valami..

Azért ment el Lazovics a Vidiből, mert nem tetszett neki, hogy a tulajdonos "lecseszte" a szerbeket?

img

Egy hét alatt két „agyonhallgatott” sztori borzolja a kedélyeket Székesfehérváron. A hétvégi, Puskás elleni adok-kapok után nagy hirtelenjében Lazovics úgy döntött, elhagyja a csapatot. Indokok, magyarázat erre sincs, de ugye nem gondolja senki komolyan, hogy a két dolog között nincs kapcsolat? Nos, a mifocink.com információi szerint van! A héten már foglalkoztunk a Puskás Akadémia-Vidi mérkőzésen történtekkel...

„Száz éve” leírtam: Dzsudzsák a kutyának sem kell már!

img

- Én már megint elhittem, hogy Dzsudzsák visszajön Európába, és egy normális csapathoz igazol – mondta egyik barátom tegnap este. Én meg azt mondtam neki, hogy egy frászt. Dzsduzsák akkor sem jött vissza, amikor még tehette volna, most meg már nem is teheti. Mert a kutyának sem kell. Eldőlt Dzsudzsák sorsa – adta hírül tegnap szinte mindegyik internetes oldal. És ez valóban így van. Eldől Dzsudzsák sorsa – már..

Kabát Péter: Az Újpest sportigazgatója akarok lenni!

img

Kabát Pétert imádták az újpesti szurkolók. Az egykori lila-fehér támadó immár immár civilként erősíti az Újpest csapatát, és a klub honlapjának adott interjúban komolyabb terveiről is beszélt. Kabát Péter titulusa szerint sportkoordinátor, ez igazából azt jelenti, hogy egy kapocsként szolgál az utánpótlás és a klub vezetősége között. Emellett rendszeresen ellátogat majd iskolákba, ahol megpróbálja a gyerekeket a..

Most lehet, sőt, most kell dicsérni!

img

A görögök elleni Nemzetek Ligája mérkőzése után úgy gondolom, „simogatni” kell a fiúkat. Dicsérni kell őket, mert igazán megérdemlik a dicséretet. És amikor az jogos, nem szabad a szép szavakkal fukarkodni. Most pedig megérdemlik. A Rossi-legénység legyőzte Görögországot, és megszerezte ezzel idei első győzelmét a válogatottnak. Ám ebben a győzelemben most több van egy sima győzelemnél. Ebben a csapatban, hét..

Miért nevettetik ki magukat szándékosan a tv-s „szakértők”?

img

Bevallom, nem értem, hogy egykori NB I-es játékosok, volt szövetségi kapitányok miért nevettetik ki magukat szándékosan, mint tv-s szakértők. Az nem lehet, hogy teljesen más meccset néznek, mint mi, pedig az embernek, őket hallgatva ez a véleménye. Buzsáky Ákos és Bozsik Péter például egy teljesen más finn-magyar meccsről beszélt, mint amit játszottunk, azóta pedig (ismét) rajtuk röhög a fél ország. Nem tudni,..

Csak a kapitány új, minden más maradt a régiben!

img

Óriási egyéni hiba - vagy két egyéni hiba - miatt 1-0-ra kikaptunk Finnországban, a Nemzetek Ligája első fordulójában, de ami ennél is fájóbb az az, hogy mindenki láthatta: csak a kapitány új, minden más maradt a régiben a magyar futballban. „Még arra is felkészült a csapatunk, hogy a finnek mikor hova dobják be a labdát” – mondta Hajdú B. István a mérkőzés 8. percében, ám ekkor Kovács István a középpályán eladta..

Mészöly Géza: Két év alatt kellett volna NB I-be jutni , két és fél hónapot kaptam!

img

Mészöly Géza nagy reményekkel érkezett Győrbe, de alig két és fél hónap elteltével már távozott is. A szakember a mifocink.com-nak adott interjújában elmondta, tudja, mi volt a hiba, de a tulajdonosi döntés mögött egy kis kapkodást érez, de beszélt arról is, hogy itthon jobban megbecsülik a külföldi edzőket, mint a magyarokat, akiknek ráadásul sokkal rosszabb feltételekkel kínálnak szerződést, így könnyebb is..

Dobos Barnának 4-5 hét alatt a Barcelona szintjére kell hozni a ZTE játékát!

img

A héten megtörtént a magyar futball egyik legfurcsább edzőváltása: azok után, hogy a ZTE tavaly majdnem kiesett az NB II-ből, most harmadik helyen állt, Nagy Tamásnak mégis mennie kellett. Utódja Dobos Barna lett, aki nem kevesebbet vállalt, minthogy az eredményesség mellett játékban is legalább a Barcelona szintjére hozza a csapatot. Dobos Barna a dunaújvárosi kispadot hagyja ott a zalaegerszegiért Egy nagyon..

Szabad-e csodát remélni?

img

Semmi nem változott a magyar válogatott „háza körül”. Új, kapitány, új sorozat, (részben) új csapat – csodavárás. Hogy most aztán megmutatjuk….De mit is? Leginkább nekünk - akik formálják a közvéleményt, a szurkolók hangulatát - , kellene megmutatni, hogy hosszú-hosszú évek után a realitások talaján tudunk maradni. Nem vitás, elvesztegettünk egy évet. Tavaly, Leekens kinevezésekor azt írtam, az MLSZ pont jó..