mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Totális vicc: Az MLSZ szerint semmi nem történt Felcsúton

img

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a honi sportsajtó lényegében „agyonhallgatja” a Puskás Akadémia-Vidi mérkőzésen történteket. Akkor kifejtettük, hogy bár a játékvezető senkit nem állított ki, az MLSZ fegyelmi eljárást kezdeményezett. Nos, most kiderült: az MLSZ szerint semmi nem történt a meccsen! Az MLSZ szerint ezen a felvételen nem látszik az, hogy bárki meg akart volna ütni vagy rúgni bárkit Valami..

Azért ment el Lazovics a Vidiből, mert nem tetszett neki, hogy a tulajdonos "lecseszte" a szerbeket?

img

Egy hét alatt két „agyonhallgatott” sztori borzolja a kedélyeket Székesfehérváron. A hétvégi, Puskás elleni adok-kapok után nagy hirtelenjében Lazovics úgy döntött, elhagyja a csapatot. Indokok, magyarázat erre sincs, de ugye nem gondolja senki komolyan, hogy a két dolog között nincs kapcsolat? Nos, a mifocink.com információi szerint van! A héten már foglalkoztunk a Puskás Akadémia-Vidi mérkőzésen történtekkel...

„Száz éve” leírtam: Dzsudzsák a kutyának sem kell már!

img

- Én már megint elhittem, hogy Dzsudzsák visszajön Európába, és egy normális csapathoz igazol – mondta egyik barátom tegnap este. Én meg azt mondtam neki, hogy egy frászt. Dzsduzsák akkor sem jött vissza, amikor még tehette volna, most meg már nem is teheti. Mert a kutyának sem kell. Eldőlt Dzsudzsák sorsa – adta hírül tegnap szinte mindegyik internetes oldal. És ez valóban így van. Eldől Dzsudzsák sorsa – már..

Kabát Péter: Az Újpest sportigazgatója akarok lenni!

img

Kabát Pétert imádták az újpesti szurkolók. Az egykori lila-fehér támadó immár immár civilként erősíti az Újpest csapatát, és a klub honlapjának adott interjúban komolyabb terveiről is beszélt. Kabát Péter titulusa szerint sportkoordinátor, ez igazából azt jelenti, hogy egy kapocsként szolgál az utánpótlás és a klub vezetősége között. Emellett rendszeresen ellátogat majd iskolákba, ahol megpróbálja a gyerekeket a..

Most lehet, sőt, most kell dicsérni!

img

A görögök elleni Nemzetek Ligája mérkőzése után úgy gondolom, „simogatni” kell a fiúkat. Dicsérni kell őket, mert igazán megérdemlik a dicséretet. És amikor az jogos, nem szabad a szép szavakkal fukarkodni. Most pedig megérdemlik. A Rossi-legénység legyőzte Görögországot, és megszerezte ezzel idei első győzelmét a válogatottnak. Ám ebben a győzelemben most több van egy sima győzelemnél. Ebben a csapatban, hét..

Miért nevettetik ki magukat szándékosan a tv-s „szakértők”?

img

Bevallom, nem értem, hogy egykori NB I-es játékosok, volt szövetségi kapitányok miért nevettetik ki magukat szándékosan, mint tv-s szakértők. Az nem lehet, hogy teljesen más meccset néznek, mint mi, pedig az embernek, őket hallgatva ez a véleménye. Buzsáky Ákos és Bozsik Péter például egy teljesen más finn-magyar meccsről beszélt, mint amit játszottunk, azóta pedig (ismét) rajtuk röhög a fél ország. Nem tudni,..

Csak a kapitány új, minden más maradt a régiben!

img

Óriási egyéni hiba - vagy két egyéni hiba - miatt 1-0-ra kikaptunk Finnországban, a Nemzetek Ligája első fordulójában, de ami ennél is fájóbb az az, hogy mindenki láthatta: csak a kapitány új, minden más maradt a régiben a magyar futballban. „Még arra is felkészült a csapatunk, hogy a finnek mikor hova dobják be a labdát” – mondta Hajdú B. István a mérkőzés 8. percében, ám ekkor Kovács István a középpályán eladta..

Mészöly Géza: Két év alatt kellett volna NB I-be jutni , két és fél hónapot kaptam!

img

Mészöly Géza nagy reményekkel érkezett Győrbe, de alig két és fél hónap elteltével már távozott is. A szakember a mifocink.com-nak adott interjújában elmondta, tudja, mi volt a hiba, de a tulajdonosi döntés mögött egy kis kapkodást érez, de beszélt arról is, hogy itthon jobban megbecsülik a külföldi edzőket, mint a magyarokat, akiknek ráadásul sokkal rosszabb feltételekkel kínálnak szerződést, így könnyebb is..

Dobos Barnának 4-5 hét alatt a Barcelona szintjére kell hozni a ZTE játékát!

img

A héten megtörtént a magyar futball egyik legfurcsább edzőváltása: azok után, hogy a ZTE tavaly majdnem kiesett az NB II-ből, most harmadik helyen állt, Nagy Tamásnak mégis mennie kellett. Utódja Dobos Barna lett, aki nem kevesebbet vállalt, minthogy az eredményesség mellett játékban is legalább a Barcelona szintjére hozza a csapatot. Dobos Barna a dunaújvárosi kispadot hagyja ott a zalaegerszegiért Egy nagyon..

Szabad-e csodát remélni?

img

Semmi nem változott a magyar válogatott „háza körül”. Új, kapitány, új sorozat, (részben) új csapat – csodavárás. Hogy most aztán megmutatjuk….De mit is? Leginkább nekünk - akik formálják a közvéleményt, a szurkolók hangulatát - , kellene megmutatni, hogy hosszú-hosszú évek után a realitások talaján tudunk maradni. Nem vitás, elvesztegettünk egy évet. Tavaly, Leekens kinevezésekor azt írtam, az MLSZ pont jó..