mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kabát Péter: Az Újpest sportigazgatója akarok lenni!

Kabát Pétert imádták az újpesti szurkolók. Az egykori lila-fehér támadó immár immár civilként erősíti az Újpest csapatát, és a klub honlapjának adott interjúban komolyabb terveiről is beszélt.

Kabát Péter titulusa szerint sportkoordinátor, ez igazából azt jelenti, hogy egy kapocsként szolgál az utánpótlás és a klub vezetősége között. Emellett rendszeresen ellátogat majd iskolákba, ahol megpróbálja a gyerekeket a Megyeri útra csábítani.
- Továbbá a klub népszerűsítése is a profilomba tartozik, különböző rendezvényeken veszek részt és képviselem szeretett egyesületünket. Minden nap kint vagyok az utánpótlásnál a Tábor utcában, ahol Szabó Györggyel és Mundi Viktorékkal értekezek a fiatalokról. Az elmúlt másfél hónapban sikerült megismernem az összes korosztály keretét, és felmérnem a terepet. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, örülök, hogy újra itt lehetek és elkezdhettem a munkát. Úgy gondolom, hogy fekszik nekem ez a munkakör, kint vagyok a hazai és az idegenbeli meccseken is, mind az utánpótlás mind az NB1-es összecsapásokon. Szeretnék még sokat tanulni és fejleszteni magam, hogy minél jobb legyek abban, amit csinálok!

Kabát Péter még a pályán is megmutatja, hogy jó barátságban van a labdával, hiszen Piliscsabán az NB2-es futsal csapatban is játszik.
- Szerencsére az edzések és a meccsek esténként vannak, így nem ütköznek az újpesti munkámmal. Mivel nagypályán már egy ideje abbahagytam, így az már nem kelt bennem hiányérzetet, de maga a sportolás az hiányzik természetesen. Körülbelül harminc év után az egyik pillanatról a másikra nem szabad leállni és nem is lehet, ezért is futsalozom. Kisebb a pálya, mások a szabályok, de ugyanúgy feszített a tempó.

És hogy milyen érzés nem játékosként, hanem munkatársként a Megyeri útra járni? 
- Nagyon jól érzem magam a bőrömben, szeretek munkatársként járni a Szuszába vagy akár idegenbe is a lelátóra, hogy megnézzem a srácokat. Eljött az az idő, amikor azt tudtam mondani, hogy elég volt a profi labdarúgásból.

Kabát Péter hozzátette, bár nagyon szereti a sportkoordinátori munkáját, ennél komolyabb céljai is vannak.

- Sportkoordinátorként szeretném, ha minél több gyermeket tudnék az utánpótláshoz csalogatni, és amennyire csak tudom, segíteni szeretném a jövő nemzedékét tréningező edzők munkáját. Továbbá idővel remélem, hogy az NB1-es csapat tevékénységét is támogatni tudom majd, de minden felkérést szívesen veszek, és ott segítek, ahol tudok. Úgy gondolom, hogy időről-időre bővülni fog a célkitűzéseim száma, hiszen egyre több munkám lesz. Hosszútávú célom pedig az, hogy sportigazgató lehessek itt a Megyeri úton. Ennek apropóján végeztem el az iskolát és még tervezem, hogy eggyel magasabb szintű képzésen is részt veszek, hogy minél nagyobb tudásom legyen a munkakörrel kapcsolatban, és lila-fehér sportigazgató válhasson belőlem.

 



Van élet Dzsudzsák nélkül (után)! Sőt! Gera Zoltán: Sokat veszítettem volna, ha folytatom a futballt!