mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Miért kellett valójában mennie Mészölynek?

img

Megtörtént az első edzőcsere az NB I-ben. No persze arra kevesen számítottak, hogy épp Mészöly Gézát állítják fel – valljuk be őszintén, máshol már sokkal régebb óta elfogadott volna egy váltás - , hiszen a Haladás a Mészöly-éra alatt élte az utóbbi időszak legnyugodtabb éveit. Persze, a futball kegyetlen sport is lehet, vannak helyek, ahol, ha nem jönnek az eredmények, akkor az edzőnek mennie kell. Igaz, arról..

Így építjük a magyar focit: 15 éves gyerekek 150 ezerért focizgatnak az NB I-es utánpótlás-csapatokban!

img

Nyilván a magyar viszonyok között kiveri a biztosítékot az, amikor meghalljuk, az NB I-ben átlagos havi 1,5-2 millió körül keres a legrosszabb játékos is, de vannak, aki év 90-100 milliót is hazavisznek. Ennél is felháborítóbb, hogy a mifocink.com információi szerint egyes NB I-es kluboknál már a 15-16 éves gyerekek is pénzért futballoznak. Időről-időre előjön a kérdés, hogy vajon sok-e az a pénz, amit a magyar..

Megsemmisítve

img

Gyorsan el kell dönteni, hogy sikerként könyveljük-e el azt, hogy a Videoton egyáltalán eljutott egy Play Off meccsig, vagy kudarcnak azt, hogy a Partizan hazai pályán ütötte ki a székesfehérvári csapatot. Bevallom, én ezt utóbbi felé hajlok – még akkor is, ha most sokan megköveznek ezért. „A Vidi legalább eljutott idáig” – olvastam eddig rengeteg kommentben. Kis túlzással ezzel azért nem megyünk semmire. ..

Nyerni kellene! Valahogy!

img

Valahogy most igazán nyerni kellene. Mert kis túlzással most az egész ország – legalábbis futballszerető része – a Videotonra figyel. A Fehérváriak ugyanis egyetlen gólra vannak az Európa-liga csoportkörtől. Egyetlen apró gólra! Valljuk be őszintén: kevesen gondoltuk, hogy a Vidi eljutott idáig. Az elő-elő selejtezőben, a máltai ismeretlen ellen mutatott borzadály után biztosra vettük, hogy a piros-kékek ha nem is..

Gutinak tetszik Lisztes munkája

img

Bár a pályán soha nem találkoztak, a napokban sikerült összefutnia egy legendás magyar és spanyol középpályásnak. Lisztes Krisztián Dortmundban ismerkedett meg a Real Madrid korábbi sztárjával, José María Gutiérrez Hernándezzel, ismertebb nevén Gutival.   – A Ferencváros U19-es csapatával szerepeltünk Dortmundban, a Ruhr-Kupán, ahol több európai labdarúgócsapat képviseltette magát. Többek között a Real Madrid..

Hajrá, Vidi!

img

Nagy lehetőség kapujában áll a Videoton: már csak 180 perc választja el, hogy az Európa Liga főtáblájára kerüljön. A fehérváriak álmát csak a Partizan Belgrád együttese rombolhatja le, amely tavaly még épp a Vidi edzőjének, MarkoNikolicsnak az irányítása alatt állt. FILIPP DÁVID   Szerencsés sorsolás  Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Partizan egy isteni ajándék: a lehetséges ellenfelek talán közül velük jártunk a..

Dudás Ádám: Tízszer műtöttek, ELÉG VOLT!

img

A magyar labdarúgás egyik legnagyobb ásza lehetett volna, de valami rendre megtörte a pályafutását. Talány, megfejthetetlen rejtély, hogy miért nem tudta befutni, de még csak megközelíteni sem azt a karriert, amit a képessége, a páratlan rúgótechnikája alapján be kellett volna futnia. A szárnyalás, a gólöröm és a győzelmek helyett újabb és újabb sérülések, rehabilitáció, brusztolás, harc és bizonyítás következett -..

Pásztor József: A menedzserek felverték az árakat, ez így nem mehet tovább!

img

Úgy néz ki, a húszcsapatos másodosztály sokkal izgalmasabbnak ígérkezik az NB I-nél, hiszen egyrészt a bajnokság lefedi az egész országot, másrészt több olyan együttes szerepel az NB II-ben, amely a feljutást tűzte ki célul. De vajon melyik gárdának van esélye az NB I-re? Hol, miben, kiben bíznak, melyik ellenfelet tartják a legnagyobb riválisuknak, egyáltalán miként élik meg, hogy az egykor szebb napokat látott..

Hogy kerül egy magyar támadó Írországba?

img

Azt már megszokhattuk, hogy magyar futballisták igazán egzotikus vagy épp furcsa helyekre is eljuthatnak, de Írországban talán még nem volt játékosunk. Eddig. Az első osztályban szereplő Limerick FC ugyanis hivatalos weblapján jelentette be, hogy leigazolta Berki Pétert. Berki Péter neve eddig nem sokat forgott a magyar médiában, pedig a középpályásként és támadóként is bevethető játékos eddig is kalandos..

Az orvos szerint az 50 év feletti játékvezetők minden percben életveszélyben vannak!

img

Még mindig nem tudni, ki a felelős az 55 éves Komlósi Lajos haláláért. A Borsod megyei játékvezető akkor hunyt el, amikor múlt pénteken, minden orvosi tiltás és a harmadfokú  hőségriasztás ellenére fizikai tesztet kellett futnia. Az eset több problémát is felvet. A mifocink.com által megkeresett orvos szerint például egy átlagos 55 éves ember, aki futballmérkőzést vezet, lényegében egy mérkőzés minden percében..Next posts