mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hogy kerül egy magyar támadó Írországba?

Azt már megszokhattuk, hogy magyar futballisták igazán egzotikus vagy épp furcsa helyekre is eljuthatnak, de Írországban talán még nem volt játékosunk. Eddig. Az első osztályban szereplő Limerick FC ugyanis hivatalos weblapján jelentette be, hogy leigazolta Berki Pétert.

Berki Péter neve eddig nem sokat forgott a magyar médiában, pedig a középpályásként és támadóként is bevethető játékos eddig is kalandos pályafutást tudhat maga mögött. Játszott már Békéscsabában, a BKV Előrében vagy épp a Budapest Honvédban, de légióskodott az osztrák Oberwartban és a román FCM Baia Maréban is.

A mostani, írországi kaland is egy hirtelen jött lehetőség volt.
„Az ügynököm hívott föl, hogy lenne lehetőségem az Egyesült Királyságban játszani. Ötnapos próbajátékra hívtak, az utolsó nap végén közölték velem, szeretnének szerződtetni. Csatár vagyok, az a dolgom, hogy gólokat lőjek. Mindenki nagyon kedves velem, jól érzem magam, minden a legnagyobb rendben, alig várom az első mérkőzésemet!” – mondta a játékos, akit nagyon gyorsan befogadtak.


Hogy mást ne mondjunk, első mérkőzésén Keane első csapata, a Cobh Ramblers ellen lépett pályára csereként és már az első labdaérintésével ziccerbe hozta társát. A helyzet ugyan kimaradt, de a szurkolók kórusban kiabálták a nevét, csapata pedig 3-0-ra nyert.

Berki Péter Írországban öregbítheti a magyar futball hírnevét, és ki tudja, egy jó szerepléssel megnyithatja az utat a többi magyar játékos előtt.  

 



Az orvos szerint az 50 év feletti játékvezetők minden percben életveszélyben vannak! Pásztor József: A menedzserek felverték az árakat, ez így nem mehet tovább!