mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A magyar futball elmúlt tíz éve nem volt olyan diadalmenet, ahogy azt beállítják!

img

A napokban újraválasztották Csányi Sándort. A MLSZ 10 éve regnáló elnöke újabb 5 évig lesz a magyar futball első embere. Reméljük, ebben az öt évben jobban megválasztja majd az embereit, tanácsadóit, mert az elmúlt 10 év korántsem olyan fényes, mint ahogy azt beállítják, kommunikálják. Gyorsan szögezzük le: ha kellene egy embert mondanom, hogy ki legyen az MLSZ elnöke, akkor Csányi Sándort mondanám. Arról ugyanis..

Amatőrök élvonalban: Zsámbékon az online edzések mellett a környezetet is megszépítették!

img

Bár a vírus terjedésével egyre-másra érkeznek a hírek a profi klubokról, nehézségekről, fizetéscsökkentésről, a háttérről nem nagyon esik szó. A mifocink.com új sorozatában amatőr kluboknál nézünk szét. Kíváncsiak vagyunk, az amatőr klubok hogyan élik túl a helyzetet, mit gondolnak, hogyan tudják megtartani a náluk sportolókat. A héten Zsámbékon jártunk! Zsámbék, bár Pest megyében található, a két megye..

A tulajdonosok a pénzüket, a bizniszüket féltik – a futball helyett

img

Minden tiszteletem Világi Oszkáré, a DAC tulajdonosáé, hiszen olyan helyen, olyan országban tart fent egy kimondottan magyar futballklubot, ahol finoman szólva sem rózsás a helyzet ezen a fronton – sem. Azt hagyjuk, hogy mekkora magyar állami támogatással teszi, tudjuk be ezt a határon túli magyarság jogos támogatásának. Abban viszont nem értek egyet, hogy a vírus után át kellene szervezni a bajnokságokat, mert ez..

Csank János: Játszani kellene, a futballisták nagyobb biztonságban lennének a pályán, mint otthon

img

A világon öt ország bajnokságán kívül mindenhol „száműzetésbe” vonultak a csapatok. Persze, van, ahol már elkezdődtek a kiscsoportos edzések, azt még nem tudni, mikor indulhat újra például az NB I. Csank János egykori szövetségi kapitány viszont egyeneses azt mondta, hiba volt szüneteltetni a bajnokságot, hiszen a játékosok a pályán nagyobb biztonságban lennének, mint most otthon.   – Kicsit furcsa lehet, amit..

Most van itt az idő, hogy a tulajdonosok tanuljanak a hibájukból!

img

Bár sokszor kijelentettem már, hogy botrányos és felháborító, hogy az NB I-ben szereplő játékosok havi milliókat vesznek fel a nagy semmire, most azt gondolom – és nem a játékosok védelmében – hogy egyetlen forint fizetéscsökkentésbe sem szabad belemenniük.   Gyorsan szögezzük le: senki ne gondolja, hogy a játékosoktól elvont fizetés majd a vírus elleni védekezésre menne. Ha így történne, én lennék az első, aki..

Amatőrök élvonalban: Hidegkúton nem tartanak attól, hogy elveszítik a gyerekeket!

img

Bár a vírus terjedésével egyre-másra érkeznek a hírek a profi klubokról, nehézségekről, fizetéscsökkentésről, a háttérről nem nagyon esik szó. A mifocink.com most sorozatot indít, melyben amatőr kluboknál nézünk szét. Kíváncsiak vagyunk, az amatőr klubok hogyan élik túl a helyzetet, mit gondolnak, hogyan tudják megtartani a náluk sportolókat. Elsőként Pesthidegkúton jártunk! Tán nincs olyan, 35 év feletti..

Remélem, a klubok most végre rájönnek: felesleges milliókat fizetni a játékosoknak!

img

Nagyon úgy néz ki, a koronavírus beárazza a labdarúgókat. A magyarokat is. Remélem, ez a jövőben is megmarad! Remélem, a klubok rájönnek, nem szabad több milliós fizetést adni a játékosoknak.   A külföldi klubok mellett egyre több magyar egyesület jelenti be, hogy csökkenti a játékosok fizetését. Igaz, a két nagy klubtól még nem érkezett ilyen hír, ma már több NB I-es és NB II-es csapat is bejelentette a..