mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amatőrök élvonalban: Zsámbékon az online edzések mellett a környezetet is megszépítették!

Bár a vírus terjedésével egyre-másra érkeznek a hírek a profi klubokról, nehézségekről, fizetéscsökkentésről, a háttérről nem nagyon esik szó. A mifocink.com új sorozatában amatőr kluboknál nézünk szét. Kíváncsiak vagyunk, az amatőr klubok hogyan élik túl a helyzetet, mit gondolnak, hogyan tudják megtartani a náluk sportolókat. A héten Zsámbékon jártunk!

Zsámbék, bár Pest megyében található, a két megye közelsége miatt mégis a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban szerepel. A felnőtt csapat az I. osztály élvonalához tartozik, de a klub az utánpótlás-nevelésben is jeleskedik: óvodás kortól, a lány csapatokon át az öregfiúkigminden korosztályban versenyeztet csapatot.

- Nagyon érzékenyen érint minket ez a helyzet, lényegében teljesen leálltunk – mondta a mifocink.com-nak Bors Attila, az egyesület elnöke. – Legalábbis ami az edzéseket illeti. A mostani időt ugyanis arra is használjuk, hogy szépüljön a sporttelep.

Zsámbékon az elmúlt években megújultak az öltözők, a játékosok pedig két füves és egy kisméretű műfüveskézilabda pályán készülhet(nének) a hétvégi mérkőzésekre.

-  Most levágtuk a gazt, a gallyakat, szépítjük rendezzük a környezetet. Lefestettük a korlátot, felújítottuk a kispadokat. A hátsó edzőpályát is fejlesztjük, és a kapuk előtti, fokozatosan igénybe vett területet is szeretnénk újra fűvesíteni.Szerencsére az önkormányzat jóvoltából van egy gondnokunk, aki minden nap kint dolgozik a sporttelepen.Persze igyekszünk a gyerekek kezét sem teljesen „elengedni.”

Mint megtudtuk, Zsámbékon több mint 150 gyerek focizik, az edzők és maga az elnök is szinte napi kapcsolatban van velük.
- Sőt, az edzők igyekeznek tartani a kapcsolatot a játékosokkal, különböző edzésprogramokat, otthon elvégezhető feladatokat is tesznek fel a csapatok online csoportjaiba, különböző játékokat, versenyeket szerveznek.

Bors Attila nem fél attól, hogy elveszítik a gyerekeket, sőt!
- Arra számítok, hogy a fiatalok futball, sportra a közösségre„kiéhezve” térnek majd vissza hozzánk, amint lehet. Nem tudjuk, hogy mikor és hogyan lehet majd befejezni a bajnokságokat, de már tervezzük a nyári edzőtáborokat, amennyiben a helyzet engedni fogja. A legkisebbeknél már hagyomány, hogy a bajnokság vége után kéthetes, napközi rendszerű tábort szervezünk, reméljük, ez most sem marad el, ha más nem a nyár végére szervezzük át.A nagyobbakat, sőt a felnőtteket is szeretnénk a nyáron edzőtáboroztatni, bízunk abban, hogy erre lesz lehetőségünk. Szerintem már mindenkinek hiányzik a futball közege, légköre, azt gondolom mindenki szeretne már focizni itt Zsámbékon!



A tulajdonosok a pénzüket, a bizniszüket féltik – a futball helyett A magyar futball elmúlt tíz éve nem volt olyan diadalmenet, ahogy azt beállítják!