mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kisvárda, ahol nem becsülik azt, aki megmentette a klubot

img

Kevesen gondolták volna, hogy a Kisvára bennmarad az első osztályban, de végül sikerült a bravúr, és ez nagyban köszönhető Dajka Lászlónak. Kevesen gondolták volna, hogy ezek után leváltják Dajka Lászlót, de ez itt kérem Magyarország. Itt bármi, bármikor megtörténhet. És annak ellenkezője is. “Dajka László vezetőedző megbízatása a bajnokság végeztével lejárt, ezért a felek tárgyalásokat folytattak a hogyan..

Lipcsei Péter tényleg Felcsútra „költözik”?

img

A Puskás Akadémia megmenekült a kieséstől és edzőt keres. Nem szokatlan ez Felcsúton, hiszen szinte minden évben ezt teszik a klub vezetői. Választani eddig nem sikerült túl jól. A mifocink.com információi szerint azonban most meglepő edző lehet a befutó. Hogy milyen szakmai koncepció mellett dolgozik a Puskás, az hűen bizonyítja, hogy 2015 óta, azaz az elmúlt négy évben a mostani lesz a nyolcaik edzőváltás –..

Sannino, Szivics, Lipcsei meg a többiek

img

Véget ért a bajnokság és a Magyar Kupa, kezdődik a magyar futball legizgalmasabb szakasza: az átigazolási időszak. Ami más lesz, mint eddig, hogy már a szünetben ritkán látott edzőkeringő várható. Pakson és Kispesten már meg is van az új tréner. Jó lenne egyszer megtudni, melyek is egy bajnokságban a Paks céljai. Gondolom – nem megbántva a Paksiakat – nem a bajnoki cím megszerzését, de talán még a dobogó..

Pakson és Honvédnál is rossznak tűnik az irány!

img

Pakson Csertői Aurél, Kispesten Supka Attila munkáját köszönték meg a munkát. Érdekes, mert mindkét helyen „talán” rossz felé fordulnak. Hogy miért? Pakson Szivics lett az új edző! Nos, Pakson már be is mutatták Tomiszlav Szivicset. Nem tudni, őt hogyan „találták” most ki, hiszen legutóbb 2017-ben dolgozott Magyarországon. Akkor Mezőkövesden két győzelem mellett két döntetlen és hat vereség volt a mérlege, nem..

Ez nem Dajka-mese

img

Dajka László jött, látott és győzött. A Kisvárda bennmaradt. Pedig erre nem sok jel utalt, ám az egykori válogatott labdarúgó kis túlzással csodát tett. Az MTK-ról írt cikkemben kifejtettem: ha egy kiesés elől menekülő csapat edzőt vált, akkor olyan trénert kell keresni, aki kis túlzással csodát tesz a csapattal. Nos, Kisvárdán megtalálták ezt az edzőt. Pedig nem indult minden ilyen jól. Hogy mást nem mondjak,..

Az MTK-nál remélem egy életre megtanulták: nem kell felelőtlenül edzőt váltani!

img

Talán volt, akit meglepett, amikor Feczkó Tamást kirúgták az MTK-tól. Az edző ugyan csupán három meccset tudott megnyerni az utolsó nyolc meccséből, de még mindig jobb mutatót tudott produkálni, mint a helyére kinevezett Lucsánszky Tamás, aki nyolcból egy meccset tudott megnyerni, az MTK pedig első osztályú tagságával fizetett ezért. Ha egy csapat 12 meccsből nyolcat elveszít, és mindössze hármat tud megnyerni,..

Aki ezt az eredményt "fikázni" meri, az elmehet a ....

img

Győzelem Izland, Portugália, és Oroszország ellen. Döntetlen Spanyolországgal és Belgiummal szemben. Európa-bajnoki ötödik hely, világbajnoki részvétel. Erre mondja valaki, hogy nem igazi siker!   Sokan mondják rólam, hogy túl kritikus vagyok a magyar futballal szemben. Én mindig azt mondom: a kritika azért kell, mert ma sokan nagyon jól élnek a magyar futballból úgy, hogy nem sok mindent tesznek érte. A kritika..

Szalai Ádám igazi példakép lett

img

Szalai Ádám mára igazi példakép lett. Olyan futballista, aki tudja, a pénz nem minden, és a karrier sokkal fontosabb. olyan futballista, aki tudja, a karrierje után is meg kell majd élni valamiből. Olyan futballista, aki munkát ad az embereknek. Olyan futballista, aki rendszeresen adakozik. Így tett most is! Szalai többek között egy aláírt mezzel lepte meg Budai Bencét (Fotó: Szalai Ádám facebook) Szalai Ádám..

A futballhangulat visszatért Magyarországra!

img

Örök igazság: a futball a szurkolókért van! Ha üresen panganak a lelátók, nincs semmi értelme az új, csili-vili stadionok építésének. És bár az MLSZ igyekszik büntetni minden, igazi szurkolás velejárót, tegnap, a Fradi-Újpesten sokan átélhették azt, milyen, amikor jó hangulat uralkodik egy bajnoki mérkőzésen. A hazai szurkolók kitettek magukért!Csányi Sándor sok-sok évvel ezelőtt ismertetett tervei szerint idén..

Szerhij Rebrov: A játékosoknak arra kell koncentrálniuk, amit a pályán kell tenniük!

img

A most már 30-szoros bajnok Ferencváros számára a Honvéd elleni vereség után az is beleférne, hogy kikapjon az Újpesttől, de a csapat háza táján természetesen hallani sem akarnak erről az eshetőségről.     - Úgy látom, a játékosok motiváltak, de fontos, hogy csak a feladatukra koncentráljanak, arra, amit a pályán tenniük kell. Ha ez megvalósul, az számomra már elég is – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros..Next posts