mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pakson és Honvédnál is rossznak tűnik az irány!

Pakson Csertői Aurél, Kispesten Supka Attila munkáját köszönték meg a munkát. Érdekes, mert mindkét helyen „talán” rossz felé fordulnak. Hogy miért?

Pakson Szivics lett az új edző!


Nos, Pakson már be is mutatták Tomiszlav Szivicset.
Nem tudni, őt hogyan „találták” most ki, hiszen legutóbb 2017-ben dolgozott Magyarországon. Akkor Mezőkövesden két győzelem mellett két döntetlen és hat vereség volt a mérlege, nem csoda, hogy gyorsan ki is rúgták.

Hozzá kell tenni, Szivicsnek sok helyen jó híre van, ami nem is csoda, hiszen a legtöbben fanatikus edzőnek tartják. Nem mellesleg az eredményeit sem lehet elvitatni, hiszen Kecskeméten történelmet írt, mikor az NB I-ben vezette a csapatot, amellyel később Magyar Kupát is nyert, míg a Diósgyőrrel Ligakupa-győztes lett és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Pakson sem ismeretlen a neve, hiszen 2012-ben már volt a csapat edzője.

Az öltözői pletykák azonban másról is szólnak.
Például olyan honfitársak, azaz szerb labdarúgók leigazolásáról, akik aztán egy percet sem játszottak, vagy alig-alig kerültek be a csapatba, viszont cserébe „szemmel látható” fizetést kaptak, és állítólag ezt „meg is hálálták” az edzőnek.

És ne felejtsük el azokat a hangokat se, melyek furcsa eredményekről, jól fizető sok kapott gólról, kiállításokról szóltak!

Persze, félreértés ne essék: semmi bajom Sziviccsel, de nem hiszem, hogy ne lenne olyan magyar edző, akivel a Paks ne érné el a céljait. Igaz, azt is tudni kellene, mi is a Paks igazi célja.

A Honvédnál már a tulajdonosváltás után megszellőztették az edzőváltás lehetőségét, bár akkor Horváth Ferencet hozták hírbe a Kispestiekkel.

Nos, azt gondolom, Supka Attilát a kupagyőzelem sem mentette volna meg, így az a fura eset történik, hogy egy kifejezetten sikeres idény után – melynek következtében a Honvéd kiléphet az európai kupaporondra – edzőt vált a klub.


Fabio Cordella legutóbb telepakolta a Honvédot ismeretlen légiósokkal

A mindig jól informált – lásd még: menedzser kezében lévő – csakfoci.hu értesülései szerint a kispestiek az olasz vonal felé fordultak, és az a Fabio Cordella méri fel a lehetséges jelölteket Olaszországban, aki korábban komolyabban belefolyt a kispesti klub mindennapjaiba, a Honvéd nemzetközi igazgatójaként is dolgozott. Ő volt az, aki beajánlotta Marco Rossit George F. Hemingwaynek.

Ám ő volt az is, akinek köszönhetően egy időben egyetlen saját nevelésű játékos sem tudott bekerülni a Honvédba, révén teljesen ismeretlen légiósokkal tömte teli a csapatot.
Emlékeznek még Lucas Elías Ontiverora, Jesús Manuel Meza Morenora, Francis Koné Kouassira, David Izazola Ramírezre, Jean Pierre Morganra vagy épp John Jairo Palacios Granjara?

Nem?
No, ők azok, akiket legutóbb Fabio Cordella Kispestre hozott, és akik szintén nem nagyon játszottak, de szintén szép nagy fizetést kaptak – papíron.

Hogy valójában hova vándorolt a pénz, azt sokan tudják – de nem sokan merik elmondani.

Alig egy hete ért véget a bajnokság, de szinte biztosnak tűnik, hogy az elkövetkezendő időszak izgalmasabb lesz, mint az elmúlt pár hónap volt.

Hogy aztán a főszereplők, azaz a szurkolók – mert nem a csapatok, játékosok, klubok a futball főszereplői, hanem a szurkolók – jól jönnek-e majd ki a nyári történésekből, azt az idő majd eldönti.

 



Ez nem Dajka-mese Sannino, Szivics, Lipcsei meg a többiek