mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szalai Ádám igazi példakép lett

Szalai Ádám mára igazi példakép lett. Olyan futballista, aki tudja, a pénz nem minden, és a karrier sokkal fontosabb. olyan futballista, aki tudja, a karrierje után is meg kell majd élni valamiből. Olyan futballista, aki munkát ad az embereknek. Olyan futballista, aki rendszeresen adakozik. Így tett most is!

Szalai többek között egy aláírt mezzel lepte meg Budai Bencét (Fotó: Szalai Ádám facebook)

Szalai Ádám óriásit nőtt a szememben akkor, amikor visszautasította a Galatasaray ajánlatát, és maradt Németországban. Elképzelhető, hogy Törökországban kevesebbet játszott volna, de az biztos, hogy súlyos milliókkal keresett volna többet.
Ám a válogatott támadó a pénz helyett Németországot választotta. Azt mondta, ő ott szeretne sikereket elérni, még akkor is, ha kevesebbet keres, mint tette volna a Galatánál.
Szalai Ádám bebizonyította, hogy nem minden a pénz, hogy a futballálmokat nem lehet elcserélni semmire.
Szalai Ádám bebizonyította, hogy az a felelőség, ami a példakép szóval jár, nem váltható le euró milliókkal.

De Szalai Ádám nem csak ebben tűnik meg.

Németországban élve is sokaknak munkát és megélhetést biztosít Magyarországon!
A 2001-ben alapított Omega Laser Steeltec nevű cég 2015. óta van a sportoló tulajdonában, melynek egyszemélyes tulajdonosa, és már régóta termel, nem oly rég pedig egy új gyárat adtak át Nagytarcsán. Igazi klasszikus gyárról van szó, ahol fémlemezeket munkálnak meg benne, persze hipermodern technológiával, számítógépekkel és lézerekkel. A cég ugyan 2012-ben még veszteséges volt, forgalmuk azóta folyamatos növekedés mellett

Ilyen körülmények között dolgozhatnak Szalai Ádám gyárában a munkások (Fptó: ols.hu)

És még mindig nincs vége….

„Budai Bence 17 éves gyömrői tehetséges futballistának sajnos már nem csak a pályán kell megvívnia a mérkőzéseit hanem pályán kívül is. Bence becsületesen állta és állja a kemoterápiát és az ezzel járó nehézségeket.  Csapatunk a szerdai kemoterápiás kezelés előtt elment Bencéhez Gyömrőre, hogy mi is hozzájáruljunk Bence gyógyulásához.  Bencének csak azt tudjuk mondani, hogy maradjon mindig ilyen pozitív, mint amilyennek ma láttuk. Kitartást és mielőbbi felépülést kívánunk.”

Mindez Szalai Ádám facebook oldalán olvasható, hiszen a futballista, hiába él Németországban, rendszeresen időt szakít arra, hogy segítsen, ahol tud. Volt például olyan, amikor cipőjét ajánlotta fel jótékony célra, most pedig  a Játékidő Alapítvánnyal közösen lepte meg Budai Bencét, a Gyömrő 17 éves futballistáját, aki súlyos betegséggel küzd. A támadó többek között egy aláírt mezzel ajándékozta meg a gyömrői játékost.

Ki merem jelenteni, hogy Szalai Ádám pontosan tudja, mit jelent példaképnek lenni, sőt, teszi is azért, hogy példakép legyen. Sok ilyen futballistára, sok ilyen emberre van szüksége ennek az országnak!



A futballhangulat visszatért Magyarországra! Aki ezt az eredményt "fikázni" meri, az elmehet a ....