mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Véber György: Ez megengedhetetlen egy Újpest-Fradin!

img

Sajnos focink nem lett jobb a karantén ideje alatt. Tegnap a Fradi feledhető meccsen verte az Újpestet. Sajnos nem csak a nézők, de a küzdelem is hiányzott a pályáról. Ahogy Simon Zoltán barátom és kollégám, az nb1.hu főszerkesztője írta, a derbi nézők nélkül olyan, mint a húsleves hús nélkül. Nos, valóban, igen hangulattalan meccset játszott egymással a két csapat. Olyan meccset, amelyen 14 légiós lépett..

Jött, látott, győzött – ám most kell igazán észnél lenni!

img

Óva intenék mindenkit attól,  hogy a magyar futball aktuális megmentőjének kiáltsuk ki Sigér Dáviot, de tény, mocorog valami ebben a fiúban. A sors iróniája, hogy a srác nem kellett Debrecenben – erre ma az ő két góljával nyert a Fradi a Loki ellen.   70 nap után tétmérkőzéssel folytatódott az NB I.  A Fradi a Lokit fogata. Írhatnám, hogy telt ház előtt, ám mindenki tudja a helyzetet. A két csapat zárt kapuk..

Bogdán Ádám érkezése adhat új esélyt Gróf Dávidnak

img

Bevallom, nem gondoltam, hogy Gróf Dávid nem lesz kezdő kapus a Fradiban. Nem azért, mert Dibuszt nem tartom jó kapusnak – hanem azért, mert Grófot jobbnak tartottam. Ám Dibuszból élete legjobb formáját hozta ki Gróf, pontosabban a versenyhelyzet.  Érdekes módon a Fradi most újra kapust igazolna, ráadásul azt a Bogdán Ádámot, aki szintén válogatott szintű játékos. És ez hozhatja el Gróf nagy esélyét. Gróf egy..

Három osztályban, 18 csapattal indul a Hidegkúti SC amatőr nagypályás bajnoksága

img

z MLSZ döntése értelmében csupán az NB I-es bajnokságokat fejezik be. Ezt a döntést úgy hozták, hogy az alacsonyabb osztályú csapatokat még csak véletlenül sem kérdezték meg.  Pedig az amatőrök igenis akarnak focizni. Ezt bizonyítja, hogy a Hidegkúti SC négy nap alatt megszervezett egy olyan bajnokságot, amilyenről az MLSZ csak álmodik. Több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a Hidegkúti SC amatőr csapatoknak..

Vajon a vezetők rájöttek arra, hogy felesleges milliókat fizetni a játékosoknak!

img

Indul a bajnokság, lassan egymást érik a felkészülési meccsek. Ám nem az a legnagyobb tét, hogy az NB I újra teljes gázzal „dübörög”- e majd, hanem az, hogy a vezetők rájönnek-e arra, felesleges milliókat fizetni a játékosoknak! Kell a futball, ez nem kétséges.Kell a magyar futball, ez nem kétséges.A szurkolók alig várják, hogy lássák a kedvenceiket.Még ha csak a tévén keresztül is – merthogy ugye egyelőre zárt..

Óriási siker a Hidegkúti SC. kezdeményezése – fél nap alatt 13 csapat jelentkezett az amatőr focitornára

img

Mint azt a mifocink.com tegnap elsőként megírta, a Budapest bajnokságban szereplő Hidegkúti SC azért, hogy az amatőr focicsapatok ne maradjanak meccsek nélkül őszig, egy zárt kapus nagypályás bajnokságot szervez. Arra azon még Apjok Gergely, a klub alelnöke sem számított, hogy ilyen óriási érdeklőés lesz a tornával kapcsolatban. - Péntek reggel került ki a felhívásunk a facebook-oldalra, illetve ekkor jelent meg..

A Hidegkúti SC gyorsan lépett: amatőr nagypályás bajnokságot szervez!

img

Az MLSZ bejelentette, az NB I-en kívül semelyik másik bajnokságot nem fejezik be. Ez több amatőr csapatot is érzékenyen érint, hiszen az itt futballozók azok, aki tényleg a játék szeretetéért játszanak. A Budapest-bajnokságban szereplő Hidegkúti SC már lépett is: nagypályán mini-bajnokságot szervez, melyre lényegében bárki jelentkezhet!   „A Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont és a Hidegkúti Sport Club a..

Remélem, a Budafok tényleg komolyan gondolta

img

Az MLSZ tegnapi öntése alapján a Budafok feljutott az NB I-be. nagyszerű teljesítmény, nagyszerű eredmény ez egy kiscsapattól. Nagyon remélem, hogy a Budafok komolyan gondolta az idei szereplését, és nem ért volna minket meglepetés abban az esetben, ha folytatóik az NB II. Az NB II üde színfoltja volt a Budafok. A budapesti kiscsapat sokak meglepetésére abajnokság megszakításakor a feljutó, második helyen állt a..

Kezdődik! Kezdődik?

img

Kezdőik. Újra. Jöhet az NB I. No és az NB II. Persze, ez egy teljesen más bajnokság lesz. Teljesen más légkör. Teljesen más csapatok! Csak a szurkolók állanók! Ime a száraz hír: Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket”. A hír, amely mögött sokkal több van. A remény, a hit. A sport! Persze, hozzá kell tenni, hogy a jövőbeli meccsekre továbbra sem..