mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Hidegkúti SC gyorsan lépett: amatőr nagypályás bajnokságot szervez!

Az MLSZ bejelentette, az NB I-en kívül semelyik másik bajnokságot nem fejezik be. Ez több amatőr csapatot is érzékenyen érint, hiszen az itt futballozók azok, aki tényleg a játék szeretetéért játszanak. A Budapest-bajnokságban szereplő Hidegkúti SC már lépett is: nagypályán mini-bajnokságot szervez, melyre lényegében bárki jelentkezhet!

 

„A Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont és a Hidegkúti Sport Club a félbeszakadt amatőr bajnokságok csapatainak osztálytól függetlenül 4 hetes, ZÁRTKAPUS, nagypályás tornát szervez figyelembe véve a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőmérkőzésekkel kapcsolatos állásfoglalását” – olvasható a klub facebook oldalán, ahol az is kiderül, hogy a szervezők a budapesti / pest megyei felnőtt csapatok mellett U19-es csapatok jelentkezését is várják

A tornán minden csapat 5 mérkőzést játszana - 3 csoportmeccs, középdöntő, helyosztók - a mérkőzésekre az igazolás/orvosi engedély nem kötelező, ám a csapat névsor leadásakor mindenki vállalja a mérkőzésen való saját felelősségre történő részvételt – mondta el a mifocink.com-nak Apjok Gergely, a HSC alelnöke, a torna szervezője. - Külön kérésünk, hogy csak teljesen egészséges játékosok jelentkezzenek játékra. Akik bármilyen betegség (nem feltétlenül korona vírus) tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne jöjjenek a sportközpont területére.

A szervező elmondta, a mérkőzésekre 22 játékos nevezhető, a cserék száma korlátlan, ám oda-vissza csere nincs. A mérkőzéseken megjelenő játékosok és csapatonként maximum 2 fős szakmai stáb névsorát 12 órával a mérkőzés előtt a szervezőknek minden csapat köteles mailben elküldeni.
- Akik a listán nem szerepelnek a mérkőzés ideje alatt nem tartózkodhatnak a sportközpont területén. Ennek betartásáért a szervezők mellett a csapatok is felelősséggel tartoznak. Piros lap esetén ha van még cserejátékos akkor az adott csapat kiegészülhet, ha már nincs csere, akkor nem. A mérkőzéseket 1játékvezető vezeti, akit a szervezők biztosítanak, mivel jelen állás szerint a szövetség nem biztosít bírókat edzőmérkőzésekre.

Azt is megtudtuk, hogy a csapatok 30 perccel a mérkőzés kezdete előtt léphetnek a pályára és a mérkőzés lefújása után maximum 15 perccel el kell hagyják azt, majd egyből a sportközpontot is.


A tornára nevezni vagy a tornáról érdeklődni Apjok Gergelynél (+36 30 751 4306, apjokgergo@gmail.com) lehet. A nevezési díj: 50.000 forint, a jelentkezés határideje május 15. péntek. A A nevezési díjat legkésőbb az első játéknapon készpénzben kell rendezni számla ellenében.


 - A jelenlegi helyzet miatt fontos tudni, hogy a sportközpont öltöző épülete zárva tart. Öltöző használatára nincs lehetőség és a vizesblokk sem használható. Külön bejáratú mellékhelyiség áll csupán a csapatok rendelkezésére melynek megfelelő tisztítását naponta többször végezzük. Épp ezért arra kérünk mindenki, hogy a csapatok játékosai átöltözve érkeznek és távoznak kerülve minden felesleges érintkezést. A mérkőzéseken a mez használata nem kötelező, sőt minden játékos saját felszerelésben lép pályára a csapatokat az előre megbeszélt 2 különböző felső szín szerint különböztetjük meg.

 


A torna játéknapjai:

Csoportkör 1. forduló:
05.24. vasárnap 11:00, 13:00, 15:00, 17:00

Csoportkör 2. forduló:
05.31. vasárnap 11:00, 13:00, 15:00, 17:00

Csoportkör 3. forduló:
Hétközi időpontokban a csapatokkal előre leegyeztetve 05.26.-06.06. között, 18:15-s kezdéssel.

Középdöntő:
06.07. vasárnap 11:00, 13:00, 15:00, 17:00

Helyosztók:
06.14. vasárnap 11:00, 13:00, 15:00, 17:00



Remélem, a Budafok tényleg komolyan gondolta Óriási siker a Hidegkúti SC. kezdeményezése – fél nap alatt 13 csapat jelentkezett az amatőr focitornára