mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bogdán Ádám érkezése adhat új esélyt Gróf Dávidnak

Bevallom, nem gondoltam, hogy Gróf Dávid nem lesz kezdő kapus a Fradiban. Nem azért, mert Dibuszt nem tartom jó kapusnak – hanem azért, mert Grófot jobbnak tartottam. Ám Dibuszból élete legjobb formáját hozta ki Gróf, pontosabban a versenyhelyzet.  Érdekes módon a Fradi most újra kapust igazolna, ráadásul azt a Bogdán Ádámot, aki szintén válogatott szintű játékos. És ez hozhatja el Gróf nagy esélyét.

Gróf egy évvel ezelőtt érkezett a Fradihoz, és sokan – bevallom én is – azt gondolták, hogy kezdő kapus lesz. Azért, mert nagyon úgy nézett ki, hogy Dibusz Dénes belekényelmesedett abba, hogy a Fradinál évekig nem volt igazi vetélytársa. Dibusz egyébként 2014-ben igazolt a Ferencvároshoz, és nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, ám az elmúlt években rettentően visszaesett a teljesítménye. Egészen egyszerűen azért, mert a csapatba kerülését nem fenyegette semmi – még a rosszabb teljesítmény sem – hiszen nem volt olyan vetélytársa, akit az edző nyugodt szívvel állíthatott volna a kapuba.
Dibusz akkori teljesítményét hűen jellemzi Petry Zsolt nyilatkozata, aki mint a Hertha kapusedzője elmondta: bár volt idő, amikor szóba került Dibusz leigazolása, ám a magyar túl gyenge volt – főleg lábbal – ahhoz, hogy a Bundesligába kerüljön

Nyáron aztán érkezett Gróf Dávid, és bevallom, azt gondoltam, hogy ő lesz a Fradi első számú kapusa. 

Ám Dibusz „felvette a kesztyűt”, és nemhogy visszanyerte a régi formáját, de talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta az utóbbi időben. Bravúrok egész sorát mutatta be az NB I-ben és a nemzetközi kupában.

 Ennek „köszönhetően” Grófnak csak pillanatok jutottak, és minden bizonnyal nem erre számított, amikor válogatott kerettagként, nem mellesleg magyar bajnokként az Üllői útra érkezett.

Szinte biztosra veszem, hogy Gróf nem erre számított, sőt, biztosra veszem, hogy arra számított, védeni fog.

Sőt, azt gondolom, védeni akar.
A Fradit viszont most összehozták Bogdán Ádámmal, és ha a válogatott kapus érkezik, Gróf minden bizonnyal távozhat.

És mint mondtam, ez lehet Gróf nagy esélye.
Az biztos,  hogy a legtöbb NB I-es csapat szívesen látná!



Három osztályban, 18 csapattal indul a Hidegkúti SC amatőr nagypályás bajnoksága Jött, látott, győzött – ám most kell igazán észnél lenni!