mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Remélem, a Budafok tényleg komolyan gondolta

Az MLSZ tegnapi öntése alapján a Budafok feljutott az NB I-be. nagyszerű teljesítmény, nagyszerű eredmény ez egy kiscsapattól. Nagyon remélem, hogy a Budafok komolyan gondolta az idei szereplését, és nem ért volna minket meglepetés abban az esetben, ha folytatóik az NB II.

Az NB II üde színfoltja volt a Budafok. A budapesti kiscsapat sokak meglepetésére abajnokság megszakításakor a feljutó, második helyen állt a bajnokságban, ráadásul megnyugtató pontelőnnyel a Vasas előtt.  Nem mellesleg a csapat a pályán is több alkalommal bizonyította, nem véletlenül áll ott, ahol.

Persze, az NB II nem az első osztály.

Tudja ezt Oláh Lóránt sportigazgató, aki az nso.hu-n elmonta, egyelőre a létesítményük  nem ál  készen az NB I-re, de bízik abban, hogy mindennel idejében elkészülnek. Meg kell ugyanis erősíteni a világítás, még egy fedett lelátót kell építeniük. Mag akkor is, ha a vírushelyzet miatt egyelőre nem tudni, nézők előtt rendezhetnek-e a meccseket.
És persze ott van még a csapat is, melyről Oláh Lóránt azt mon
dta, szeretnék egy kicsit megerősíteni a keretet. Elsősorban magyar labdarúgókban gondolkodnak, magyar kiscsapatként nem szeretnék külföldiekkel telezsúfolni a keretet.

Az tehát már biztos – vagy legalábbis annak tűnik – hogy Budafok jövőre az NB I-ben szerepel majd.
Remélem, nagyon bízom abban, hogy komolyan is gon
dolják, mert bevallom, drukkolok a csapatnak. Szimpatikus brigád, épp ezért elhessegettem magamtól azokat a szóbeszédeket, melyeket azért meg lehetett hallani a futballpályák mellett. Azt, hogy a bajnokság hajrájába becsúszhat néhány nem várt vereség, miközben a mögöttük álló csapatok közül valamelyik sorra nyeri majd a meccseket.

Ám ezen már kár gondolkozni, hiszen a bajnokság itt és most véget ért, a Budafok feljutott az NB I-be, és ezért óriási dicséretet érdemel!



A bérújságírás újabb csődje: Dzsudzsákot magasztaltuk, de újra kirúgták! A Hidegkúti SC gyorsan lépett: amatőr nagypályás bajnokságot szervez!