mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Három osztályban, 18 csapattal indul a Hidegkúti SC amatőr nagypályás bajnoksága

z MLSZ döntése értelmében csupán az NB I-es bajnokságokat fejezik be. Ezt a döntést úgy hozták, hogy az alacsonyabb osztályú csapatokat még csak véletlenül sem kérdezték meg.  Pedig az amatőrök igenis akarnak focizni. Ezt bizonyítja, hogy a Hidegkúti SC négy nap alatt megszervezett egy olyan bajnokságot, amilyenről az MLSZ csak álmodik.

Több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a Hidegkúti SC amatőr csapatoknak szervez nagypályás tornát a Pokorny József Sportközpontban. Az eredeti elképzelés szerint nyolc csapat szerepelt volna a tornán, de az élet gyorsan átírta ezt a tervet. A cikkünk és a klub felhívása után ugyanis fél nap alatt tizenhárom csapat jelentkezett.  Ma már pedig biztos, hogy jövő hét pénteken tizennyolc csapat részvételével veszi kezdetét egy olyan bajnokság, melyet még nem látott az ország.

Mint azt a mifocink.com megtudta, mivel különböző osztályokból jelentkeztek csapatok, Apjok Gergely szervező, a HSC alelnöke amolyan erősorrendet állított fel.
- Bár nem ismerem minden csapat erősségét, azért valószínűnek tartom, hogy egy megye I. vagy épp II. osztályban szereplő csapat jelentősebb játékerőt képvisel, mint egy Budapest IV. osztályban szereplő csapat. Éppen ezért megnéztem, hogy ki melyik bajnokságban van, és ez alapján három különböző erősségű ligát állítottam össze. Minden ligába hat csapat szerepel, így minden csapat öt meccset játszik a tornán – mondta a mifocink.com-nak Apjok Gergely, aki hozzátette, bár az MLSZ nem küld játékvezetőket, nem maradtak „spori”nélkül. – A meccseket három, ma már nem játékvezetőként – hanem például edzőként – tevékenykedő,  de korábban aktív játékvezető irányítja majd.

A szervezők kiemelten odafigyelnek  az egészségügyi előírásokra, így például a mérkőzésen részt vevő játékosok névsorát 12 órával a meccs előtt le kell adni a csapatoknak, aki nincs rajta a listán, be sem léphet a sporttelepre.


Kispályán is van lehetőség focizni

Kispályás bajnokság is szerveződik – igaz, nem Hidegkúton, hanem a Pest megyében található Tökön. A Perbál és Zsámbék között található kis településnek ugyanis van egy tökéletes állapotban lévő műfüves pályája, melyre nyolccsapatos amatőr, 5+1-es bajnokságot szerveznek.

A 2x15 perces mérkőzésekre 10 játékos nevezhető, a cserék száma korlátlan. Igazolás/orvosi engedély nem kötelező, ám a csapatnévsor leadásakor mindenki vállalja a mérkőzésen való saját felelősségre történő részvételt. A szervezők külön kérése, hogy csak teljesen egészséges játékosok jelentkezzenek játékra. Akik bármi nemű betegség (nem feltétlenül korona vírus) tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne jöjjenek a sportpálya területére. A mérkőzéseket 1 játékvezető vezeti, akit a szervező biztosít. A sportpálya mellett van egy öltöző, ami szükség esetén használható, ám a járványhelyzetre való tekintettel fürdési lehetőség nincs. A bajnokság kezdése: május 29 péntek a vége július 10 péntek. Nevezési díj: 40 ezer forint/csapat, a bajnokságban minden csapat 7 mérkőzést játszik. Fontos kiemelni, hogy a szervezők baráti társaságok jelentkezését is várják, ám a csapatokban profi szerződéssel rendelkező, NB I-es és NB II-es nagypályás, illetve NB I-es futsal játékos nem vehet részt! Jelentkezni a 30/479-6450-es számon lehet.

 



Vajon a vezetők rájöttek arra, hogy felesleges milliókat fizetni a játékosoknak! Bogdán Ádám érkezése adhat új esélyt Gróf Dávidnak