mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Úgy néz ki, Sisa Tibor tudja, mit csinálunk rosszul….de akkor az MLSZ vezetői miért nem őt kérdezik?

img

Évekkel ezelőtt írtam egy cikket arról, milyen „vicces” volt akkoriban a C liszenszes edzőképzés felvételije.  Most van szerencsém a felnőtt amatőr edzői képzésre járni, ahol Sisa Tibor tartotta az első egész napos előadást. Óriási pozitív élmény volt, fejet hajtok Sisa Tibor előtt. Felkészült, figyelemfelkeltő, figyelmet fenntartó, vicces. Ha néhány szóval kellene jellemeznem Sisa Tibor edzői előadását, akkor..

Hihetetlen, de igaz: az MLSZ eltiltotta a Fehérvár....."szertárosát"!

img

Ha az MLSZ Fegyelmi Bizottságán múlik, akkor a Fehérvár játékosai a következő mérkőzésen mez nélkül futnak ki a pályára. Merthogy a bizottság egy mérkőzésre eltiltotta Lakatos Róbert Csabát, a csapat kit managerét. Tudják ki a kit manager? Nos, a szertáros! Persze, ez erős csúsztatás, pontosabban szájba rágós magyarázat, de ha könnyen érthetően kellene bekategorizálni a kit meneger feladatát, akkor valóban a..

Könyörgöm, honosítsunk…..hozzáértő sportvezetőket!

img

Az MLSZ igyekszik romba dönteni a magyar labdarúgást. Nem szándékosan, hanem azért, mert egész egyszerűen minden egyes döntésükből süt a hozzá nem értés. Bár évek óta próbálják – igaz rosszul – rávenni a csapatokat a magyar játékosok szerepeltetésére, most eltörölték a légiós-szabályt, azaz egy csapat bármennyi külföldit foglalkoztathat! Az MLSZ elnöksége több változásról is döntött. A szövetség által szervezett..

Nagyot fordult a világ egy hét alatt Zalaegerszegen!

img

Végh Gábor,  a Zalaegerszeg tulajdonosa alig egy héttel ezelőtt azt mondta, nem az edzőváltás a megoldás a csapat gyenge szereplésére. Ugye senki nem lepődik meg, ha néhány nap elteltével már nem Dobos Barnának hívják a ZTE vezetőedzőnek!? – Egész éjjel nem aludtam, annyira feszült voltam, de ma délelőtt már elemeztünk. Dobos Barna vezetőedzővel és Sallói István sportigazgatóval hármasban beszéltük át a dolgokat...

Nincs rossz játékos, csak rossz menedzser!

img

Újra bebizonyosodott, a magyar futballban nincsenek eladhatatlan játékosok. Sőt, az sem hátrány, ha valakit épp kidobnak aktuális csapatából. Dzsudzsák Balázzsal ugyanis ez történt, aztán aludtunk kettőt-hármat, és a válogatott középpályásnak máris van új csapata. És még előre is lépett – legalábbis szerinte!   Szegény Dzsudzsák Balázsnak nehéz és hosszú napja volt.Legalábbis ez derül ki a sportnapilap..

Milliárdok ide, milliárdok oda, biztosan nem lesz Újpest-Fradi

img

A pályaépítése és felújítási program csődje: az NB I-ben a pálya használhatatlansága miatt elmarad egy mérkőzés. Ráadásul a derbi. Most már ugyanis biztos, hogy később rendezik meg az Újpest-Ferencváros meccset. Milliárdok.Állami milliárdok.Sok-sok pénz a nagy közösből.Igen, összeszámolni is lehetetlen, hogy a tűzhöz közel állók mennyi pénzt kaptak azért, hogy stadionokat építsenek.Ilyen háttérrel, ilyen..

Aszerint az MLSZ szerint alkalmatlan az újpesti gyepszőnyeg egy meccsre, amelyik szerint alkalmas az újpesti gyepszőnyeg egy meccsre!

img

2020 Magyarország. NB I! A kirobbanóan fejlődő és állami milliárdokkal teletömött magyar labdarúgásban elképzelhető, hogy elmaradt a derbi, azaz az Újpest-Ferencváros mérkőzés, mert az MLSZ szerint Megyeri úti stadion nem alkalmas a mérkőzés megrendezésére. Igaz, ugyanez az MLSZ hat nappal ezelőtt még azt mondta, minden rendben vagy a stadionnal és a gyepszőnyeggel.     Követni is nehéz, mi történik..

Mi lesz veled Dzsudzsák? - már a Egyesült Arab Emirátusok egyik leggyengébb csapatából is kidobták!

img

Nos, eljött az, amire kevesen számítottak. Dzsudzsák Balázst még az arab pénzkereső ligából is kidobták. Persze, ezt így senki nem fogja/meri leírni, ám a tény ettől még tény.   Amikor az al-Ittihad kiírta facebook oldalára, hogy „Köszönjük Dzsudzsák”, már várható volt, hogy a 108-szoros válogatott játékos távozik az emirátusokbeli csapatból úgy, hogy még fél év hátra van a szerződéséből. Azóta az is kiderült,..