mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nincs rossz játékos, csak rossz menedzser!

Újra bebizonyosodott, a magyar futballban nincsenek eladhatatlan játékosok. Sőt, az sem hátrány, ha valakit épp kidobnak aktuális csapatából. Dzsudzsák Balázzsal ugyanis ez történt, aztán aludtunk kettőt-hármat, és a válogatott középpályásnak máris van új csapata. És még előre is lépett – legalábbis szerinte!

 

Szegény Dzsudzsák Balázsnak nehéz és hosszú napja volt.
Legalábbis ez derül ki a sportnapilap beszámolójából.
Merthogy hajnalban kellett kelnie.
Persze az indoklás szerint azért, mert alá kellett írnia az új szerződését.

Mert, ahogy a mondás tartja, nincs rossz játékos, csak rossz menedzser.

Persze, Dzsudzsákra túlzás lenne azt mondani, hogy rossz játékos, sokkal inkább a jóllakott jelző lenne megfelelő, de az azért sokakat meglepett, hogy két-három nappal azután, hogy kirúgták a csapatából, már meg is van az új helye. És még csak országot sem kell váltania.

Pedig két nappal ezelőtt még az al-Ittihad Kalba FC elnöke azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák Balázs teljesítménye mind védekezésben, mind támadásban megkopott az utóbbi időben. Nem is beszélve arról, hogy már 33 éves, nem tud már olyan teljesítményt nyújtani, amit a posztja megkövetel. Hozzátette, régóta figyelték a teljesítményét, csak a megfelelő pillanatot várták arra, hogy a helyére igazoljanak valakit.

Persze Balázs előrelépésnek nevezi az új szerződését, és ha azt nézzük,  hogy új csapata, a al-Ain FC Ázsia egyik legnépszerűbb klubja, akkor ez igaz is.
Az sem meglepő,hogy elküldéséről semmi konkrétat nem mondott!

Nem akarom túlzásba vinni a magyarázkodást, és nem azért, mert nem vállalom be, ami történt.  Úgy vagyok vele, felesleges a múlton rágódni, szép másfél évet töltöttem az al-Ittihadnál. Nehéz helyzetben kaptam tőlük bizalmat, és utólag mondhatjuk, ezzel éltem is. Szívemet, lelkemet kitettem a pályára, a csapattal erőn felül teljesítettünk, a lelkiismeretem tiszta. Aztán néhány nappal ezelőtt jött az a bizonyos váratlan fordulat. Nem tagadom, meglepődtem, mégis csak különös, ha az ember egyik nap lenyom kilencven percet, másnap pedig szólnak neki, hogy már edzenie sem kell. Tényleg nem tudom, mi történhetett a háttérben – nem nyomoztam utána – mondta a Nemzeti Sportnak a középpályás, akinek természetesen első benyomásai mindenképpen pozitívak az al-Ain FC-nél.

Persze, furcsa is lenne, ha azt mondaná, hogy minden rossz az új klubnál!

 



Milliárdok ide, milliárdok oda, biztosan nem lesz Újpest-Fradi Nagyot fordult a világ egy hét alatt Zalaegerszegen!