mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tényleg a BLSZ I-ben van Mészöly Géza helye?

img

Mészöly Gézát 2014 környékén sokan már a magyar válogatott kispadján látták, ám végül valamiért nem kapta meg az esélyt. Bár két NB I-es munkája volt azóta, valamiért mostanában nem vetődött fel a neve élvonalbeli csapatnál. Legalábbis hivatalosan. Most a BLSZ I-ben szereplő Vízműveknél lett vezetőedző. Ma már azok is belátják, akik akkor ellenezték, hogy Pintér Attila majd Dárdai Pál távozása után is kézenfekvő..

Akik eddig Dzsudzsákra „pakoltak súlyokat”, most Szoboszlaira pakolják ezeket!

img

Szinte hihetetlen, de a történelem ismétli önmagát. A médiatörténelem.  Azok, akik Duzsudzsák Balázs „vállára pakoltak mázsás súlyokat”, most Szoboszlai Dominikkal teszik ugyanezt. Szoboszlai Dominik a legnagyobb ígérete a honi futballnak, ez nem vitás. Miként azt sem, hogy profi mentalitása és profi hozzáállása mellé profi menedzsment is tartozik. Profi menedzsment, melynek tagjai pontosan tudták, mi a..

Több mint tíz éve tudja mindenki, hogy megölték Katzenbach Imrét – most megtalálták a holttestet

img

Közszájon forgott, hogy az egykori válogatott labdarúgó – hogy finoman fogalmazzunk – rossz társásagába került. Az is köztudott volt, hogy súlyos milliókkal tűnt el. Sőt, abban is sokan biztosak voltak, hogy Katzenbach Imrét megölték, és a XVII. kerülti Kiserdőben ásták el. Most úgy néz ki, megtalálták a 11 éve eltűnt egykori válogatott holttestét. Katzenbach Imre az MTK-VM csapatában több mint 150 meccset..

Pinyő nem felejt: válogatott kapus érkezett Mezőkövesdre

img

Pintér Attila első mezőkövesdi mérkőzése után írtam, hogy bár az edző szerint őt egyetlen NB I-es csapat sem tudja meglepni, kapusának mégis sikerült. Szegény Szappanos olyan gólt kapott – amivel egyébként nyert az MTK – amiért a serdülő 3-ban is kiabál az edző. Ám aki ismeri Pintért, tudja, nehezen bocsájt meg ilyen hibákat. Nos, érkezett is egy új, válogatott kapus. Pintér első mezőkövesdi meccse az MTK ellen..

Mekkora siker a Fradi Bajnokok Ligája szereplése?

img

Nos, tán nincs ember az országban, aki erre a kérdésre ne vágná rá egyből, hogy nagy. És ez így is van rendjén. Ez valóban így is van. Persze, én azért bízom abban, hogy lesznek – főleg a klubnál – akik reálisan nézik majd ezt az őszt. És nem csak azt nézi, mennyi pénzt is zsebelt be ezért a Fradi! Mert akkor fejlődhet igazán a Ferencváros.   A Ferencváros mostani szereplését még a klubnál is sokan hasonlították..

Ez bizony folyamatos meccsterhelés lesz a válogatottnak

img

Jövőre biztosan nem unatkoznak majd a magyar válogatott tagjai. Rengeteg mérkőzés vár ugyanis a fiúkra. Az Európa-bajnokság mellett ugyanis a 2022-es katari világbajnokság selejtezőit is jövőre játszák. A koronavírus járvány miatti Eb-csúsztatásnak köszönhetően rengeteg meccs vár a fiúkra. Persze, mindezt nagyon jó leírni, hiszen azt jelenti, hogy válogatottunk 2016 után újra ott lesz az Európa-bajnokságon,..

Pisont visszatért - de igazából nem is kellett volna távoznia

img

A Honvéd tulajdonosai biztosan nem tudnák megmondani, mi értelme volt az edzőváltásnak. Na nem a mostaninak, hanem a nyárinak. Akkor Pisont Istvánt – aki Magyar Kupa győzelemre vezette a csapatot – váltották le Bódog Tamásra. Most, hogy a csapat a tök utolsó helyen áll az NB I-ben, visszacserélték az egészet. Persze, a helyzet nem ennyire egyszerű. Pisont István ezer szállal kötődik a kispesti csapathoz. Az előző..

Curtist két meccs után egy évre eltiltották!

img

Curtis futballpályára – pontosabban a terembe való visszatérése nem tartott sokáig. Az egykori NB I-es játékos az Újpest Futsal Club színeiben két mérkőzést játszott – ám a második összecsapáson kiállították. Most pedig egy éves eltiltást kapott. Curtis, azaz Széki Attila igazán tehetséges futballista volt. Már 17 évesen bemutatkozott az Újpest játékosaként az NB I-ben  Urbányi István irányítása mellett kapott..