mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tényleg a BLSZ I-ben van Mészöly Géza helye?

Mészöly Gézát 2014 környékén sokan már a magyar válogatott kispadján látták, ám végül valamiért nem kapta meg az esélyt. Bár két NB I-es munkája volt azóta, valamiért mostanában nem vetődött fel a neve élvonalbeli csapatnál. Legalábbis hivatalosan. Most a BLSZ I-ben szereplő Vízműveknél lett vezetőedző.

Ma már azok is belátják, akik akkor ellenezték, hogy Pintér Attila majd Dárdai Pál távozása után is kézenfekvő lett volna Mészöly Géza kapitányi kinevezése. A szakember az MLSZ-nél dolgozott, U18-as és U19-es kapitány volt.

Bevallom, Mészöly az egyik kedvenc edzőim közé tartozik. Persze, sosem voltam a játékosa, de az a munka és eredmény, amit korábban Újpesten, no és persze a Vasasnál végzett, elismerésre méltó. Nem mellesleg Mészöly Géza az, akit tényleg bármikor fel lehetett hívni, tényleg bármikor lehetett kérdezni, tényleg bármikor nyilatkozott.

Nem tudom, milyen lett volna kapitánynak, és ma már csak feltételezés, hogy vele eljutottunk volna-e a 2016-os Eb-re, mint ahogy az is, hogy vele jobban teljesítettünk volna-e a sikeresnek mondott kontinensviadal után. Azt viszont tutira mondom, hogy annál jobb edző, minthogy az elmúlt öt évben két NB-s (Szombathely, Győr) munkája legyen. Főleg úgy, hogy vele a Haladás a dobogóért küzdött – ma meg az NB II-ben vitézkedik.

Mészöly Géza most a BLSZ I-ben szereplő Fővárosi Vízműveknél lett edző, ahol egyébként Véber Györgyöt váltotta a kispadon.

A Vízműveknél egyébként pazar körülmények vannak – talán sok NB II-es csapatnál összecsapnák a tenyerüket, ha olyan komplexumuk lenne, amilyen a BLSZ I-es csapatnak van, de azért azt mindenki tudja, hogy Mészölynek nem a BLSZ I-ben van a helye.

Drukkolok Mészölynek, hogy újra felhívja magára a figyelmet. Drukkolok a profi magyar csapatoknak, hogy rájöjjenek: vannak még értéket képviselő magyar edzők, akiket szerződtetni lehet.

 



Akik eddig Dzsudzsákra „pakoltak súlyokat”, most Szoboszlaira pakolják ezeket! 2020 a magyar válogatott éve volt!