mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Curtist két meccs után egy évre eltiltották!

Curtis futballpályára – pontosabban a terembe való visszatérése nem tartott sokáig. Az egykori NB I-es játékos az Újpest Futsal Club színeiben két mérkőzést játszott – ám a második összecsapáson kiállították. Most pedig egy éves eltiltást kapott.


Curtis, azaz Széki Attila igazán tehetséges futballista volt. Már 17 évesen bemutatkozott az Újpest játékosaként az NB I-ben  Urbányi István irányítása mellett kapott profi szerződést, majd 5 NB I-es meccs után a Kecskeméttel NB II-es bajnoki címet szerzett. Egy 2009-es térdsérülés azonban megtörte addigi fejlődését. Majd egy évet hagyott ki, később hangsúlyozta, az egyetlen pozitívum az egészben az volt, hogy ezalatt hobbijával, a rappeléssel többet foglalkozhatott. Több alkalommal próbálkozott a visszatéréssel, volt, hogy az Ózd futsalcsapatának játékosa lett, most pedig az Újpest Futsal Clubba igazolt. Ám a futball, azaz a futsal nem tartott sokáig.


Az elbeszélések szerint az Issimo elleni mérkőzésen egy összecsapás után lökdösődés, dulakodás alakult ki, Curtis pedig állítólag – a sportszerűség határát meghaladva - fiatal csapattársa védelmére kelt. Hogy ez pontosan mit jelent, azt az olvasók képzeletére bízzuk, de tény, azután, hogy Curtis a kiállítás sorsára jutott, a fegyelmi bizottság súlyos ítéletet hozott:


2021.11.20.-áig, azaz egy évre minden,
futballal kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltotta a játékost.

 

Curtis visszatérése rövidre sikerült, és nem tudni, lesz-e folytatása….



A válogatott sikerének legnagyobb vesztese Pisont visszatért - de igazából nem is kellett volna távoznia