mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez bizony folyamatos meccsterhelés lesz a válogatottnak

Jövőre biztosan nem unatkoznak majd a magyar válogatott tagjai. Rengeteg mérkőzés vár ugyanis a fiúkra. Az Európa-bajnokság mellett ugyanis a 2022-es katari világbajnokság selejtezőit is jövőre játszák.

A koronavírus járvány miatti Eb-csúsztatásnak köszönhetően rengeteg meccs vár a fiúkra. Persze, mindezt nagyon jó leírni, hiszen azt jelenti, hogy válogatottunk 2016 után újra ott lesz az Európa-bajnokságon, melyen két meccsen hazai pályán, és remélhetőleg hazai közösség előtt játszhat majd le.

Ma viszont kisorsolták a világbajnoki selejtező csoportokat. A válogatottakat hat kalapból sorsolták ki, melyek közül ötöt tíz csapat, egyet pedig öt válogatott alkotott. Az első kalapba a ranglista első 10 európai csapata került, a másodikban a ranglista 11-20. helyezettje, és így tovább. A Marco Rossi vezette nemzeti válogatottat a harmadik kalapból húzták ki, és végül Angliával, Lengyelországgal Albániával, Andorrával és San Marinoval került egy csoportba. 

A mérkőzéseket márciusban, szeptemberben, októberben és novemberben játsszák majd a csapatok. Ez bizony folyamatos meccsterhelést jelent!


Hogy könnyű vagy nehéz ellenfeleket kapott a magyar labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtező sorsolásakor, az majd csak a mérkőzéseken derül majd ki. Az biztos, hogy nemzeti csapatunk az elmúlt hónapban megmutatta, nála erősebb, előrébb sorolt csapatokat is képes legyőzni. Márpedig erre szükség is lesz, ha ott akarunk lenni Katarban. Ezt emelte ki Marco Rossi is gyorsértékelésében. A kapitány szerint ugyanis közepesen nehéz hatos tagjai lettünk – jelentsen ez bármi is.


Az biztos, hogy a kötelező győzelmek mellett bravúr - sőt, nagy valószínűséggel több bravúr – is kell, hogy ottlegyünk a világbajnokságon.

 

 



Pisont visszatért - de igazából nem is kellett volna távoznia Mekkora siker a Fradi Bajnokok Ligája szereplése?