mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Két perc a világ

Olykor két perc a világ. Két, nagyon fontos perc. Mint Gera Zoltánnak, aki sérülése után ma ismét pályára léphetett a világ legjobb bajnokságában. Gera csereként lépett Amalfitanót váltotta Gera januárban, egy QPR elleni FA-kupa mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést. Műtét, majd hosszú lábadozás következett. Közben szinte mindenki annak drukkolt, hogy a WBA sérülése ellenére meghosszabbítsa..

Nyílt levél a Nemzeti Sport újságírójának

Felháborodott rákospalotai szurkolókat szült Sinkovics Gábor november 8-án megjelent írása. A Nemzeti Sport újságírója a napilap hasábjain a REAC-ról fogalmazott meg véleményt, amelyre Kiss István György szurkoló nyílt levélben válaszolt, melyet változtatás nélkül teszünk közzé. 'Nyílt levél Sinkovics Gábor újságíróhoz A Nemzeti Sportban 2013. november 8-án megjelent az Ön cikke a Görbe tükör rovatban. Sajnos..

Fordítva ülünk a lovon

Nem tudom, más országokban hogy is van ez a kapitánykeresés dolog, de nem hiszem, hogy úgy, mint nálunk. Legutóbb például Dunga neve került be a kalapba, de úgy néz ki, ez sem volt más, mint a magyar sajtóban már megszokott marketingfogás. A menedzser azt szeretné, hogy Dunga legyen az új magyar kapitány. Kérdés, hogy Dunga szeretne-e az lenni? Na meg az MLSZ szeretné-e, hogy az legyen Világbajnok választás –..

Moniz csak a legjobbakat akarta – és középszerű játékosokkal játszik

Most is beigazolódott az örök igazság, mely szerint jobb előbb gondolkozni, és utána nyilatkozni, mint fordítva. Moniz, a Ferencváros mestere ezt saját bőrén tapasztalja meg. Júniusban felvetődött, hogy a Kolozsvárról elküldött Vass Ádám esetleg a Ferencvároshoz szerződik. Ám Moniz-mester akkor a következőket nyilatkozta egy interjúban: – Vass Ádám éppenséggel fölöslegessé vált Kolozsváron… – Ő..

Tóth Bálint: Néhány edző úgy beszél magáról, hogy én is elélvezek a gyönyörtől

Főállásban mindig is inkább kocsmárosnak tartotta magát, mellékállásban pedig futballedzőnek. Fájlalja, hogy mindig csak akkor hívják, ha valahol bajban van a csapat, és a szakmai csúcs számára nem egy klub vagy a válogatott lenne, hanem ha valahol két évig dolgozhatna. Ő Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője, aki tavaly az utolsó forduló előtt vette át a csapatot, és maradt bent azzal, idén pedig számos..

Berger jött, rombolt, pusztított, majd mint aki jól végezte a dolgát, lemondott

A Vasas kikapott a Dunaújvárostól, és amit nagyon vártak a szurkolók, lemondott a csapat vezetőedzője, Dirk Berger. Csakhogy nem olyan egyszerű ez a dolog. A német 'századosztályból' érkező edző ugyanis másfél év alatt rengeteg kárt okozott a Fáy utcában, de ki fogja ezeket megtéríteni. Nagy reményekkel néztek a Vasas-szurkolók az új korszak elé. Két évvel ezelőtt német kézbe került a Vasas, és a németeket..

Bozsik Józsefre emlékeznek a Bozsik-stadionban

Ma 88 éves született Kispesten a KAC, majd a Budapesti Honvéd, illetve a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája, Bozsik József. Rá emlékeznek ma a róla elnevezett stadionban. Az 1978-ban elhunyt „Cucu” máig rekordot jelentő 101-szeres válogatott volt (1947 és 1962 között), sőt 1974-ben a szövetségi kapitányi posztot is betöltötte (csakúgy, mint 2006-ban a fia, Bozsik Péter). Korának legjobb jobbfedezete a..

Stieber: Nem jelent biztos sikert egy külföldi kapitány

Stieber Zoltán szerint nem jelent biztos sikert, ha külföldi szakember érkezik a magyar válogatott élére, nem annyira döntő szempont a leendő szakmai vezető nemzetisége. A Greuther Fürth légiósa annyit azért hozzátett, ha például egy német tréner érkezne a nemzeti együttes élére, az neki személy szerint talán pozitív lenne. A futballista úgy érzi, talán nem kapott elegendő lehetőséget Egervári Sándortól, és..

Dedikált labdát küldött a Dortmund Adams megsegítésére

Bajner Bálint közreműködésével a tavalyi BL-finalista Borussia Dortmund is támogatásáról biztosította Akeem Adamset, a Ferencváros súlyos szívinfarktuson és lábamputáción átesett Trinidad és Tobagó-i labdarúgóját. Bajner Bálint azonnal intézkedett annak érdekében, hogy a BVB is támogatásáról biztosítsa a játékost. A támadó a BVB csapatkapitányához, Sebastian Kehlhez fordult, aki csapattársaival egyetemben..

Nyilasit kapitánynak!?

Még mindig csak találgatunk, ki is lesz az új szövetségi kapitány. Hogy mennyire így van – mármint hogy találgatunk – bizonyítja, hogy egy holland edző, akiről eddig szó sem volt, bejelentette, hogy megkereste az MLSZ, míg egy másik tréner, akit biztos befutónak hittek, elmondta, még nem keresték. Ma pedig Dunga nevét dobták be a kalapba, de én meg közben azon gondolkozom, hogy tényleg Nyilasinak kellene elvállalnia..Next posts