mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bozsik Józsefre emlékeznek a Bozsik-stadionban

Ma 88 éves született Kispesten a KAC, majd a Budapesti Honvéd, illetve a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája, Bozsik József. Rá emlékeznek ma a róla elnevezett stadionban.

Az 1978-ban elhunyt „Cucu” máig rekordot jelentő 101-szeres válogatott volt (1947 és 1962 között), sőt 1974-ben a szövetségi kapitányi posztot is betöltötte (csakúgy, mint 2006-ban a fia, Bozsik Péter). Korának legjobb jobbfedezete a Honvéddal 5 bajnoki címet, az Aranycsapattal olimpiai bajnoki címet, Európa-kupát és vb-ezüstérmet nyert.

Imádott kispesti klubja stadionját – amelynek tőszomszédságában felnőtt, gyerekkori cimborájával, Puskás Öcsivel – jóval az „elnevezési hullám” előtt, 1986-ban nevezték el róla.



A Honvédnál természetesen most sem feledkeznek meg a szeretett Cucuról: a pénteki (19.00), Kecskemét elleni bajnoki mérkőzés előtt fél órával megkoszorúzzák Bozsik József emléktábláját a klubház bejárata előtt. A meccs kezdőrúgását unokája, Bozsik József végzi majd el; a szünetben pedig többek között volt játékostársai – Tajti József, Tusinger Antal, Vági István és Tóth Kálmán – emlékeznek meg róla.

 

 



Stieber: Nem jelent biztos sikert egy külföldi kapitány Berger jött, rombolt, pusztított, majd mint aki jól végezte a dolgát, lemondott