mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Stieber: Nem jelent biztos sikert egy külföldi kapitány

Stieber Zoltán szerint nem jelent biztos sikert, ha külföldi szakember érkezik a magyar válogatott élére, nem annyira döntő szempont a leendő szakmai vezető nemzetisége.

st

A Greuther Fürth légiósa annyit azért hozzátett, ha például egy német tréner érkezne a nemzeti együttes élére, az neki személy szerint talán pozitív lenne. A futballista úgy érzi, talán nem kapott elegendő lehetőséget Egervári Sándortól, és abban bízik, hogy az utód többször számol majd vele.

Az Egervári-érában mutatkozott be a felnőtt válogatottban Stieber Zoltán, aki remek őszt tudhat maga mögött a Greuther Fürth légiósaként. A labdarúgó a Magyar Lelátó c. rádióműsorban beszélt a nemzeti együttesnél betöltött szerepéről. Azt vetette fel a riporter a futballistának, mintha olyan időszakokban sem számítottak volna rá mindig, amikor nagyon jól ment neki.

– Nyilván nehezen viseltem, mert szerettem volna minél többet ott lenni a válogatottnál. Talán kicsit én is úgy érzem, hogy nem kaptam elég lehetőséget Sanyi bától, de ez már a múlt, kár ezen keseregni, megváltoztatni ezt úgysem tudjuk. Remélem, a következő kapitány többet fog számításba venni, azt is, hogy állandósítani fogom a helyem a keretben és többször fogok tudni pályára lépni – hangzott Stieber válasza.

A szélső arról is beszélt, ami nagyjából minden nap téma idehaza: magyar vagy külföldi edző üljön-e a nemzeti együttes kispadjára.

– Nem jelent biztos sikert, ha külföldi edző érkezik. Nyilván ha például egy német tréner érkezne, az nekem személy szerint jó lehetne, hiszen talán jobban előtérbe kerülhetnék, jobban képben lehetnék. Igazából az a lényeg, hogy legyen egy komoly szakmai koncepció, egy szakmai terv, ami alapján dolgozni fog a válogatott, aminek remélhetőleg a tagja leszek én is. Összességében nem hiszem, hogy annyira döntő, hogy magyar vagy külföldi lesz az illető – fogalmazott.

 

 Dedikált labdát küldött a Dortmund Adams megsegítésére Bozsik Józsefre emlékeznek a Bozsik-stadionban