mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő után hazajön az ember, és a közösségi hálón azzal találja..

4/4

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

4/4

img

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

Amikor a védő meccs közben szotyizik

Ilyet még nem láttál, az tuti. Egy, a zalaifoci.hu-n látható videó szerint az Egervári TE egy U19-es csapatának belső védője szotyizik meccs közben. Két falat közben 'arra is maradt ideje', hogy belebikázzon egyet a labdába, aztán folytatta tovább magozást.  

A hatalom szava? A hatalom bosszúja?

Érdekes dolog történt az elmúlt hetekben. A futballt kiemelten támogató kormány, az, amelyik lassan minden sarokra épít egy stadiont, kihátrál az egyik élvonalbeli csapat, a Paks mögül. Pontosabban a kormány egyik cége, a Magyar Villamosművek ZRT, amely eddig szponzorálta a klubot, tovább ezt nem teszi. Sőt, a cég állítólag visszamenőleg szűntette meg a szerződést, úgy, hogy idén névadó szponzorként még egy fillért..

Az eltiltottak besároznának

Aki olvassa az oldalt, az tudja, hogy számos, a magyar futballban kényes ügyet írtam már le. Volt olyan, hogy klubigazgató perelt be, volt olyan, hogy bundázással vádolt játékvezető fenyegetett meg. Most újabb fejezed íródott „ebben a könyvben”. Azon  budapesti csapat főrendezője (akit egyébként mindennemű sporttevékenységtől eltiltottak), melynek egyes tagja úgy megverték a  játékvezetőt, hogy azt mentővel kellett..

Az életre szóló eltiltás nem elég: börtönbe a játékvezetőt súlyosan bántalmazókkal

Hétről-hétre hihetetlen dolgok történnek az amatőr bajnokságokban. Szinte minden forduló után hallani bíróverésről, vagy egy kis kergetőzésről. Ám az mégiscsak sok, hogy a Budapest-bajnokságban a játékvezetőt úgy megverték, hogy a mentőnek kellett elvinni. A fegyelmi bizottság példás büntetést hozott, de nagyon reméljük, hogy ezzel még nincs vége a sztorinak.   Az amatőr labdarúgásnak a futball szeretetéről..

A Bundakirály semmit nem bánt meg, sőt, most milliókat kereshet azzal, hogy elmondja, hogyan bundázott el meccseket

Bevallom, engem már az is felháborít, hogy a szingapúri Wilson Raj Perumal, azaz a fogadási családok egyik főszervezője vádalkut kötött a magyar hatóságokkal, így szabadon mászkálhat, Az meg főleg, hogy könyvben meséli el, hogyan kereset milliókat emberek becsapásával. És ezért még pénzt is kap.   Ma délelőtt, sajtótájékoztatón mutatták be a Bundakirály című könyvet. Őszintén, még érdekel is, csupán az a bajom..

A Pancho Arénába való belépés érdem, amiért minden újságírónak meg kell küzdeni

Takács Bence, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója néhány héttel ezelőtt azt nyilatkozta, Pancho Arénában pályára lépni minden akadémistának érdem, amiért erősen meg kell küzdeni. Mára ez úgy változott, a Pancho Arénába minden újságírónak érdem belépni, amiért erősen meg kell küzdeni – vagy legalábbis olyan cikkeket kell írni, ami megfelel a kommunikációs vezető ízlésének.   Múlt héten hírt adtunk arról,..

Behívtak a TV-be

Hegyi Iván, a Népszabadság sportrovatának vezetője meghívott a TV13-ba. A téma 'A mi focink' című könyv volt.A műsor IDE KATTINTVA teljes egészében megtekinthető!

Edzésmódszer, kicsit másképp

A Coerver edzésmódszert a világ összes nagy futballcsapatánál használják, immár lassan több, mint harminc éve. A honi edzők a Gödöllőn rendezett edzői konferencián ismerkedhettek meg tüzetesebben is a módszerrel.     A gyerekek élvezték az edzést, és a végére el is fáradtak, pedig nem volt benne száraz, labda nélküli futás A rendszert a holland Wiel Coerver fejlesztette ki. Az a Wiel Coerver, aki..

Szalai-bukta

Nagyon örülnék, ha jót és szépet írhatnék Szalai Ádám mai teljesítményéről. Ám az igazság az, hogy a magyar válogatott csatár csereként beállva előbb kihagyta a kihagyhatatlant, majd kiállíttatta magát. Itt megnézheted mind a két szituációt.    

Úgy néz ki, ezt elintéztük: cikkünk után egy héttel korosztályos bajnokit játszotta a Pancho Arénában

Hihetetlen dolog történt: egy hétre rá, hogy a mifocink.com elsőként megírta, majd az ország egyik vezető internetes portálja átvette, hogy az utánpótlásnak épített Pancho Arénában fél éve nem rendeztek utánpótlás meccset, a Puskás Akadémia korosztályos csapata a stadionban játszhatott bajnoki meccset.   Talán az sem lenne nagyképűség, ha most azt írnánk, hogy elintéztük a felcsúti gyerekeknek, hogy a Pancho..Next posts