mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor a védő meccs közben szotyizik

Ilyet még nem láttál, az tuti. Egy, a zalaifoci.hu-n látható videó szerint az Egervári TE egy U19-es csapatának belső védője szotyizik meccs közben. Két falat közben 'arra is maradt ideje', hogy belebikázzon egyet a labdába, aztán folytatta tovább magozást.  

A hatalom szava? A hatalom bosszúja?

Érdekes dolog történt az elmúlt hetekben. A futballt kiemelten támogató kormány, az, amelyik lassan minden sarokra épít egy stadiont, kihátrál az egyik élvonalbeli csapat, a Paks mögül. Pontosabban a kormány egyik cége, a Magyar Villamosművek ZRT, amely eddig szponzorálta a klubot, tovább ezt nem teszi. Sőt, a cég állítólag visszamenőleg szűntette meg a szerződést, úgy, hogy idén névadó szponzorként még egy fillért..

Az eltiltottak besároznának

Aki olvassa az oldalt, az tudja, hogy számos, a magyar futballban kényes ügyet írtam már le. Volt olyan, hogy klubigazgató perelt be, volt olyan, hogy bundázással vádolt játékvezető fenyegetett meg. Most újabb fejezed íródott „ebben a könyvben”. Azon  budapesti csapat főrendezője (akit egyébként mindennemű sporttevékenységtől eltiltottak), melynek egyes tagja úgy megverték a  játékvezetőt, hogy azt mentővel kellett..

Az életre szóló eltiltás nem elég: börtönbe a játékvezetőt súlyosan bántalmazókkal

Hétről-hétre hihetetlen dolgok történnek az amatőr bajnokságokban. Szinte minden forduló után hallani bíróverésről, vagy egy kis kergetőzésről. Ám az mégiscsak sok, hogy a Budapest-bajnokságban a játékvezetőt úgy megverték, hogy a mentőnek kellett elvinni. A fegyelmi bizottság példás büntetést hozott, de nagyon reméljük, hogy ezzel még nincs vége a sztorinak.   Az amatőr labdarúgásnak a futball szeretetéről..

A Bundakirály semmit nem bánt meg, sőt, most milliókat kereshet azzal, hogy elmondja, hogyan bundázott el meccseket

Bevallom, engem már az is felháborít, hogy a szingapúri Wilson Raj Perumal, azaz a fogadási családok egyik főszervezője vádalkut kötött a magyar hatóságokkal, így szabadon mászkálhat, Az meg főleg, hogy könyvben meséli el, hogyan kereset milliókat emberek becsapásával. És ezért még pénzt is kap.   Ma délelőtt, sajtótájékoztatón mutatták be a Bundakirály című könyvet. Őszintén, még érdekel is, csupán az a bajom..

A Pancho Arénába való belépés érdem, amiért minden újságírónak meg kell küzdeni

Takács Bence, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója néhány héttel ezelőtt azt nyilatkozta, Pancho Arénában pályára lépni minden akadémistának érdem, amiért erősen meg kell küzdeni. Mára ez úgy változott, a Pancho Arénába minden újságírónak érdem belépni, amiért erősen meg kell küzdeni – vagy legalábbis olyan cikkeket kell írni, ami megfelel a kommunikációs vezető ízlésének.   Múlt héten hírt adtunk arról,..

Behívtak a TV-be

Hegyi Iván, a Népszabadság sportrovatának vezetője meghívott a TV13-ba. A téma 'A mi focink' című könyv volt.A műsor IDE KATTINTVA teljes egészében megtekinthető!

Edzésmódszer, kicsit másképp

A Coerver edzésmódszert a világ összes nagy futballcsapatánál használják, immár lassan több, mint harminc éve. A honi edzők a Gödöllőn rendezett edzői konferencián ismerkedhettek meg tüzetesebben is a módszerrel.     A gyerekek élvezték az edzést, és a végére el is fáradtak, pedig nem volt benne száraz, labda nélküli futás A rendszert a holland Wiel Coerver fejlesztette ki. Az a Wiel Coerver, aki..

Szalai-bukta

Nagyon örülnék, ha jót és szépet írhatnék Szalai Ádám mai teljesítményéről. Ám az igazság az, hogy a magyar válogatott csatár csereként beállva előbb kihagyta a kihagyhatatlant, majd kiállíttatta magát. Itt megnézheted mind a két szituációt.    

Úgy néz ki, ezt elintéztük: cikkünk után egy héttel korosztályos bajnokit játszotta a Pancho Arénában

Hihetetlen dolog történt: egy hétre rá, hogy a mifocink.com elsőként megírta, majd az ország egyik vezető internetes portálja átvette, hogy az utánpótlásnak épített Pancho Arénában fél éve nem rendeztek utánpótlás meccset, a Puskás Akadémia korosztályos csapata a stadionban játszhatott bajnoki meccset.   Talán az sem lenne nagyképűség, ha most azt írnánk, hogy elintéztük a felcsúti gyerekeknek, hogy a Pancho..Next posts